Vilken härlig julshow vi fick se

Vi fick verkligen en trevlig kväll på Wisby Strand där en fullsatt salong var helt begeistrad över den julshow vi bjöds på. Massor av julsånger i olika framförande, vacker skönsång, underbar musik och roliga och slagfärdiga presentatörer gjorde kvällen till en riktig upplevelse.På bilden till vänster står en av medlemmarna i Orsa Spelmän och i bakgrunden sitter den fantastiska saxofonisten Hector Bingert. På den högra bilden ser man Kalle Moréus, Bengan Jansson och Hanna Hedlund. Kalle som Lucia var ett helt obetalbart inslag och jag skrattade så att tårarna rann. Han bjuder verkligen på sig själv!

Imponerades gjorde jag också av Kalle Moréus och Hanna Hedlund i The prayer. Jag har letat på YouTube efter en video med just dem, men hittade det inte. Men att Kalle kunde sjunga så bra trodde jag inte. När föreställningen var slut ville applåderna aldrig sluta och visst blev det några extranummer och som sista inslag naturligtvis Melodifestivallåten ”Underbart”.

Läs vad HelaGotland.se skriver om föreställningen. Nu återstår femton föreställningar runt om i Sverige och kommer Kalle och Bengan till en plats nära dig, tycker jag absolut att du ska försöka se dem.

Jag kände mig nästan lite euforisk när vi kom hem, hade svårt att somna när jag kom i säng och vaknade i natt av att jag låg och sjöng en av julsångerna, jag minns inte vilken och maken säger att han inte hört något, så jag var väl kanske inte så vaken, det var nog en dröm.

Idag har vi fortsatt med julförberedelserna, om man nu kan kalla det så, men vi har varit ute och satt upp utomhusbelysningen, för det har varit ett helt strålande väder på förmiddagen. Solen har till och med varit framme en liten stund och det är stilla och fint. Alla slingor fungerar som de ska, så nu är det släckt igen, men på lördag kväll blir det premiärtändning.

Sekatören har kommit till användning på förmiddagen också, för nu har jag klippt ner kärleksörten. Visserligen var blommorna ännu lite röda, men bladen har gulnat och börjat falla av, så de var inte vackra längre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Vilken härlig julshow vi fick se

 1. Ailas skriver:

  Så härligt att höra att ni fick en så trevlig kväll, i julens tecken! Visserligen kanske i tidigaste laget, men var det bra så var det.

  Här är det också jul, i alla fall utanför huset. Det har snöblaskat och tunga moln täcker himmelen. Väntar bara på att en tomte skulle uppenbara sig…

  Annars inga julförberedelser ännu. Jo, jag har gjort min traditionella julfrågesport som jag har varje julafton!

  Önskar dig en fortsatt trevlig dag.
  Kram

 2. Kicki skriver:

  Det måste varit en minnesvärd show när du t.o.m. sjöng i sömnen 🙂
  Kram

 3. Znogge skriver:

  Ingen tjuvstart hos dig då 😉

  Kram

 4. Helena skriver:

  Åh, så mysigt med julshow.
  Nu är jag hemma igen och har tillgång till fungerande internet precis när jag vill, det var lite si och så med den saken i Bangkok faktiskt.

 5. Britt-Marie skriver:

  Hej Ingrid!
  Vilken härlig julshow Ni varit på! Jag skulle gärna vilja åka på någon julshow men det blir nog inte någon denna julen, men man fick ju lite julmusik i bingolotto nu igår som vi såg på och där sjöng ju Christer Sjögren en så vacker julsång och även Elisabeth Andreasen.
  Imorgon skall jag försöka se om jag kan börja lite med förberedelserna till adventhelgen men ljusstakar att göra i ordning mm.
  Du får läsa lite i min blogg som jag äntligen har skrivit lite ikväll bl.a. om att jag skall börja arbetsträna då det är så svårt för mig att få hel sjukpension och vi får ser hur jag skall orka med detta.
  Ha nu en trevlig vecka! Kram Bittan

 6. Henry skriver:

  Kalle Moreus är alltid lika kul att titta och lyssna på. Hoppas att showen även kommer till H-bg.

  Kramar!

 7. Suss skriver:

  OJOJOJ, Jag hade inte tänkt vi skulle gå på ”Kalle & Bengan” i år, för vi såg och hörde dem förra året. Nu blir jag nästan sugen i alla fall. Jag vet att de ska till Örebro, men vet inte om det passar oss i tid. Det verkar i alla fall vara stor skillnad enl det du skriver.
  Jag gillar ockå Hector Bingert, en mycket bra musiker. Jazz är nästan det bästa jag vet.
  Du har fått en award av mig. KRAM!

 8. mammaxtre skriver:

  Hej, jag har hittat hit precis nu och blev så tagen av din header. Vilken vacker bild på ett underbart hus på en fantastikst plats.

  Mina kärleksörtar brukar jag ta hand om först på våren. Jag älskar mina kärleksörtar. En av mina absoluta favoriter

  Ha det fint

  • Ingrid skriver:

   så roligt med en ny besökare och så roligt att du gillar min header.

   Det är ett foto av Warfsholms pensionat här i Klintehamn. Fotot är taget en sen novembereftermiddag när den nedgående solen färgade allting i rosa.

Kommentarer inaktiverade.