Vinterns första snö

Det var lite misstänkt ljust i morse när jag slog upp mina violblå, så jag misstänkte vad det var som hade hänt. Vinterns första snö hade lagt ett tunt, vitt täcke över allting.

Nu blev snön inte så långvarig och i alla fall har det inte kommit mera, för dagens nederbörd har mest kommit i form av regn. I förmiddags var det dock ett par timmar med ett härligt solsken och då passade jag på att gå ut och montera upp min utomhusbelysning och jag var väldigt sugen på att låta den börja lysa redan nu, men man får väl behärska sig någon vecka till.

I dag har vi haft ett styrelsemöte med SPF och vi hade bestämt att inleda det med lunch på Hamnkaféet och eftersom det var så vackert väder bestämde jag mig för att promenera ut dit. Ett lite oklokt beslut, för halvvägs försvann solen och det började komma någon obestämd form av nederbörd, ibland var det mest snö annars påminde det mera om regn. Eftersom jag hade ungefär lika långt hem som ut till hamnen var det bara att knata på så fort jag kunde. Våt blev jag, men jag kom i god tid, så jag hade hunnit torka lite tills de andra dök upp.

Efter en god lunch fortsatte vi hit till Odvalds där vi satte oss runt bordet i Lokalen och försökte ordna till ett program för 2018 och jag tycker att vi lyckades rätt bra. Nu har vi alla olika uppgifter att ringa och boka lokaler och föredraghållare/underhållare. Sen ska vi träffas i början av januari och gå igenom resultatet av vår möda, så att vi kan lämna progammet till tryckning så det är klart att dela ut på årsmötet.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

18 kommentarer till Vinterns första snö

 1. Znogge skriver:

  Visst blir det ett annat ljus med lite snö men här brukar det mest bli tö och slask vilket inte är lika roligt. Lät som ni gjorde ett gediget arbete på mötet!

  Kram och god kväll!

 2. ulla laiho skriver:

  Styrelsen i PRO Ösmo har också haft ett planeringsmöte för 2018 och bokat in dagarna för möten och andra aktiviteter. Cirkelledarna har på sitt möte planerat in vårterminen. Vi har en egen samlingslokal och där gäller det att dela på timmarna, så att alla får ha sina aktiviteter utan att kollidera.

  Vi har också fått lite snö under natten, som i alla fall ligger kvar på gräsmattan.

  Ha det så bra!

 3. Gunnar skriver:

  Jag beundrar ditt engagemang i ideellt arbete! Vad skulle Sverige vara om inte det fanns så många som jobbar i olika föreningar.
  Karlstad håller på att slå solrekord för november så vi harf toppenväder

 4. Gunnel skriver:

  Verkar som om det har snöat på många håll i landet….men inte här. Skönt! Så flitiga ni är i er förening. Det verkar som om många hjälper till och då måste det var både roligare och enklare. Kram

 5. Snö har vi inte fått här än, men det är mycket kallare nu. Idag har det varit soligt och fint och nästan ingen vind. Man får njuta så länge det går!
  Det låter så trevligt med era möten och planeringar inför nästa år! Man skulle kanske gå med i någon förening…
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag har aldrig varit någon föreningsmänniska, men något ska man ju pyssla med när man blir ensam och det är trevligt att känna att man ännu kan uträtta någonting.
   Kram

 6. Skogsnuvan skriver:

  Snö och snö. Kändes mer som lite fjun. Här är det snö minst en dm i alla fall och 17 grader kallt och nordvästvind som skär genom märg och ben. Veden ska in. fåglarna ska ha mat och jag ska åka och besikta bilen. Gruvar mig för det för nu när jag är ensam är jag så beroende av bilen.

 7. Geddfish skriver:

  Ja, du har att göra! Ingen risk att stelna till.
  Här har det inte kommit riktig snö än, bara några korn och lite halka. Jag ska snart iväg till Kyrkans Gård för förberedelsemöte. Alltid är det nåt.
  Kram och ha det gott, Gerd

 8. Astrid skriver:

  Vi har fått rätt mycket snö nu
  Hoppas bara nu att det inte blir varmt och halka
  Hela förra vinter var en enda så stor halkbana

 9. Elisabeth skriver:

  Det vita kan vara fint, men slask och halka är inte kul. Ni verkade ha en bra dag ändå!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *