Vinterns första snöoväder

Igår kväll var jag på ett sista julkalas hos en av grannarna och när jag gick därifrån var det skönt att ha nära hem. Förra året när vi var där hade det kommit en massa snö medan vi i godan ro satt inne i stugvärmen och mådde gott. Så var det inte igår, men det blåste hemskt och i dag rapporterade radion om nedfallna träd, försenade båt- och flygförbindelser och andra trafikproblem.

Fram på förmiddagen bröt snöyran ut, men det är någon enstaka plusgrad, så på fönstret smälter snön till vatten. Jag håller mig inomhus och eftersom jag ska få hit revisorerna i morgon passade jag på att bättre på värmen i lägenheten genom att baka en drömtårta. Hoppas att herrarna gillar det!

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

28 svar på Vinterns första snöoväder

 1. Anne-Lie skriver:

  En riktig vinterdag i Småland idag. Vi har fått 20 cm snö och det har snöat hela dagen med stora fina snöflingor. Dagens motionspass blev att skotta.
  Nu har snöplogen varit här så det är dags att gå ut igen.
  Kram!

 2. Vi hade samma blåst igår; det tjöt runt husknutarna! Men ingen snö här än. Pratade just med dottern på Älgö och där är full snöstorm. Jag tror att hela Sverige utom det allra sydvästligaste hörnet, där vi bor, har fått snö nu! Och massor uppe i Norrland!
  Man önskar att man var revisor och fick komma till dig och äta drömtårta…
  Kram, Monica

 3. znogge skriver:

  Vi slapp snön men det regnade rejält i stället. Nästan lika bra så om det ändå ska töa…

  Kram och god eftermiddag!

 4. Laila skriver:

  Idag hoppade vi över promenaden. Vi var dock på biblioteket och lyssnade på Gotlandsmusikens Brass. Trevligt som alltid. När vi ändå var ute och körde så blev det även en vända på Konsum för att handla så nu klarar vi oss om vädret skulle bli värre. Lycka till med revisionen.
  Ha en bra kväll

 5. Kraft´n skriver:

  Drömtårta, kan det inte räknas som bestickning 😉
  Kram, Anders

 6. Gunnar skriver:

  Ja nu har det nog varit snöoväder lite varstans. Här snöade det på tvären igår
  Jag antar att du har allt i ordning när revisionen ska ske. Jag är ju revisor i Rädda Barnen och kvalitén på kassörens jobb har varit mycket skiftande

 7. Karin skriver:

  Snön som kom ifjor höll jag på att skriva, jag menar igår, har smält idag. +4 gr och vind som hade mojnat gjorde lilla promenaden till en njutning. Om det inte hade varit för fötterna då, som var extra jobbiga idag. Så promenaden blev bara till sophuset och runt vårt bostadsområde. Det var skönt att komma in igen lägga upp fötterna på fotpall och titta på de tre avsnitten av Fröken Frimans krig, som jag hade missat. Helstekt äpple med vaniljsås smakade bra till fikat under tiden.
  Kramar Karin

  • Ingrid skriver:

   Så trist att du fått såna besvär med fötterna. Hoppas att du kan få någon hjälp för det.
   Fröken Frimans krig var bra den här omgången också tycker jag.
   Kram

 8. Ölandsvindar skriver:

  Det tjöt i knutarna igår men det är ju inget annat att vänta den här årstiden. Drömtårta blir säkert väldigt populärt. Jag gjorde en rulltårta med lingongrädde i, till min bjudning i fredags. Det var väldigt länge sedan jag gjorde en rulltårta och egentligen förstår jag inte varför. Det går ju väldigt lätt att fixa till en. Man får se upp med måtten på de moderna plåtarna bara, om man använder gamla favoritrecept.
  Kram /Kerstin

 9. skogsnuvan skriver:

  O)j har ni också fått snö. Förstod att det skulle storma hos er. Här var det kanske inte så farligt men det har snöat massor igen. Det är för mörkt för att se hur illa det är men jag befarar att jag är insnöad igen och inte tar mig till vattengympan den här onsdagen heller. Attans attans jävla skitvinter

 10. Gunnel skriver:

  Den snö som kom här försvann efter en dag, så nu är allt som vanligt igen. Blåsten har tack och lov lagt sig, för den är nästan värre än både regn och snö. Kram

 11. Idag har vi flera decimeter med snö – men det konstiga är att vi inte fått plogat alls!? 👿 Normalt så brukar den som sköter plogningen här köra förbi flera gånger om dagen och natten. 😆 Han bor i Eksta, eller man kanske får skriva BODDE numera! Tydligen är det inte han som sköter det längre? 🙄
  KRAM
  Susie

 12. wiolettan skriver:

  Drömtårta, säkert populärt till kaffet. Dom brukar vara mycket goda.
  Vi har också fått snö och det har blåst något otroligt hårt. Igår var det inställa bussar, tåg och färjor. Idag har det mojnat lite, fast det snöar fortfarande.
  Hoppas att allt går bra med revisorerna.
  Kram!

 13. Kicki skriver:

  Så där såg våra fönster ut igår, för det blåste gräsligt. Idag har det mojnat, men fasen så mycket snö som kommit och som fortfarande faller.
  Kram

 14. Bosse Lidén skriver:

  Ni är smarta ni kvinnor och känner till den ”rätta vägen” hos herrar i alla åldrar.
  Kram Bosse Drömmare

Kommentarer inaktiverade.