Vilken tur, jag klarar mig nog

I Expressen kan man läsa att korta ska vara extra rädda om hjärtat

Kvinnor och män som mäter under 153 respektive 165,4 cm har 1,5 gånger så stor risk för att få en hjärtsjukdom än andra, säger finska forskare som har analyserat 52 studier av längdens betydelse för hjärtat.

Det var ju en himla tur, för inte är jag speciellt lång, men jag har mätt 159 cm, vilket jag knappast gör idag, men 153 ska jag klara med marginal. Så just min längd (eller brist på längd) ska inte göra att jag har större risk än någon annan att få en hjärtsjukdom. Så de håller på!! Kan verkligen 52 studier vara något att styrka ett sådant här påstående med?

Håller på gör regnet och blåsten också, men än så länge har det faktiskt inte blivit så farligt som befarat här på Gotland. Vi får väl ser hur det utvecklas under dagen. Vi kanske rent av får snö vi också?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Vilken tur, jag klarar mig nog

 1. Kerstin skriver:

  Där ser man, det kan finnas vinster med allt. Nu behöver du alltså inte oroa dig för hjärtproblem, det var ju toppen, tacka finnarna!!

  Här har snöyreregnblasket (snyggt va) hållit på nån timme, bara att vänta ut det. Vet inte riktigt vad jag skall hitta på, men det löser sig.
  Ha det och hälsa! K

  • Ingrid skriver:

   Här finns det nog också inslag med snö i regnet, men inte så mycket.

   Åke har just tagit traktorn och åkt ner till stranden. Han och Svenne ska sätta in trädgårdsmöbeln som står i garngården i vår bod. Jag brukar hjälpa Åke med det annars, men idag gick jag i strejk 😉

 2. Pia skriver:

  Fattar egentligen inte hur de kommer på allt de forskar om Ibland tappar man hakan . Här regnar det på tvären och +2 Ruggigt

 3. Znogge skriver:

  Min svärmor är kort. Har haft en hjärtinfarkt och har en del andra åkommor… Hade inte hört sambandet tidigare.

  Ingen snö här. Nästan vindstilla dessutom. Det passar mig bra.

  Kram

 4. Agneta skriver:

  Tror inte alls på en stude av så få! Verkar mera som nyhetstorka!
  Dom kan få till det!

  Vädret här på västkusten idag…katstrof utan dess like med avåkningar, dödsfall, halv storm, snöyra, inställda bussturer m.m.!

  Men visst, även jag har den senaste tiden fått mail där jag vunnit förmögenheter i Euro! Ha ha ha! Men hur korkade tror avsändarna att vi är? Man blir mörkrädd för mindre!

  Förmögen blev däremot damen som snodde hem 3 miljoner på Bingolotto! Det du!
  Men inte sjutton skulle jag vilja skylta med det inför hela folket, mardörmmar om inbrott m.m. skulle infinna sig liksom avlägsna vänner&släktingar 😉

  Dags att krama kudden, veckoinköp om några timmar av hemtjänsten, om dom nu kan ta sig fram på de glashala gatorna.
  Vinde har avtagit nu hör jag, så hoppas det är ok. i morgon.

  Kramen, Agneta

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *