Åh så bra Bertil Hult var

Idag blev det inget lyssnande på Sommar i P1, för jag har varit och jobbat på Kupan, men gårdagens sommarpratare var verkligen väldigt bra. Bertil Hult berättade med lugn och trevlig röst om sitt liv och sitt handikapp dyslexi och om sin framgångssaga. 5000:- i aktiekapital och en medarbetare har vuxit till ett företag med 48.000 anställda världen över. Det är inte illa gjort av en kille som fick ha hjälp av sin mamma med läxorna. Han klarade inte av att läsa och förstå det han läste, utan mamman fick läsa alla läxor högt för honom, för att han skulle klara skolan. Förutom dyslexi lider han också av ansiktsblindhet, något som han tycker är nästan det värsta. Det är ett svårt socialt handikapp att inte känna igen folk som förväntar sig att man ska veta vem de är. Bra musik spelade han också! Det måste nästan bli snudd på toppbetyg – 9/10.

Mårbackorna skjuter i höjden

Kupan ja! Jag höll på att få ringa in en vikarie idag, för jag vaknade vid halvtvå-tiden med förmaksflimmer och när klockan var halvelva hade det ännu inte gett med sig. Jag ringde faktiskt till de två reserver som var uppsatta på schemat på eftermiddagen, men när ingen av dem kunde, så satte jag mig ute i skuggan och läste en stund och rätt vad det var kändes allt helt ok igen och det var lugnt och stilla i bröstet, så då bestämde jag mig för att jag nog kunde jobba i alla fall. Vi hade rätt många kunder idag och då går tiden fort och man glömmer om hjärtat hackar och rusar lite då och då. Nu längtar jag efter en god natts sömn, för i natt blev det oroligt. Fram på morgonsidan var jag bland annat ute och körde buss och det gick inte bra alls. Jag fick bära bussen uppför en massa trappor 🙄

Trevlig kväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

32 svar på Åh så bra Bertil Hult var

 1. Christine skriver:

  Men det är verkligen inte bra att.bäramtungambussa när man har förmaksflimmer! Sluta genast med det!

 2. Znogge skriver:

  Hoppas verkligen att det blir en natt med lugn och stabil sömn på alla vis! Tappert att du ställde upp ändå!

  Kram

 3. Musikanta skriver:

  Svårt att säga nej när det inte finns vikarier. Men du måste tänka på dig själv och de dina så att du inte överanstränger dig. Världen går inte under om Kupan måste stänga en dag.
  Kram från Ingrid

 4. Laila Östergren skriver:

  Du har bättre gröna fingrar än jag. Dina pelargoner ser jättefina ut. Jag har blom i en och den är ganska ranglig.
  Det verkar inte alls vettigt att du går och släpar på en buss nattetid. Tänk på ryggen också.
  Ha det bra och sov så gott i natt.

  • Ingrid skriver:

   De blir ju rangliga hur man än försöker hålla dem i schack, men det är sådana de är. Jag har faktiskt klippt bort blommande skott som stuckit iväg alltför långt och satt i vas och det blir riktigt fint.
   Tack, nu ska jag gå till sängs!

 5. Haha, ja, jag kunde inte låta bli att skratta när jag läste om din dröm, där du bar bussen upp för backarna! Anledningen är ju inte alls lika rolig, hoppas att ditt hjärta har lugnat ner sig nu?
  Min man har genomgått en akut by-pass-operation för knappt tre veckor sedan och han har också förmaksflimmer och får medicin för det. Men han mår för övrigt bra, fantastiskt efter en så stor operation! Otroligt vad de kan nu för tiden!
  Det var i alla fall strongt gjort av dig att gå och jobba trots ditt problem. Hoppas att du får sova lugnt, utan att behöva lyfta bussar, i natt!
  Kram till dig!
  Monica

  • Ingrid skriver:

   Åke gjorde också en sån där bypass-operation och kom att må jättebra efter den. Visst fick han medicinera livet ut, men han levde nästan 20 år efter operationen och han brukade säga att han fått ett nytt liv efter den.
   Hoppas att din man får fortsätta att må bra.
   Kram

 6. Inger Johansson skriver:

  Hej där! Måste le när jag ser framför mej hur Du kånkar på bussen 😀
  Jobbigt när man inte kan sova och man vet att man ska göra något viktigt nästa dag 🙁
  Hoppas Du sover gott inatt!
  Jag har tyvärr inte lyssnat på en enda sommarpratare än. Vi har också sommarpratare på länsradion i Kumla mellan 12 och 13.
  Kram Inger

 7. Helena FREEDOMtravel skriver:

  Kom min kommentar fram eller fastnade den i skräpposten? Jag provar igen utan att ange bloggadressen…

  Inspirerande! Fantastiskt med människor som lyckas trots att de inte ”borde” lyckas. Jag tror förresten att jag har en släng av sån där ansiktsblindhet också. Efter ett tag lär jag mig ju, men om jag bara träffat människor 1-3 gånger är det omöjligt. Det är jättejobbigt på konferenser och sånt när folk kommer fram och pratar. Jag vet aldrig vem det är och det är sååå pinsamt. Det beror ju inte alls på ointresse…!

 8. Geddfish skriver:

  Måste vara jobbigt med hjärtbesvär.
  Och på det oroliga drömmar 😉 på gott och ont. Efteråt kan man ibland skratta, ibland är man glad över att det bara var en dröm, det där otäcka.
  Tror också att man ibland kan ”tänka bort” vissa besvär. Jag har tinnitus och jag har egentligen bara ont av det när jag hör ordet.
  Önskar dig en skön fredag, oavsett väder. Kram, Gerd ♥

  • Ingrid skriver:

   Jag har också tinnitus och det kan vara nog så jobbigt. Ibland blir jag alldeles vimsig i huvudet när det tjuter som värst. Vädret ordnade till sig fram på dagen!
   Kram

 9. Ge 17 i att bära bussar om nätterna – inte undra på att du får flimmer….. 🙄
  KRAM och trevlig helg
  Susie

 10. Anna/notonmusic skriver:

  Hahaha 🙂 Visst kan man fundera över sina drömmar ibland? Skönt att höra att hjärtat lugnade ner sig. Bara att känna att hjärtat pickar på fel sätt skulle stressa mig och få det att hoppa och picka ännu mer. Klokt att lägga sig och läsa en bok!

 11. Lambergsfrua skriver:

  Förstår verkligen att din nattsömn blev störd av hjärtflimret. Så skrämmande! Tilltaget att bära en buss uppför trappan var kanske inte så genomtänkt i den situationen 😉 Hoppas nu att du fick sova gott i natt och vaknade pigg och utvilad.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 12. Bosse Lidén skriver:

  Inte visste jag att du höll på med styrketräning och körde buss. Sådana nätter är jobbiga.
  Bra att besvären gick över.
  Tack för sommartipset. Jag har berättat det för Solveig som tackar i bakgrunden. Hon ska börja jobba som speciallärare om en månad.
  Kram Bosse

 13. Kraka skriver:

  Så jobbigt för dig med ditt flimmer. Hoppas du mår bättre nu.

  Kram

 14. wiolettan skriver:

  Det låter som ett mycket intressant program. Synd att jag missade det. Att inte känna igen folks ansikten fast de kanske är mycket välkända för dom har jag två bekanta som lider av. Det är socialt mycket påfrestande.
  Jobbigt med förmaksflimmer, det tär. Fint att det gick tillbaka, rätt så snabbt. Ja, jag vet ju inte hur länge du brukar ha ditt flimmer eller det kan ju också vara olika intensivt., men jobbigt i vilket fall som helst.
  Hoppas att du känner dig helt OK nu.
  Kram!

 15. Hillevi skriver:

  Tyckte också att Bertil Hult var mycket värd att lyssna på.
  Så fina dina mårbackor är. Även jag klipper av de längsta blommorna och sätter i vatten. De håller sig ju jättelänge.

  Önskar dig en trevlig helg utan förmaksflimmer och tunga bussar att släpa uppför trapporna! 😀

 16. Kicki skriver:

  Tacka sjutton för att hjärtat protesterade om du var ute och bar en buss 🙂
  Tur att det släppte iaf.
  Kram/Kicki

Kommentarer inaktiverade.