2008 års sommarpratare

Onsdag 11 juni 2008 | 21:30 | blåsigt, 15&#176

Igår presenterades de som ska medverka i “Sommar på Skansen” och dag har man presenterat listan på årets Sommarpratare.

Sommar, sommar har jag alltid försökt att lyssna på och ibland har man blivit så positivt överraskad, när någon, som man trodde skulle vara tråkig, visar sig vara toppen, ibland har man blivit besviken och utled på oengagerat prat och konstig musik.

Jag glömmer aldrig när jag hörde Kristina Lugn första gången. Jag kunde inte tro mina öron, vad var det där för en konstig människa, som talade så långsamt och släpigt, så att man höll på att somna i solstolen. Men så började jag lyssna på vad hon egentligen talade om och hon har sedan varit en av mina favoriter. I år saknas hon dock i listan. En annan väldigt positiv överraskning var Peter Carlsson (Blå Grodorna), han höll mig också totalt fängslad vid radion så länge programmet pågick. Och så den gamla klassikern Torsten Ehrenmark, som brukade avsluta programserien, han var absolut toppen och min stora favorit. Han kunde konsten att varva sitt kåserande med trevlig musik. För det är ju så man vill ha det, man vill ha både trevligt och intressant prat och bra och varierad musik.

Min årets 10-top lista på medverkande som jag absolut inte vill missa är:

  • 21/6 Fredrik Lindström
  • 27/6 Björn Ranelid
  • 1/7 Amelia Adamo
  • 5/7 Jonas Wahlström
  • 11/7 Leif Silbersky
  • 12/7 Tina Nordström
  • 18/7 Hans Wallman
  • 4/8 Stavros Louca
  • 8/8 Boris Grigorjev
  • 11/8 Carin Götblad

Sedan vill jag naturligtvis lyssna på alla de andra också. Åtminstone en stund – det finns ju avstängningsknapp även på en radio – alternativt kan man byta kanal.

Hälsan? Blåsorna börjar torka in lite, det ser för dj-ligt ut helt enkelt. Det svider, bränner och värker okontrollerat både här och där. Jag kan sitta och titta på ett ställe på magen, det syns ingenting, men rätt vad det är så värker det till. Det var en mystisk sjukdom det här. Jag tyckte igår att det var mycket bättre, men nu vete rackar´n? Nu är det bara 3 tabletter kvar sedan är kuren slut. Då blir det väl att ta till Alvedon och annat för att kunna sova. På dagen är det inte så farligt, det är värst på natten. Jag har med andra ord blivit en riktig svid-och-bränn-kärring

Vad har vi gjort idag? Åke har haft traktorn på verkstad och i morse var vi och hämtade den och då passade jag på att handla lite. Sedan har jag har bakat bullar och Åke har hållit på med att ta bort resterna av den gamla flaggstången, som blåste ner i vintras.

Vilket visar sig vara inte helt lätt. Igår började han med spett, spade och korp och fick bort en del. Men idag har han haft traktorn till hjälp, men sista biten måste han ha en starkare maskin för att få bort. Varför alltihop nere i marken måste bort fattar inte jag riktigt, men han har väl en plan…

Förresten, jag var och grävde upp ett potatisstånd på prov och det finns minsann riktigt fina potatisar redan. Jag tog ett litet stånd och där var 6 fina potatisar, som jag kokade och så åt vi dem ikväll med smör till, en riktig delikatess!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, Nytt från Stenstugu, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.