Vilken tabbe!

Nu ger de sig iväg, min syster och svåger, och det fina vädret tar de med sig, för nu, när de var här och tog farväl för en liten stund sedan, hade det precis börjat regna.

Jag var ute på förmiddagen medan det ännu var vacker väder och rustade med mina blommor och hortensian hamnade i en kruka i alla fall. Få se om den blir kvar där eller om jag planterar ut den någonstans när det börjar bli kallt.

När jag var färdig i täppan var det dags att förbereda lunchen, för jag hade bjudit hit Kerstin o Hassine. Medan jag stod där i köket och höll på med att göra i ordning en lasagne ringde ordföranden från Klinte Rödakorskrets – Jag hade missat ett möte! Vi var kallade till höststädning av Kupan i Klintehamn med efterföljande styrelsemöte klockan nio idag och det hade totalt fallit ur mitt minne.

Så himla försmädligt, men det fanns ingen notering om det någonstans, varken i mobilen eller på kalendern. Bara i föregående protokoll (som jag själv skrivit). Jag hade totalt förträngt det! Om jag varit medveten om mötet hade jag i och för sig ringt och sagt att jag inte kunde komma, eftersom förhållandena var som de var idag, men det känns ju lite fult att bara utebli. Ja, ja, nu är det som det är och de fick klara sig utan mig idag och det gick säkert alldeles utmärkt.

Nu återgår vardagarna till vanliga rutiner igen, så då ska jag förhoppningsvis inte göra såna tabbar.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

19 svar på Vilken tabbe!

 1. Birgitta skriver:

  Hahaha! Min egen styrelseordförande har lyckats boka in en trevlig liten resa och kommer inte hem förrän i övermorgon. Imorgon har vi styrelsemöte. Trots att han prydligt hade skrivit upp i almanackan missade han det. Och kunde inte avboka resan. Inte nog med det: vi hade en person inbjuden speciellt till mötet imorgon. Bara att avboka. Och vice ordf. får hoppa in istället.

  Min ordf. är också 74:) Kan det ha med åldern att göra tro;)

  Din hortensia blev fantastiskt fin där den står. En fantastisk färg också:)

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det kan absolut inte ha något med åldern att göra. Vi 74-åringar har ett sällsynt skarp komihåg. 😉
   Fast vi kan kanske vara lite tankspridda ibland, vi har ju så mycket omkring oss.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Lite snopet men även solen och protokollföraren har sina fläckar! Hoppas lasagnen smakade bra 😛

  Trevlig kväll!

 3. ulla laiho skriver:

  Jag brukar skriva bokade möten i min almanacka – sedan gäller det bara att komma ihåg att titta i den också. Det har blivit en del pinsamma telefonsamtal om glömska.

 4. Musikanta skriver:

  Det har hänt mig också ett par gånger att jag totalt glömt bort ett möte – t.ex. ett föräldramöte när jag var ensamstående. Otroligt förargligt. Numera skriver jag upp allting direkt och sätter dessutom lapp vid matbordet om det är väldigt viktigt. Det räcker ibland inte att bara ha saker som man ska göra uppskrivna i almanackan. Som Ulla skriver, ibland glömmer man att titta i den…
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Den här gången kollade jag verkligen i helgen och konstaterade att det faktiskt inte var något inbokat den här veckan.
   Jag brukar alltid lägga in alla möten både i mobilen och på almanackan som sitter på köksväggen, men som sagt, det här missade jag.
   Kram

 5. GeddFish skriver:

  Jag gör som du, har en elektronisk almanacka plus en vanlig skriftlig, men visst, det är lätt att missa. Vi pensionärer har ju så mycket för oss! 🙂
  Kram, Gerd

 6. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Så jättevackert du har i din täppa med många blåa blommor som är min absoluta favoritfärg och svåra att få tag i, såklart. I alla fall i liten kruka att ha på fönsterkarmen inne i varma lägenheten.
  Så mycket som du har att stå i så är det ju ett under att du hinner med samt kommer ihåg alla möten och visst är det lätt hänt att man glömmer bort något ibland. Fullständigt normalt för oss alla.
  Kram, Agneta

  • Agneta skriver:

   Glömde ju säga att dina nya bilder i headern är fina.
   Gillar det där lilla stenhuset och tippar på att det inte är i Sverige…
   Kramen

   • Ingrid skriver:

    Oh ja, det är minsann Sverige. Det är ett foto av Mose bod, som jag tog när vi var på Stora Karlsö i juli när Kerstin och Hassine var här.

    I boden bodde en gång i tiden tillsyningsman Johansson, en man med långt skägg som kallades för Moses.
    Kram

 7. Kicki skriver:

  Ja, jag missade ju båten 🙄 Och klubbens lydnadstävling i helgen missade jag också, för jag åkte på utställning i stället. Förargligt är det, men det är smällar man får ta.
  Kram/Kicki

 8. wiolettan skriver:

  Så fint du har gjort det med dina växter.
  Detta med att glömma möten och åtaganden är förargligt men sån´t händer. Det går inte att vara fullkomlig, men för det mesta går det bra, eller hur?
  Mysingen skriver upp allting i en egen tillverkad ”kalender” som ligger framme på köksbordet, jämmt. Till och med vad vi ska ha till lunch. Men då han höll på med att skriva ner min födelsedag så sa jag stopp. ”Något kan du väl ha i huvudet” sa jag.
  Men han tycker att noterar han allt så behöver han inte belasta hjärnan med att komma ihåg.
  Hoppas att du får en finfin dag.
  Kram!

 9. Skogsnuvan skriver:

  Förstår hur du känner det. När man glömmer någonting så känns det inte riktigt bra. Jag har glömt bokcirkeln ett par gånger och det har varit så försmädligt. Samtidigt börjar man undra om man håller på att bli senil eller vad det är. Jag har dessutom haft det uppskrivet i almanckan som sitter tydlig på kylskåpet. Nåja även solen har fläckar.

  • Ingrid skriver:

   Visst kan den där tanken dyka upp – håller jag på att bli senil – men jag tröstar mig med att det är många som är mycket yngre som är bra mer tankspridda och glömska än jag.
   Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *