90 trevliga minuter med Stig Grybe

Det har varit sommar idag! Solen har lyst och termometern har kämpat sig upp till strax över tjugo grader och det var ett tag sedan senast.

Jag kom upp tidigt i morse, för jag drömde och drömde om konstiga saker som jag inte kunde få slut på, så det var enda sättet att komma ifrån dem. När jag nu ändå var uppe satte jag igång med en ordentlig fredagsstädning som tog hela förmiddagen, men då ingick ett par trevliga pratstunder med några grannar.

Efter lunchen la jag mig med gott samvete i solstolen och lyssnade på dagens Sommar i P1 och dagens värd var Stig Grybe som jag mest kommer ihåg som Ante i Mobacken.

– Vart har Stig Grybe tagit vägen? frågade vi oss, jag och en av grannarna i förmiddags, när vi diskuterade dagens sommarvärd.

-Han har ju inte synts till på tv på väldigt länge.

Nu är det ju kanske inte så konstigt att man inte sett honom i tv, för han har uppnått den aktningsvärda åldern av 87 år och spelade sin sista roll när han var 80. Det var 90 trevliga minuter där han berättade om sin uppväxt och kampen för att nå målet att bli skådespelare. Han spelade härlig populärmusik också, så han får högt betyg: Prat: ♥ ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪ ♪ ♪.

Surfplattan står på laddning och så snart den är redo att använda igen ska jag fortsätta läsa om Maj från Örnsköldsvik. Jag är ju väldigt nyfiken på hur det ska gå för henne med den där födelsedagsmiddagen.

Trevlig fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

14 svar på 90 trevliga minuter med Stig Grybe

 1. Znogge skriver:

  Det är en minst sagt aktningsvärd ålder så förmodligen har han gjort sitt på scenen i alla fall! Kan tänka mig att det var intressant att lyssna på honom och bra musik försämrar inget 🙂

  Trevlig kväll och kram!

 2. Musikanta skriver:

  Håller med dig om att det var perfekt musik också för mig. Jag lyssnade på nästan hela programmet och det som mest förvånade mig var att han inte gav upp trots sådana motgångar i början. Och det måste vara en nåd att stilla bedja om att vara lika klar i huvudet som Stig Grybe vid 87 års ålder, om man nu överhuvudtaget uppnår denna.
  Kram från Ingrid

 3. Geddfish skriver:

  Har inte lyssnat, men jag vet att min väninna Ingrid ska lyssna nu ikväll. Jag borde, men jag är trött. Har läst en hel del. Försökt tänka goda tankar och strunta i gråvädret.
  Ha det bra, kram, Gerd

 4. Lollo skriver:

  Trevligt att det är sommar och sol någonstans i detta land … 😉
  Den mest somriga veckan på vår semester har hittills varit den på din ö, Gotland. Den första veckan. Den känns långt bort nu, tyvärr. Ingen båt har det blivit att prata om heller. 3 nätter, varav bara en ute i skärgården. De andra 2 blev vid bryggan i Arkösund, sommarens hemmahamn.
  Ja det var väldigt länge sedan jag såg eller hörde något om Stig Grybe, men med den åldern så kanske det inte är så konstigt …
  Kramis

 5. Kraka skriver:

  Det är fantastiskt med dessa aktiva åldringar (för det får man väl säga om dem som är nästan 90?) Jag känner ett par 90+ som är väldigt aktiva i föreningslivet och några 80+ som fortfarande är yrkesaktiva. De är mina idoler i ordets rätta bemärkelse, förebilder.

  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram

 6. Gunnar skriver:

  Det är alltid trevligt när gamla artister dyker upp. Jag gillade hans humor då han var i ropet. Några sketcher håller än, andra känns lite otidsenliga. Med mitt deckarintresse så minns jag honom så perfekt i rollen som Stieg Trenters polis. Som ju var en av hans ”seriösa roller”

  • Ingrid skriver:

   Det var kul att höra en del av hans gamla sketcher, men visst är det som du säger, en del känns lite mossiga, men vi hade ju inte så mycket att välja på på den tiden.

 7. Anna/notonmusic skriver:

  Och bara för det tankade jag ner del två i Maj-trilogien. Jag måste också få veta hur det går för henne med allting… Tack att du gav mig den spark i ändan jag behövde för att komma igång med sommarläsningen 🙂 Inte en dag för sent! Kram

Kommentarer inaktiverade.