Nu längtar vi efter regn!

Lördag 2 augusti 2008 | 14:30 | 26&#176


Idag blev det minsann inget badväder utan tvärt om, vi går och väntar på att det ska börja regna. Det behövs verkligen regn nu, så vi hoppas att det kommer. Enligt väderprognoserna skulle det börja redan natten till lördagen, men det har tydligen blivit någon försening. På förmiddagen idag har Åke varit nere vid strandboden och röjt runt den och jag har städat och bakat en mjuk pepparkaka. Efter lunch har jag suttit ute och löst korsord.

Igår tog jag tog bort alla gamla jordgubbsplantor och så fort det kommer regn ska jag försöka få tag i nya. En ny omgång dill sådde jag också. Åke körde bort en massa trädgårdsavfall. Nu, när åkern här utanför är tröskad, kunde han komma fram till min skräphög med traktor och skopa. Men han fick avsluta lastningen innan allt var borta, för vi hittade ett humlebo i högen. Humlor ska man vara snäll emot!
På eftermiddagen var vi på Varvsholmen och solade och badade. Maken har kommit riktigt i badtagen och badade två gånger.


Jag var ute med kameran i förmiddags och fick se den här
humlan och citronfjärilen som landat på en rudbeckia.
Humlan är alldeles grå av frömjöl.

I morgon börjar årets Medeltidsvecka med massor av festligheter, så då ska vi till Visby och naturligtvis vill vi har fint väder då. Regn idag alltså och solsken i morgon, så har vi beställt det! Jag tror inte att vi har missat en enda Medeltidsvecka, utan vi har som tradition att alltid åka in den första söndagen och gå på Medeltidsmarknaden.
Startsidan finns en video med vackra foton och musik från förra årets Medeltidsvecka.

Yipee, nu regnar det!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nytt från Stenstugu och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.