Vitt av frost och -5 grader…

…hade vi i morse när jag gick upp vid halvåttatiden, för inte kunde jag sova längre än vanligt. Det fick bli en extratimme med DN i stället.

Det är alldeles stilla och solen skiner och just nu är det ett par grader varmt. Jag har varit ute på en förmiddagspromenad och kunde konstatera att de löv som inte fallit av tidigare nu dalar till marken i snabb takt.

Nu ska jag straxt ge mig iväg till Stenstugu, för Eva bjuder på lunch och senare i eftermiddag är jag bjuden till en granne på kaffe. Det går med andra ord ingen större nöd på mig. 😉

Ha en skön söndag!

PS Skulle du vilja ser fler bilder från gårdagens skördefest, så har jag lagt ut några på föreningens hemsida. Det är bara att klicka HÄR. DS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder. Bokmärk permalänken.

33 svar på Vitt av frost och -5 grader…

 1. Znogge skriver:

  Låter som en bra söndag väntar dig. Bli bjuden på lunch känns sällan fel…

  Kram

 2. Louise skriver:

  Vilken vacker bild …
  Vill tacka lite extra för dina kommentarer hos mig. Sådant betyder så mycket … Kram

 3. margareta wårenius skriver:

  Underbart att skördefest(en) fortfarande är kvar på vissa delar aav landsbygden.
  Själv skulle jag säkert ha ropat in massor med hembakat, eftersom det är ett enastående tillfälle att verkligen få smaka av privata recept. T ex limporna undra jag förstås om det är något ”typisk” gotländsk! ( Ingrid i Ringome bjöd alltid på något mycket spec. bröd som var jättegod)

 4. Gerd skriver:

  Tack för härligt foto! Vi har fått det kallt i Sverige nu, det är bara att foga sig därefter.
  Kram Gerd

 5. Lambergsfrua skriver:

  Så trevligt det verkar vara på skördefesten. Hoppas auktionen gav bra med pengar. Det brukar ju vara så. Jag minns växtauktionerna man hade i Församlingshemmet, när vi bodde ute på landet på 70-talet. Man köpte blommor och skänkte till auktionen – och köpte sen tillbaka några av dem och en del andra dessutom;) Men det var trivsamt.

  Här hade vi också -5 i morse, men nu är det +2. Det är varma kläder som gäller vid på promenaden idag. Solen lockar i alla fall.

  Varm kram.
  Lambergsfrua 🙂

 6. Janne skriver:

  Precis lika dant här i natt. Vi har haft -5 och i morse var det frost överallt. Ha det bra !

 7. Ailas skriver:

  Härligt, Ingrid… Kalas kan man inte få för många av, bara njut. Vädret är på din sida! Skall själv komma ut på en promenad, för nu har solen lyckats ta bort frosten.

  Fortsatt trevlig söndag
  Kram

 8. Rovie skriver:

  Då har du något att se fram emot idag. Alltid trevligt.

  Bilden du har skulle vara tagen här, det ser likadant ut. Alla löv försvinner vartefter här också. Inte mycket kvar nu.

  Det ser också ut att vara en riktigt trevlig skördefest du var på. Fina bilder du tagit.

  Ha en fin söndag 🙂
  Kram

 9. Gunnel skriver:

  Vi har också kallt, men ingen snö. Varje morgon är det till att skrapa is från bilrutorna. Det är bara att vänja sig. Kram

 10. Det är fint med sol och lite frost, men mer än minus fem vill man ju inte ha 🙂
  Härligt klarblå himmel på din bild!

  I dag har vi kommunvalets sista dag i Finland så jag ska jobba på tidningen i kväll. Men är ledig i morgon och då ska jag läsa, läsa, läsa – bloggar, tidningar, böcker!

 11. Anne-Lie skriver:

  Vist är det så att man vaknar vid samma klockslag varje morgon (I alla fall nästan varje morgon) Man har en inbyggd klocka i kroppen.
  Skönt att höra att du blir lite bortskämd.
  Kram! 😀

 12. Rigmor skriver:

  En kall natt var det…under -7 vid 05,15 i morse…och att jag var uppe så dags berodde inte på att jag var utsövd, utan att det blivit vintertid och den lille prinsen som sov över inte riktigt hade programmerats om…Så det är likadant här, nu är de flesta löven på marken…och vi fick också en vacker dag, dock knappt över nollan. Men man njuter!!
  Skönt att bli bortbjuden ibland, alltid gott att sätta sej vid dukat bord!!
  Ha en skön söndagskväll!!
  Kram kram

 13. Läste tillbaka lite och då bl.a. om gårdagens TV-program som verkligen är det bästa man kan se på nu för tiden!
  Jag har gillat dom tidigare serierna och blev enormt glad över att se Pugh i det här. Han är en av mina stora favoriter, så när programmet var slut satt vi oss Rolles musikrum (han är en stor skivsamlare) och så fick han spela en massa låtar med Pugh. Min favorit var Miss Li, som gjorde en känslosam tolkning och hade valt en bra låt. Fast jag ser fram mot när han får vara med och tolka andras låtar!!
  Här var det -2 när jag iklädd vinterkläder för första gången gick ut med Santos i morse 08.30. I Stockholm var det ännu kallare, det t.o.m. snöade, men då hade jag inte vinterkläderna med – men jag hade ju bil så det gick bra och jag hade otroligt trevligt och besöket på Sophiahemmet var lyckat – jag hade gått ner 3 kg till. Alltså totalt 23 kg! 😀

  • Ingrid skriver:

   Visst var det trevligt igår kväll! Jag ser också fram mot att höra Pugh´s version av de andras låtar.
   Så roligt att det gick bra på Sophiahemmet och grattis till lyckat resultat! 😀

 14. Idag var det riktigt skönt ute.
  Var bara ute kort stund,sedan var jag med Prinsen i band på balkongen två ggr.

  Han gör tendenser att vilja klättra över.
  Så det gäller att inte släppa honom med blicken.

  Hoppas killarna kommer snart.Med virke, och hjälper mig.

  Kram Majsan

 15. Bettan skriver:

  Ja fy va kallt det börjar att bli nu. Sakta men säkert kommer vintern om vi vill det eller ej… Jaja bara att rätta sig in i ledet så att säga =). Hoppas att du har haft en underbar söndag.
  Kramis på dig vännen min

 16. kERSTIN skriver:

  Tack för besök i min blogg. Det blir inte ofta nu för tiden jag gör bloggbesök för modemet används mest för tvtittande men tyvärr missade vi detta program. Ska nog ta och kolla om det är fritt så vi kan se det i efterhand. Det mesta är ju tyvärr betal numera.
  Tänk att ni har så kallt, det känns overkligt för mig. Det är ju så tidigt, bara okt. Kan bli en lång vinter, fast hoppas med lite snö så fästingarna minskar i antal. Ha en bra Måndag Ingrid. Hälsningar från oss i Spanien. Kram Kerstin och Janne

Kommentarer inaktiverade.