Jag rustade på uteplatsen i förmiddags, för den var verkligen i behov av städning. Det blåser in en massa bråte där och blåser gör det ju för jämnan. Jag tvättade stolarna och bordet och sopade och torkade bort en massa rester av pollen och annat damm. Stolsdynorna såg ofräscha ut, så dem ville jag också tvätta. Handtvätt, stod det på lappen. Bomull och polyester? Visst ska det gå att tvätta dem i maskinen! Tänkt och gjort, de åkte ner i tvättmaskinen och fick åka runt i ett fintvättprogram.

När maskinen gjort sitt visade det sig att det inte gick bra alls, för fyllningen låg som en klump i ena ändan av dynan, som nu inte såg ut som en dyna längre och inte blev de rena heller. Nu ligger de på tork, så att jag kan kasta dem sedan. Som tur är så har jag en omgång dynor till, så jag behövde inte störta iväg och köpa nya.

Fast jag tog en shoppingtur i alla fall efter lunch. Jag for till Hemse för att göra ett besök på ”Gröna skylten” och på hemvägen åkte jag till Fröjel kyrka och tittade till graven. Jag är lite besviken på paradisblommorna på Åkes grav, för de är inte vackra alls. Det är konstigt för de jag planterade på mammas och pappas grav är jättefina. Jag får nog försöka få tag i något annat till Åke. Så där kan han ju inte ha det!

Nu är det dags för Allsång på Skansen och sen ett avsnitt av Morden i Midsomer. Så skönt med en reklamfri kväll! Jag tycker att Sanna skötte sig jättebra förra tisdagen och Åke skulle varit väldigt stolt. Hon var en av hans favoritartister och han pratade alltid om när hon var med i tv 1996 när hon var 11 år gammal och sjöng Till en fågel.

-Kommer du ihåg vad jag sa när hon var med i tv första gången? brukade han triumferande säga när hon sedan blev en firad stjärna.

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...