342. Vissna – Bild 16 av 365

Idag, den 15 januari är det tulpanens dag och då startar den officiella tulpansäsongen och den pågår fram till påsk. Den här buketten var som vackrast för ett bra tag sedan. 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Temadagar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

21 svar på 342. Vissna – Bild 16 av 365

 1. Birgitta skriver:

  Liiite väl utslagna var de kanske. Men det är oerhört vackert med en stor fräsch bukett tulpaner. Det är både min mammas och min favoritblomma :-). Men…. är de redan ute?

  Här snöar det. För fullt. En hel decimeter och det är vitt vitt vitt överallt. Underbart :-D.

  Kram

 2. Skulle köpt lite tulpaner igår på Linds när vi var till Visby med Santos, men när väl besöket hos veterinären var avklarat så var vi så lättade att vi åkte direkt hem! 🙄

 3. Hejsan Ingrid !
  Ja det såg jag, här är det snöfall, hållit på hela tiden sedan jag klev upp vid 7.25.Somnar om då vid femtiden, för mina kramper i benen håller mig vaken med en timmes mellanrum.Får det om jag går eller sitter mer än vanligt på dagen.Ändå ligger jag högt med fötterna på en vetekudde.Och en under knävecket.

  Tulpanerna mattas i färgen när de vissnar,men de Du visar har väl stått en vecka.
  Tycker de är för dyra.De dyraste var de jag köpte på torget tillsammans med kärven.kärven ligger i skafferiet, tar fram lite då och då,sätter en del frön åt Prinsen, så han får gräs-strån.
  50 kr per styck vardera.
  Fåglarna förstår sig inte på kärven.

  Snöar det på Din Ö också ?

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Jag hade också kramp i benen ett tag, men inbillade mig att jag fick det när jag druckit för lite under dagen, men det kanske bara var inbillning. Nu känner jag aldrig av det. 😀
   Det är bra för Prinsen att få lite gräs, det måste man väl nästan ge innekatter, för annars går de på krukväxterna.
   Kram!

   • Dricker ca 2 L. som man ska under dagen, tar till natten 2 kalktabletter med magnesium som ska underlätta,i går kväll masserade jag in gammal kamferlotion.Inte så mycket faktiskt.
    Ska dricka snart igen, det värsta är att det rinner rakt igenom nästan.En kvart efter.Hela jag består av överflödigt vattenskvalp i buken.

    Kram

 4. kajsastina skriver:

  Jag kom nyss hem från handlingen och gick förbi blomsteraffären som skyltade med fantastiska tulpaner i olika färger, dock för dyrt att köpa till sig själv ännu. Pulsade sedan hem och vi är så gott som insnöade igen. Har skrivit om det på bloggen. Nu tar det säkert 14 dagar innan snöröjningen har gjort sitt. Hade broddarna på som tur var.
  trevlig afton
  kram

 5. Pia skriver:

  Jag tycker de är fina när de börjar bli utblommade också, man ska inte vara för snabb med att slänga dem. Färgerna blir annorlunda och hela intrycket blir mer yvigt och ’viktorianskt’ 🙂

 6. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Din tulpanbukett är otroligt vacker så hoppas att du låter dom stå ett tag till så kan dom blir riktiga små konstverk om du har en dutt potatismjöl i vattnet som dom gillar att suga i sig.
  Jag visade foto av en vissen tulpan på min sida nyligen och det är urläckert.
  Färgerna här på din bukett är snyggare än när dom är nya och färska!
  Kram, Agneta

 7. Kerstin skriver:

  Tulpaner är verkligen en underbar blomma. Köpte en bukett idag på tulpanens dag.

 8. Annika skriver:

  Det fantastiska med tulpaner är att jag tycker de har sin charm i dess olika stadier. Med knoppen kommer en förväntan. Utslagen är den stilig och majestätisk. Även som vissen finns det något livfullt över den. En riktigt vacker bild.

 9. Suss skriver:

  Vet du, jag tycker det är otroligt vackert med halvvissna och helvissna tulpaner. Jag kan ha dem stå tills de börjar ”barra”. Det är så härligt när de beter sig och får andra former än den vanliga tulpanen. Jag har inte vare sig köpt eller fått någon bukett än, men det ska bli! Kram!

Kommentarer inaktiverade.