Vittne till mord

Nu har jag läst ut den här boken, Vittne till mord av Nora Roberts, som jag vann på lotteri i förra veckan. Nora Roberts är 62 år gammal och det här är hennes bok nr 200. Jag har läst en bok av henne tidigare, Förföljd av det förflutna och var väl måttligt imponerad av den.

Vittne till mord är en spännande historia om den sjuttonåriga Elisabeth, dotter till en mycket framgångsrik, men också kontrollerande mor, som styr sin dotter med järnhand. En dag gör Elisabeth uppror och ger sig för första gången iväg ut på egna äventyr tillsammans med en nyfunnen väninna. De hamnar på en klubb, de dricker Cosmopolitan, de träffar två spännande män som de sedan följer med hem och därmed är hennes liv förändrat för alltid.

Jag måste säga att boken var fängslande och det har varit svårt att släppa den, men ändå känns det lite som att läsa ”Mitt livs novell”. Man får några timmars spänning och lite trevlig underhållning och inget ont i det. Är det inte precis det man är ute efter ibland när man sätter sig och läser. Det behöver inte vara så djuplodande alla gånger. Vi får väl se om jag snubblar över flera av Nora Roberts alster. Det finns ju ännu 198 (rättat se Birgittas kommentar) kvar att läsa. 😉

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Efter lunch var jag ute och hämtade ett par krukor och planterade daliaknölarna och nu står de i badrummet tills det blir så varmt att den kan vara ute. Det ska ju bli vår i slutet av veckan påstår SMHI och det ska bli skönt för jag hade tänkt mig lite mera utepyssel, men det var för kallt och jorden är alldeles stenhård fortfarande. Jag vill plantera penséer!!

Sen tog jag en promenad i Vallekvior och fick se massor av blåsippor. Det är förunderligt hur de kan poppa upp ur fjolårsgräset på bara några dagar. Jag gick exakt samma runda i mitten av förr veckan och då fanns det inte ett liv hur jag än spanade.

Ha en fin fortsättning på vecka 15!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Promenader, Väder, Vårtecken. Bokmärk permalänken.

34 svar på Vittne till mord

 1. snawitz skriver:

  Grattis till vinsten, även om du inte var så nöjd med boken.
  Jag lovar att det blir bättre priser för den som vinner det korsord som jag aldrig lyckas färdigställa, men tack för ert tålamod.

  Jag har också läst 1 eller 2 böcker av Nora Roberts, och tycker väl som du. Hon skriver rätt bra, men bättre författare har jag ju läst.

  Ha en fortsatt bra kväll
  kram

 2. jam45 skriver:

  Så underbart med blåsippor! Jag har inte sett den minsta lilla vårblomma ännu, inte ens en liten tussilago!
  Jag är som du klen när det gäller att öppna burklock mm och hade tidigare en sådan som du beskriver, satt fast under en hylla. Fn har jag ingen och det var väldigt när att jag blev utan marmelad till mins skorpor….men till slut lyckades jag öppna burken. 😀

 3. snawitz skriver:

  SV: stammen tillhör det som förut växte i krukan.
  Vi får se vad som händer imorgon.
  Problemet är att min otrevliga släkt kommer, och jag vet att jag inte kommer att hålla tyst. Och på en begravning ska man ju visa respekt för den som har avlidit.
  Dessutom vill jag inte gå dit som en satans ostbåge, för har jag ont blir jag ännu grinigare.

  • Ingrid skriver:

   Aha, då tror jag att det är paprikaplantor.

   Du får väl ta dig en allvarlig funderare i morgon på hur du ska göra med begravningen.

   • snawitz skriver:

    Kanske du har rätt ang frösådden, rätt svar skriver jag i bloggen imorron bitti.
    Nä, begravningen är redan förstörd eftersom den gräsliga släkten ska närvara. Jag går hellre genom eld än träffar dom
    go natt

 4. Lambergsfrua skriver:

  Vad underbart med alla dessa blåsippor! Jag blir alldeles lyrisk av dina vackra foton 🙂
  Ibland kan det vara skönt att läsa en bok, som inte kräver så mycket av en, utan bara är ren underhållning. Så var tydligen din vinstbok.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det underbart nu när de här fina blommorna bara blir fler och fler och till slut lyser skogsbackar och dikesrenarna blåa på långt håll.
   Kram

 5. Astrid skriver:

  Så härligt att se hur långt våren kommit hos er. här har knappt solen orkat tina snön än
  Vi har gjort lite försök att sitta ute på altan men det är för kallt
  Jag blev lite förskräckt när jag läste din rubrik måste jag säga, så jag pustade ut när jag läste att det var en bok

  • Ingrid skriver:

   Jag försökte sitta ute idag på förmiddagen, men det blåste så snålt så det gick inte. Jag gillar ju att sitta ute och läsa, men jag fick gå in. 😉

 6. Skogsnuvan skriver:

  Jag har läst flera av hennes böcker och som sagt dom är lättlästa och spännande. Vad mer kan man begära en dag när man inte vill försjunka i något tungt.
  Så underbart med blåsippor. Dom kommer nog lagom till jag fyller år i slutet av maj. Då brukar jag plocka en bukett till bordet. Dom håller inte länge men sätter man dom i mossa så står dom länge och ser riktigt fina ut.

  • Ingrid skriver:

   Jag plockar aldrig in blåsippor och vitsippor, de vissnar så fort och jag tycker att det är synd att plocka av dem.
   Det är nästan bara till midsommar som jag plockar vilda blommor.

 7. gitsan skriver:

  Så underbart med blåsippor! Här i Stockholmstrakten har jag ”bara” sett tussilago så här långt.
  Nora Roberts skriver väldigt blandat tycker jag. Jag har läst/lyssnat på en del böcker som var väldigt bra och fängslande, men också en del som jag lika gärna hade kunnat vara utan.
  Vad häftig med bildspelet överst på din sida!

 8. Znogge skriver:

  Lättläst underhållning för stunden är min bild av hennes böcker. Ibland fungerar det och ibland vill man ha något djupare…

  Ha en fin kväll!

 9. Annika skriver:

  Vilka helt underbara blåsippor. Jag har läst en uppsjö Nora Roberts, fungerar som förströelse men som du säger det är lite väl mycket Mitt livs novell

 10. Bettan skriver:

  Herre jösses…
  När jag såg din rubrik, så fick jag en kalldusch i ansiktet.
  Trodde att du råkat ut för att ha sett just ett mord. PUH…
  Hoppas att du njuter för det fulla när solen den värmer våra frusna kroppar.
  Önskar dig en riktigt god natt & fin kommande morgondag. Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Som tur är var det inte så dramatisk som det kunde se ut.
   Ha en fin dag du också. Jag har ju sett att du har haft mycket omkring dig och inte orkat blogga.
   Tack för att du tog dig tid och tittade in till mig.
   Varm kram!

 11. Kraka skriver:

  Underbart att våren är på väg! Nu reser jag till Athen för att kolla om våren kommit längre söder ut.
  Ha det gott så länge!
  Kram

 12. Janne skriver:

  Morron ! ja det är så långsam och tråkig vår så då är en god bok ett bra alternativ för att få tiden att gå. Ha det bra !

 13. Birgitta skriver:

  Tycker du skall ta en kurs i matte istället för en massa läskiga deckare. Om hon skrivit 200 böcker, och du har läst två, så är det 198 kvar! Inte 188!.

  Skämt åsido, jag har läst några av hennes böcker och de har faktiskt inte lyckats fängsla mig. Köpte ett par andra istället för nån månad sen. En ny författare, norrman. Jag har 1,5 kvar. Av två. De är såååååå sega. Det blir att jag ligger och spelar wordfeud på mobilen istället för att läsa innan jag ska sova. 🙁

  Kram på dig, nu MÅSTE det väl bli lite varmare snart.

  • Ingrid skriver:

   Du har nog rätt, jag borde ta en matteskurs. Jag har ändrat och ger dig credit för att det blir rätt. 😉
   Nu måste det verkligen bli varmare snart, men idag var det vitt av frost igen när jag kom upp vid halvniotiden.
   Kram

 14. Rigmor skriver:

  Ibland kan det vara riktigt skönt att ha en sådär lagom fängslande bok…underhållande men ändå kanske inte i toppklass. Tror jag läst några böcker av Nora Roberts, men inga som jag lagt på minnet…så det var väl med dom som med din…
  Underbara blåsippor!! Har ett ställe i nästa bygata där det brukar bli alldeles blått och violett på våren, men det ligger lite skuggigt så jag får nog vänta ett par dagar innan jag tar med kameran och ger mej av dit.
  Ha det så gott!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Nu när man går ut går ser hur grått och trist ut som helst. Det är märkligt att tänka sig att om några veckor lyser skogsgläntor och dikesrenar i alla upptänkliga blåa nyanser.
   Kram!

 15. Suss skriver:

  Längtar till ”vårt” blå- och rödsippsställe när jag ser dina bilder. Snart så kanske jag också visar lite fagra blomster på min blogg. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.