Vilken långtidsprognos!

Ingen vill bo i Göteborg om hundra år kan man läsa i både DN och GA idag och den som kommer med det uttalandet är meteorologen Per Holmgren!

Det skulle jag vilja kalla en en väldigt dramatisk rubrik och en tillspetsad långtidsprognos.

Hundra år, det är ju ingenting! Skulle verkligen klimatet kunna förändras så drastiskt på så kort tid? Och det gäller inte bara Göteborg utan också Malmö med omgivande kustområden och så Öland och Gotland. Ska man inte kunna bo på vår ö i framtiden? Ska våra barn och barnbarn tvingas flytta härifrån på grund av översvämningar? Kommer Gotland att försvinna under vattenytan?

Jag hoppas att Per Holmgren bara är ute efter uppmärksamhet och att hans prognos är felaktig, annars är vi väldigt illa ute!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Vilken långtidsprognos!

 1. Gunnel skriver:

  Det låter verkligen oroande. Då känns det ju tryggt att bo högst upp på Söderåsen, för så högt ska väl ändå inte vattnet stiga. Men jag tror som du att han mest är ute efter uppmärksamhet.

 2. Lotta skriver:

  Mm oroande men han verkar (tyvärr) inte vara typen som vill ha uppmärksamhet. Redan nu vill ju ingen bo i Göteborg pga vädret 😉 Men skämt åsido: klimatförändringarna innebär mer extremväder – vått, kallt, torrt, soligt.

 3. Karin skriver:

  Jaha du, det låter ju onekligen lite oroväckande, det Per förutspår!
  Malmö är en kuststad av stora mått!
  Kanske vi ska behålla vår sommarstuga trots allt, så att barnbarnsbarnen har någonstans att bo!!
  Kram Karin

 4. Suss skriver:

  Spekulera kan väl vem som helst göra och vad är det som säger att det vi tror idag, stämmer om 100 år? Nej, jag bryr mig inte så mycket om sådana där olycksprofetior. Fortsatt trevlig helg på er där på er fina ö. Kram!

 5. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Tack för goa rader hos mig 🙂

  Även i dagens GP finns en helsida med Pär Holmgrens prognos för framtidens klimat. Han är inte längre TV-meteorolog med fast anställning utan klimatforskare! Visst, vattennivån stiger världen över och då drabbas även hela den svenska kusten och den är enorm! Att peka ut vissa platser i Sverige är så urbota dumt så jag blir knasig. Alla vet ju om att isen smälter uppe i norr! Arktis har snart inga isflak kvar till isbjörnarna så detta är inget nytt alls. Al Gore har ju rest jorden runt med filmen som visar klimatförändringarna. Skrämmande att se!

  Att vi haft skyfall här i Götet som ställt till det beror på att vattenbrunnarna är igenkorkade av skit p.g.a. besparingar! Förr rengjordes alla dagvattenbrunnar regelbundet och vid för mycket regn så rann vattnet undan, med fart! Men det ska ju SPARAS! Skadorna efter skyfallet kunde alltså ha minimerats om kommunen haft råd att rensa brunnarna på gator o torg!!!
  Klimatförändringar har alltid funnits och kommer alltid att finnas. Det är naturens gång men tyvärr så hjälper människan till att förstöra jorden i jakten på mera pengar! Skövling av skogen i Sydamerika som är jordens ”lungor” är vansinne! Syrebrist blir resultatet. Vad är ett skyfall mot det?
  Hela Medelhavet var en gång i tiden torrlagt!! Saltet som blev kvar användes av oss än i dag då det finns samlat i underjordiska grottor! Det fanns minielefanter som levde på det torrlagda medelhavet m.m.

  På tal om pengar så läste jag att M föredarar sänkt restaurangmoms före sänkt skatt för oss ålderspensionärer! Man kan hålla sig för skratt 🙁

  Ur led är tiden och allt ska tas med en nypa salt 😉
  Hoppas du mår bättre i ryggen!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Sänker de restaurangmomsen får väl vi pensionärer passa på att gå ut och äta 😉

   Ryggen är ömsom si ömsom så. Nu ska jag ta en voltaren och gå till sängs.

   Godnattkram!

 6. Gunnar skriver:

  Då får väl Göteborg bli Nordens Venedig med kanaler. Jag bor högt i Karlstad nära skogen. Massor med ny bebyggelse sker vid Vänersn stränder och där finns det nog översvämmningsrisker långt innan 100 år.

 7. Oroväckade, sa just det igår till dom som också väntade på bussen i lätt strilande regn.
  Det blir väl översvämningar som i Indien snart.

  Ingen har ju rensat ur dagbrunnarna.Blir stora ansamlingar med stillastående vattenpölar i flera dagar efter att det regnat.Och ingen gör något.

  Kram Majsan

Kommentarer inaktiverade.