Yvarväntnesdagen

Åtminstone barnen är yvarväntnes, otåligt väntande, den här dagen. De vuxna har väl som vanligt inte tid att känna efter, för de skall ännu hinna göra allting färdigt till jul.

Jag har inte så mycket kvar att göra och inte känner jag mig väl direkt yvarväntnes, men visst finns det ett visst mått av spänning inför vad de kommande juldagarna ska bjuda på. I dag har jag kokat in laxen som vi ska ha på juldagen och så har jag dammat och dammsugit av och varit och handlat det sista. Det känns som om jag är ganska färdig med förberedelserna.

Årets julgrupp från Bosse

Igår fick jag den här fina julgruppen, som är planterad i en väldigt vacker skål. Jag hoppas att den är glaserad och fin invändigt också, för då blir den en perfekt soppskål. Visst har jag några soppskålar, men ingen som är snygg, så den här skulle verkligen passa.

Nu tar jag julledigt från datorn och bloggen några dagar och återkommer på annandagen någon gång.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jul, Seder o bruk. Bokmärk permalänken.

24 svar på Yvarväntnesdagen

 1. Ann-Marie skriver:

  Det var en fin julgrupp med många växter i.
  God jul Ingrid.

 2. lambersfrua skriver:

  Skönt att du är klar med allt och kan njuta av julhelgen tillsammans med de dina. Så finurligt att den vackra julgruppen står i en skål som kommer till användning även till annat. Varm julekram

 3. Znogge skriver:

  Vilket vackert arrangemang och skålen ser även den väldigt fin ut! Även här är det som kan förberedas klart så resten får vi ta i morgon.

  Önskar dig och de dina en riktigt fin och glad jul!

  Kram

 4. Jättefin julgrupp i en riktigt vacker skål! Den blir hur bra som helst till soppskål!
  Ja, jag är också färdig med julförberedelserna, och precis som du är jag väl inte så väldigt yvarväntnes (bra ord!), men en viss spänning är det ju!
  Önskar dig och din familj en riktigt GOD JUL!
  Julkram, Monica

 5. Gunnar skriver:

  Vad fint du har pyntat! Jag hoppas att du får en fin julhelg med familjen och ett Gott Nytt År 2017
  Jag undrar hur många år som jag har följt dig på nätet. Ganska många tror jag

 6. Bosse Lidén skriver:

  Vad fint du har det. Förhoppningsvis kan det bli soppa i den så småningom. Jag önskar dig fina dagar på ditt blogglov.
  God Jul och Gott Nytt År från en annan Bosse

 7. Skogsnuvan skriver:

  God Jul och Gott nytt år min bloggvän sedan väldigt länge. Det är väl mest du och jag som inte har slutat eller bara bloggar ibland. Visst var det blomgrejen jättefin. här vaknade vi till en massa snö. Det har snöat en dm inatt och fortsätter att snöa så Mannen blev ivrig och kastade sig ut i snön med spaden i högsta hugg. Han påstår att skotta snö är det bästa han vet men jag tror nog att det går över ganska snabbt. Jag är glad i alla fall att jag slipper och jag ska vara tomte på eftermiddagen till grannar så det blir väl lite kul

 8. Jag har börjat känna efter. Stressar inte. Men har ju inte heller barn.
  Det finns för- och nackdelar med att vara ensam. Jag vill tänka positivt och göra det bästa av varje dag. Krisen i mitt liv som inträffade med skilsmässan våren 2014 har lärt mig mycket.
  Tack för att du är min vän!
  En riktigt god jul!

 9. Gunnel skriver:

  Det är så roligt attt läsa alla konstiga ord du beskriver i bloggen. Dagens ord passar absolut in på Rasmus idag. Eftersom han är enda ”barnet” här i jul så tyckte han att då kunde vi lika gärna öppna julklapparna efter frukost. Nu är det överstökat. Han hade köpt örhängen och halsband till mig. Jag önskar dig en riktigt God jul. Jag tar ledigt till nyår.

 10. Kicki skriver:

  Trevlig fortsättning på julen !
  Kram Kicki

 11. Karin skriver:

  God Fortsättning på julen! Hoppas att ni hade en mysig julafton!

  Själv bröt vi traditionen men julftonsmässan, eftersom den var flyttad en halvtimme till 23:30. Sent, tyckte jag, som räknade efter när jag då kom i säng. annars förflöt julen på som vanligt.

  Nu ska jag försöka mig på en liten promenad, fick hälsporre i måndags, men efter att ha köpt bra stödsockar på Apotea, som befrämjar läkningen, så hoppas jag på bättring FORT!!
  Jag ska på dans om några dagar, men misstänker att jag får vara panelhöna och passa de andras väskor! Men det är kul bara att komma ut och lyssna på trevlig musik.

  Kramar Karin

 12. Beppan skriver:

  Härligt när julfriden infinner sig. Hoppas att du haft en lika fin jul som jag!
  Kram

Kommentarer inaktiverade.