Vilken fröjd….

…det är att gå ut i trädgården nu! Solen skiner och det är varmt och gott och efter allt regn har det blivit otroligt grönt och fint. Ok, det är grönt på sådana ställen också där det inte borde vara grönt, men det får man ta. Efter den långa torkan så finns det mycket upplagrad näring, som frigjorts efter regnet. Jag har varit ute hela förmiddagen och rensat och hackat och plockat. I eftermiddag ska jag klippa färdigt gräsmattorna, för ännu går det inte. Det är alldeles dyngsurt i gräsen efter morgonens dagg.


Järneken dignar av bär som börjar mogna och bli blå

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

10 svar på Vilken fröjd….

 1. Anne-Lie skriver:

  Visst är det härligt med en trädgård och alla dess dofter. Jag tycker varje år att jag har för stor trädgård, det är så mycket att sköta om, men nu på sommaren när det blommar överallt och man ser lönen för allt man gjort, då känner jag mig stolt över min trädgård.
  Kram!

 2. Birgitta skriver:

  Kan man äta de där bären???? Kan inget alls om järnek.

  Kommer ni inte sakna trädgården trots allt jobb? Eller känns det som en lättnad att ”slippa” tvånget med skötseln? jag har själv aldrig haft trädgård, men jag njuter gärna av fina trädgårdar. Men blir trött bara vid tanken hur mycket jobb som måste ligga bakom.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Bären går inte att äta – det är giftiga.
   Vi tycker att det ska bli jätteskönt att slippa allt arbete och en liten uteplats har vi ju, så om man känner för det är det bara att sätta igång och anlägga rabatter där också.

 3. Ailas skriver:

  Jag gratulerar till nycklarna samtidigt som jag förstår att du/ni får i speciella tankar när vi går i trädgården just nu. Förväntan och bitterljuva minnen i samma bägare…! Det kan inte vara lätt att lämna allt det fina, samtidigt som jag förstår att ni kommer att få det jättefint även i det nya boendet.
  Varm kram bland alla tankarna!

  • Ingrid skriver:

   Tack Ailas!
   Du har så rätt, visst är det roligt och spännande att flytta till Klintehamn och dessutom till den delen av samhället som jag kommer ifrån. Samtidigt är det svårt att lämna Stenstugu, men jag är säker på att vi kommer att få det bra och lär oss att trivas på Odvalds också.

 4. Hejsan Ingrid !

  Du har en välskött och vacker trädgård ihop med Din Åke.Nu får Du ju en lite mindre att anlägga.Eller tänker Du flytta med några av dem till nya stället.

  Det är nog tur att jag inte har en uteplats, för jag hade nog sått tallar på hela gräsmattan.Så jag slapp klippa.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Vi har några tallar på baksidan av tomten och det är ett elände med alla kottar. Det smattrar som en kulspruta när man kör under dem med gräsklipparen.

 5. Ama de casa skriver:

  Ja nån belöning ska man väl få ifall det har regnat en del. Då menar jag det gröna och inte själva gräsklippningen…
  🙂

 6. Charlotta skriver:

  Härligast när det inte är så där hiskeligt varmt, tycker jag. Skönt när det är grönt i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.