Vinterns första snögubbe

Det har fortsatt att snöa, men just nu är det uppehåll. Jag har varit ute och skottat upp min uppfart och fyllt på mat till fåglarna och nu har man börjat skotta upp gångar och vägar här i området så att vi kan ta oss ut och tur är det, för jag ska vara vid frissan klockan ett. Jag får se om jag kan få ut bilen, annars får jag väl gå. Broddarna är framtagna!

Den här fina snögubben är inte tillverkad av mig, utan av mina små söta grannbarn.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

28 svar på Vinterns första snögubbe

 1. Maj B Berggren skriver:

  Så ”julig” och mysig din sida har blivit….och en riktig snögubbe också!! Vi har -ca 6 gr och det gillar jag för nu är det nästan blå himmel och ingen nederbörd. Vi har ingen snö. Trevlig adventshelg önskar jag //M

 2. Lambergsfrua skriver:

  Vilken fin snögubbe!
  Lycka till hos frissan.
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Bettan skriver:

  Hoppas innerligt att du kunde ta bilen så du slipper promenera dit. Även om det kan vara skönt med en promenad =)
  Söta barn som buggt sin lilla snögubbe =) Önskar dig en fantastisk dag/kväll.
  Kramis

 4. Aaaah! Jag vill också bygga en snögubba och du gav mig en idé, igen en gång, kära Ingrid 💡

  • snöGUBBE skulle det stå, men GUBBA kan ju stå som en mix för GUMMA och GUBBE

   • Ingrid skriver:

    Det går så bra med gubba. Mitt äldsta barnbarn höll på och tränade sig på svenska (han var väl i 5-årsåldern). Vi tittade på kort och pratade om att det var en farbror – en fabbio – sa han. Sen skulle jag visa en tant. Nej inte tant – é una fabbia – sa han. Han gjorde snabbt en feminin böjning av det maskulina fabbio. Så nu säger vi, det är en fabbio och en fabbia.

 5. Kicki skriver:

  Så det var inte du då som fixade snögubben? 😉
  Vi mätte snön på altanbordet till prick 2 dm. Första skottningen är gjord. Det var inte så betungande eftersom snön var lätt i kylan.
  Kram

 6. Znogge skriver:

  Klokt med broddar för halka vill man inte göra. Vilken fin snögubbe. Känns konstigt när vi har barmark. Nu är jag i och för sig nöjd med det men…

  Kram

 7. Raija skriver:

  Har ni fått så mycket snö, så det räcker till en snögubbe. Vet inte om vår snömängd räcker till någon större gubbe, för det får bli en ganska liten i så fall. Men vi har också snö som ligger kvar och täcker marken.

 8. Elisabeth skriver:

  Så här på avstånd njuter jag av att se snögubben. Barnen hade säkert roligt, när de gjorde den. Ha en bra advent.

 9. Eleonora skriver:

  Det var en fin snögubbe du har fått. Hoppas du blev fin i håret. Gladelig advent önskar jag dig.

 10. Gunilla Lindahl skriver:

  Hej Ingrid! Öppnade Din sida för att se om Du har börjat med Dina adventsfrågor, som Du har haft förr om åren, men där fick jag tji. Blev faktiskt riktigt besviken. Men jag önskar Dig ändå en riktigt skön advent!
  Gunilla

 11. Rigmor skriver:

  Så söt han är, med uppnäsa och allt, snögubben!! Å helt plötsligt hade ni mer snö än vi, inte har vi så det räcker till en snögubbe…men nu är det vitt på marken igen, och solen gör sina tappra i denna morgonstund. Minusgrader…-13, men försöker förtränga det för jag hade tänkt mej en promenad i skogen frampå dagen. Om kroppen vill…kylan gör att lederna känns som osmorda gamla gistna dörrar, knarrar och går trögt.
  Ha nu en skön och fridfull första advent!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är han fin snögubben. Det är så roligt att ha ett par barnfamiljer i huset. Nu väntar jag bara på att de ska göra en snölykta också.
   Hoppas att du får en riktigt härlig söndag och kommer iväg på din promenad.
   Kram

 12. Hejsan Ingrid !

  Missade Detta igår. Så Du har fått snö och
  inte måttligt heller. Tror inte vi har så mycket ens.

  Härligt att barn fortfarande gör snögubbar, de barn
  av invandrarbakgrund gör det inte. Kanske därför de aldrig
  glömmer mig, då jag gjorde snögumma med fem flickebarn
  på nittiotalet. En av fickorna är Lydia, nu trebarnsmamma.
  Bor kvar i området men en bit ifrån föräldrahemmet.

  Jättefin header, Den gillar jag.

  Kram Majsan

 13. Louise skriver:

  Vi har fortfarande bara puder här i Norrköping (peppar, peppar) medan det verkar vara ordentligt med snö på väldigt många platser i landet. Jag vill väldigt gärna ha en vinter med snö, men det gör inget om det väntar till lite närmre jul och att det sedan är borta till slutet på februari, för barnens skull.

  Jag har egentligen inget emot snö, eftersom det oftast är bra mycket trevligare med ett vitt täcke, och vintern kommer man ju ändå inte ifrån så varför inte ha lite vitt på backen i stället för blött bäckmörker … Men min erfarenhet är att det sällan är ”lagom” av något. Antingen blir det ett evigt snöande som gör att man nästan går under av allt skottande … eller så blir det ingen vinter alls utan bara blött och slaskigt. I den bästa av världar så skulle jag vilja att det kom ett lagom tjockt snötäcke en gång, och att det sedan höll sig på 8-10 minusgrader så att det fick ligga kvar vitt och fint, utan att man nästan fryser ihjäl … 😉
  Det vore väl toppen … 😀

  • Ingrid skriver:

   Jag köper helt ditt resonemang. Finns det något härligare än en vacker och solig vinterdag, några grader kallt och lagom mycket snö. Då gillar till och med jag vintern. 😉

Kommentarer inaktiverade.