Probiotika – Mandelmanns

Det gick bra på Kupan igår eftermiddag och även om det var mycket folk klarade jag och Barbro av kommersen. Folket från region Gotland såg vi inte så mycket av, men de hade rätt många besökare och det spillde nog över på oss lite.

Det har varit en varm och skön onsdag och på förmiddagen tog jag bort pensékrukorna. Det sved lite i hjärtat, men även om de blommade lite ännu var de inte vackra längre. När jag fått bort dem gick jag till Suderviljan och köpte ett par pelargonior och ställde dem där penséerna stått. Det blev så tomt utan dem.

Nu är det väldigt mycket fjärilar här, en del kända, en del okända. Den här har jag aldrig sett förut, men den är jättevacker tycker jag. Jag vet inte vad den heter.

Uppdatering: Inger med bloggen Sjusoverskan säger att det är en dårgräsfjäril. Hon säger att den bara finns på Gotland och att den är ovanlig, men enligt Wikipedia ska den ha hittats i Skåne och på Östergötland också. Där kan man också läsa att dårgräsfjärilen finns med på Bernkonventionens lista över starkt hotade arter i Europa.

Jag fick en länk till den här artikeln från Osteoporosföreningen. Klicka på bilden om du vill läsa artikeln

Probiotika har jag bara ätit i samband med att jag fått antibiotika och då för att magen skulle må bra. När jag var på Sicilien fick jag ont i magen ett par dagar och då fick jag förutom Imodium just Probiotika. Jag får nog ta ett snack om det här med läkaren på Osteoporosmottagningen, Maria Sääf. Jag har ett inbokat telefonsamtal med henne nästa vecka.

Jag lyssnade på Marie och Gustav Mandelmans sommarprogram och det var väl ganska småtrevligt med en lite annorlunda musik. Det är ett par som verkar ha skapat sig en idealtillvaro och det är dem väl unt, men jag måste säga att jag förvånades över att de fullständigt hämningslöst fick sitta och göra reklam för sin trädgård och sitt företag. Hur tänkte producenten???????

Trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset, Sommar i P1 2018. Bokmärk permalänken.

16 svar på Probiotika – Mandelmanns

 1. Inger Johansson skriver:

  Hej Ingrid!

  Tror den heter dårgräsfjäril. Svägerskan på ”Öjn” hade en sådan i sin trädgård,ovanlig och finns visst bara på Gotland.

  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Tack Inger! Visst är det en dårgräsfjäril. Det ser jag ju när jag googlar på namnet. Så kul att ha en så ovanlig gynnare i rabatten.
   Kram

 2. Så roligt att du fick en så ovanlig gäst på besök! Har aldrig varken sett eller hört talas om den fjärilen. Jag tycker över huvud taget, att vi har ovanligt få fjärilar i år!?
  Mycket intressant artikel om benskörhet! Jag har jobbat med forskning inom medicin i hela mitt liv och känner hur mycket intressant det finns kvar att forska om!
  Vi har besökt Mandelmanns trädgård två gånger och visst är det fint, men lite rörigt och ganska dyrt att äta där. Konstigt att dom fick göra så mycket reklam för sitt ställe? Såg att du anmärkte på det på Facebook. Bra!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Så intressant att du har hållit på med forskning inom medicin, det har gått mig förbi.
   Förra året var det Leila, du vet tv-kocken som bakar en massa smarriga saker, som blev anmäld efter sitt sommarprogram.
   Kram

 3. Lena i Wales skriver:

  Du gör en fantastisk insats när du jobbar med välgörenhet, bra gjort!
  Har hört talas om Mandelmanns, men vet inte mycket om dem och programmet.
  Sköt om dej!

 4. Geddfish skriver:

  Jag säger som föregående talare, att du gör en fantastisk insats med att jobba med välgörenhet! Jag vet vad det betyder, för jag gör det ju själv, väldigt mycket, med flera olika områden. Jag trodde aldrig det om mig, men har insett vad gott det gör för själen, eller hur?
  Mandelmanns har jag sett på TV, mycket speciella personer.
  Kram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   När man har slutat arbetslivet och barn och barnbarn klarar sig på egen hand, måste göra något som ger mening med livet.
   Jag har bara sett Mandelmanns på tv någon enstaka gång.
   Kram

 5. Gunnel skriver:

  Jag har sett Mandelmanns på TV men aldrig besökt deras trädgård. Vilken underlig fjäril. Så kul att få syn på en så sällsynt art. Kram

 6. Kraka skriver:

  Vilken fin fjäril! Jag har inte hunnit lyssna på något sommarprogram de senaste dagarna, men det kanske jag hinner om jag är tillräckligt motiverad. Vi får se…

  Kam

 7. Vilken tjusig fjäril – sån vill jag också se! 😀 Mandelmans TV-program försökte jag titta på en gång, men jag stod inte ut med deras ”otäcka” hurtighet. Alltså blev det bara två gånger, den första men samtidigt den sista….. 😉
  KRAM/Susie

  • Ingrid skriver:

   Fjärilen har varit här i dag också. Den är verkligen fin.
   Jag orkade inte heller med Mandelmanns tv-program och har bara sett en snutt av ett avsnitt.
   Kram

 8. Ia Gullsjö skriver:

  Jag har en mycket besvärlig mage som du ska slippa höra några hemska detaljer om 😉 men har fått ganska bra ordning på den genom att en gång om dagen blanda ett par teskedar potatismjöl med yoghurt och stoppa i magen. Låter kanske konstigt men är faktiskt inte ett dugg underligt när man smakar ????

Kommentarer inaktiverade.