Vilken vinter det blev – Shetland

Det snöar och snöar! Igår kväll var jag ute och skottade, för jag trodde inte att det skulle bli mera snö, men det kom minsann en hel del till i natt och nu far det snöflingor i luften igen.

”Grannen ovanpå” var ute och skotta uppfarten på framsidan tidigt i morse, men här på baksidan finns det ingen anledning att skotta. Jag brukar gena över gräsmattan när jag ska till soprummet, men när det är så här mycket snö går jag hellre runt den vanliga vägen.

Idag har jag bakat den där kakan som jag ska ha med på lördag. Jag tänkte det var bäst att göra den någon dag i förväg, ifall den skulle misslyckas och jag skulle få göra om den, men jag tror att den blev rätt bra. Lite senare i eftermiddag ska vi åka till bygdegården där vi ska har årsmötet och kolla av hur det ser ut och vad vi behöver ha med oss.

Till min stora glädje upptäckte jag att man börjat sända en ny omgång av den engelska serien Shetland, en kriminalserie baserad på Ann Cleeves böcker om polismästare Jimmy Perez. Serien går på fredagar, så första avsnittet missade jag, men nu har jag sett det via SVTr och jag ser verkligen fram mot nästa i morgon. Shetlandsöarnas karga landskap och det eftertänksamma tempot och ett persongalleri utöver det vanliga gör att man verkligen fängslas av handlingen. Rekommenderas alltså!

Ha en trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, TV, Väder. Bokmärk permalänken.

29 svar på Vilken vinter det blev – Shetland

 1. Lambergsfrua skriver:

  Oj, vad mycker snö ni har fått! Vad bar at du har en granne som skottar undan den vita nederbörden.
  Vi har spelat in första avsnittet av Shetland och tänker se det innan del 2 visa i morgon.
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 2. Musikanta skriver:

  Bra att du påminde mig om Shetland. Jag ska genast gå in och se den på TVPlay. Har du något bra boktips? Det var någon som tipsade mig om Diana Gabaldon (du?) men när jag läst 600 sidor i Främlingen fick jag nog av våld och tortyr. Jag tittade efter i slutet av de 800 sidorna och såg att både hjälten och hjältinnan klarade sig trots allt elände. Trodde i min enfald att författaren var engelska eftersom handlingen utspelar sig i Skottland, men såg på nätet att hon är amerikanska. De är galna i våld over there, jag ser aldrig en nyare amerikansk film om det möjligen inte är en komedi. Knappt ens då.
  Kram på kramdagen från Ingrid

 3. Skogsnuvan skriver:

  Jag såg den sist den gick och jag ser den nu. Den är lite annorlunda än andra deckare och landskapet och folket är också något annorlunda mot annat man sett. Sitter som klistrad.

 4. Laila Östergren skriver:

  Vad bra att ni kollat läget inför morgondagen. Jag har också bakat idag och den blev bra.
  Vi tittar också på Shetland och tycker den är bra.
  Björn har varit ute och skottat (med snöslungan) hela vår infart och det är ju en bit. Hoppas det inte kommer så mycket snö igen, det räcker nu tycker jag.
  Kram

 5. Znogge skriver:

  Det är många som har skrivit om den serien så det är kanske dags att börja titta på den. Har bara hört positivt från alla vilket brukar vara ett gott tecken!

  Kram och god kväll

 6. Irene skriver:

  Håller helt med. Jättebra serie och utmärkt val av skådespelare. Inte heller en massa våld och elände. Vet inte om du läst böckerna men de är mycket bra.

 7. Oj, så mycket snö ni har fått! Här har vi inte fått något på länge, men det vi har ligger kvar för ovanlighetens skull här i Skåne! Hoppas snön är lätt, så att det inte är så tungt att skotta?

  Serien Shetland har jag inte sett, men jag har sett en annan serie från öarna utanför Skottland. En serie med en kvinnlig, lite äldre polis. Den serien gillade jag mycket, just för naturens och det lugna tempots skull.
  Ha det bra, kram, Monica

 8. Inger Johansson skriver:

  Tittar också på Shetland, bra serie.
  Vi fick inte med av snön, tack och lov, och nu har vi bara -6 grader.
  Skönt att kakan blev bra!
  Kram Inger

 9. Hillevi skriver:

  Där fick ni snö så det räckte och blev över! 😯
  Tack för tips på Shetland. Har bara sett (och läst) Ann Cleeves om Vera Stanhope tidigare och tyckte om dem också. Ibland saknar jag TV trots allt 😀 men lite kan jag nog se via Svtplay.

 10. Gunnar skriver:

  Vi väntar på nederbörden och hoppas att den kommer i form av snö och inte regn. Fortfarande rejält kallt här, minus 20 i natt.
  Ja Shetland är bra och så alla Ann Cleeves böcker.

 11. Karin skriver:

  Shetland är jättebra, och jag tycker också om landskapet. De visar verkligen fina vyer från de karga klipporna. Påminner det inte lite om Gotland?
  Ha ett fint veckoslut!
  Kram Karin

 12. Märtha skriver:

  Shetland, ja. Vi har en serie på gång i Finlands TV på lördagar, och den här i er TV på fredagar, så snart börjar väl min engelska vridas åt den dialekten! Bra serie, ja. Det finns alltför många filmer o serier med pangpang och biljakter och obehagliga våldsamheter – här har det mesta hemska hänt och lösningarna ör på gång. Jag har börjat skriva om roliga temadagar, skall samla mig nu för dagens inlägg. Minus 27 i natt, nu ”bara” 22…

 13. Ulla Anderstedt skriver:

  Sitter framför Skavlan på TV:n o väntar på Shetland. Den är bra med ett långsamt tempo i en ovanlig miljö. Vackert och kalt och kusligt. En del våldscener som alltid men man kan titta bort då. Ha det gott!

 14. Jag blev faktiskt också fast i Shetland på fredagkväll, visste inte att det fanns nån sån serie, antar att det är en serie eftersom allt slutade så abrupt med att den där karln sköts och föll från stupet… Spännande!

 15. Märtha skriver:

  Och idag kom avsnitt tre, och det blir ett till… Måste då spana in reprisen, eftersom jag kommer att sitta på en skuta på kryssning med andra trädgårdstokar då. Vi kan inte banda från vpr sverigekanaler. Men tror faktiskt att Finland n0bara är ett avsnitt efter. Det ordnar sig. Men nästan gastkramande idag, 29 januari!

Kommentarer inaktiverade.