346. Vårblommor – Bild 67 av 365 – Kvinnfålkis dag

Lite vårblommor passar bra idag på Kvinnfålkis dag tycker jag.
De här fina primulorna hittade jag utanför Irisdals blomsterhandel igår.

Internationella kvinnodagen bör bli kvinnfålkis dag på gutamål. Kvinnfålksmänske kan man också säga, och då hörs det ju att kvinnor är både folk och människor.

Att kvinnor är både folk och människor är inte helt självklart överallt i världen och det är mycket som är ojämlikt i Sverige också, även om vi väl lyckats höja kvinnans status en hel del. Undrar om vi nånsin får uppleva ”Lika lön för lika arbete”?

Våren förresten, det går lite trögt för den. -9° i natt och -3° nu när solen ändå varit uppe en stund och kallt ska det fortsätta att vara hela helgen och troligen nästa vecka också. Snöbyar är inte heller helt uteslutet. Jag gick nog händelserna i förväg igår när jag plockade undan snöskopa och kvast och satte in dem i förrådet. Ja, ja – de går ju att plocka fram igen.

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i 365 Foton 2013, Temadagar och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

28 svar på 346. Vårblommor – Bild 67 av 365 – Kvinnfålkis dag

 1. Ann-Marie skriver:

  Godmorgon!
  För första gången i år så hänger det tvätt på linan ute. Hoppas det torkar innan snöbyarna kommer. Vårblommor, fågelsång och ljusa kvällar det är väl i alla fall för underbart.

 2. Anne-Lie skriver:

  Härliga vårblommor i många fina kulörer.
  Önskar dig en fin dag.

 3. Birgitta skriver:

  Såå söta blommor. Nä nån vår är det inte. När jag gick ut i förrgår var det nästan sommar. Ljumma sköna vindar, blå himmel och värmande sol. Idag: Halv storm, minusgrader, och inte alls mysigt.

  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Skönt att vi kvinnor är både folk och människor – i alla fall på Gotland:) Skämt åsido, det är sorgligt att en sådan här dag ska behövas. Trots ojämlikhet vad gäller bland annat löner har vi kvinnor det bra här jämfört med i många andra länder i världen. Det finns många orättvisor och grymheter kvinnor får utstå bara för att de är kvinnor och inte betraktas som varken människor eller folk – av männen.
  Ha en fin vårvinterdag!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst får man vara tacksam över att vi kvinnor i den här delen av världen har det ganska bra, men vi har ju exempel även från Sverige på hur illa många blir behandlade. Hedersmord på kvinnor som inte lever upp till männens förväntningar är ju en bister verklighet även här.
   Kram!

 5. Grattis på våran dag !

  De är fina de små Primulorna men ack så dyrt 3 för 65kr.
  45 kr kan jag ge ,undrar om de är giftiga för en katt.

  Har som kommer upp i täppan, vad det lider.

  Här var 10 minus i morse och Prinsen skulle ut ,men
  nej inte innan kaffet.

  Ha en fortsatt fin Fredag

  Kram majsan Mi

  • Ingrid skriver:

   Jag vet inte hur det är med katter, om primula är giftiga för dem eller inte, men jag tror inte det. Det märktes aldrig något på mina i alla fall.
   Kram

 6. Rovie skriver:

  Så härligt med alla blommor och underbara färger. Snart har vi dem här i naturen också.
  Ber om ursäkt att jag inte varit här så ofta, men har haft lite annat att pyssla med. Börjar inse att det finns ett liv utanför datorn också 😆
  Ha en fin fredag

  Kram

 7. Rovie skriver:

  fel adress och namn

  Ullsag/
  http://ullsag.bloggo.nu (det gamla sitter i)

 8. Kicki skriver:

  Jag köpte två primulor igår och satte i köksfönstret.Dom är ju så tacksamma för att man kan gräva ner dom ute efter blomningen.
  Nu luktar det gullviva, det är vår det 🙂
  Tänk så långt våren kommit på Gotland. Här ligger allt fortfarande gömt under flera dm med snö.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag fick en stor fin primula av Eva och den blommar så vackert i mitt köksfönster.
   Här är det nästan barmark överallt nu. Hoppas att det får vara så. 😉

 9. Nej, jag tycker det är bra att du ”utmanar ödet”! 😆 Våren måste bara vara på gång, även om vi inte kan märka det på vår tomt precis!! 🙄

  • Ingrid skriver:

   Det är skönt att veta, att även om det ännu blir kallt och snö igen, så går det åt rätt håll. Det är värre när höstkylan sätter in. 😉

 10. Znogge skriver:

  Vi har fortfarande väldigt kallt på morgnarna så än känns våren inte helt närvarande. Själv köpte jag två buntar gula tulpaner i dag. Lider ju mot påsk…

  Öskar en trevlig fredagskväll!

 11. Kraka skriver:

  Imorse var det riktigt mycket is på rutan när jag skulle åka hem Kallt var det också, även om det bara var minus 4 just då så kändes det ända in i märgen.

  Det är långt kvar till lika lön för lika arbete och det behövs en helt annan attityd i samhället för att det någonsin ska bli en ändring. Det ökande våldet mot kvinnor är ett dåligt tecken. Har i och för sig ingen färsk statistik som stöder att våldet ökat, men så länge män accepterar att kvinnor kallas horor och inte vågar gå ut när det skymmer så blir det ingen ändring. Om man tänker efter så är det rätt konstigt att det inte finns en massfolkrörelse mot kvinnovåldet. Jag vill påstå att det tyder på att det stora flertalet tycker att det är ganska okej. Det är ju inte ovanligt att man hör ”vanliga, hyggliga” män säga ”hon får skylla sig själv”, ”hon hade säkert provocerat honom” osv.

  De där primulablommorna är riktigt vackra!
  Ha en fin fredag!
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas verkligen att det inte finns någon som tycker att våld mot kvinnor är ok! Våld mot barn och kvinnor är helt oacceptabelt och ingen ska behövas utsättas för det.

   Hoppas att du också har en fin fredag!

 12. Annika skriver:

  Vackra vårblommor i alla dess färger 🙂 man blir glad av dem. Ha en härlig kvinnodag och fredag. Kram

 13. Inger Maryissa skriver:

  Så fina Primulor, och så härligt att snart går det att börja plantera och så igen…ljuvliga vårtider väntar

  Ja, många kvinnor i världen har det svårt och även blir förtryckta p.g.a att de är kvinnor
  Även om det är bra mycket bättre här i Sverige med jämställdheten så finns det mera att göra som t.ex. lika lön för både män och kvinnor
  konstigt att det ska vara så svårt att fixa….det borde ju vara en självklarhet att alla ska ha lika lön för lika arbete
  kramar

  • Ingrid skriver:

   Det finns mycket som är orättvist och ojämlikt trots att det blivit bra mycket bättre. Värst i Sverige har nog invandrarkvinnorna som ofta lever under mannens förtryck.

 14. Gunnel skriver:

  Härlig bild på vårblommor. Jag undrar också vart våren har tagit vägen. Här blåser det iskallt. Det behövs verkligen lite vårblommor för att höja humöret. Kram

Kommentarer inaktiverade.