Åke – Gårdagen – Skitbil

Idag skulle Åke ha fyllt 88 år och vi tänker fira dagen med att gå på revy på Rondo i eftermiddag. Det tror jag han hade gillat!

På Stora Karlsö – Bröllopsresan 1961

Igår blev det ingen bloggning, för när jag kom hem efter årsmötet hade jag en hel del att pyssla med och sen hamnade jag framför tv:n, där det för övrigt var väldigt tunt programutbud. Det enda sevärda var Stjärnorna på Slottet och Marika Lagercrantz’s dag var jättetrevlig, men Claire Wikholm förstörde mycket av den goda stämningen. Vilka divalater!

Årsmötet ja! Det gick bra tycker jag. Det kom väl inte riktigt så mycket folk som vi hoppats på, men allt funkade. Gröten räckte, skinkan smakade bra, själva mötet var snabbt avklarat, ingen hade några funderingar om balans och resultaträkningen och styrelsen beviljades ansvarsfrihet, kaffet var gott, lotterna blev sålda och alla verkade belåtna med eftermiddagen och jag vann en chokladkaka, som jag för övrigt själv skänkt. En stor kaka Marabou Frukt och Mandel, så nu har jag godis till många tv-kvällar.

Men givetvis ska det alltid vara motgångar också. Min bil startade inte igår när vi skulle åka iväg till Västergarn. Den var helt död och där satt vi i garaget jag och en bekant här från Odvalds, som skulle åka med mig och visste inte riktigt vad vi skulle göra. Det var bara att ringa till en av de andra, som jag också hade bjudit på skjuts och be henne köra i stället. Skitbil!!!

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, SPF. Bokmärk permalänken.

22 svar på Åke – Gårdagen – Skitbil

 1. Helen skriver:

  Hej Ingrid , då får ni ha det så bra på revyn . Man blir liite iriterad när bilen inte funkar som den ska , hoppas det ordna sig . Trevlig söndag, Mvh Helen

 2. Znogge skriver:

  Vilken otur med bilen. Hoppas det är något enkelt och inte dyrt att åtgärda. Trevligt i alla fall med revy i dag. Ni brukar väl går på den om jag inte minns fel.

  Claire Wikholm har verkligen gjort ett gräsligt intryck under denna programserie. Nog för att jag tycker att hon alltid varit lite speciell men hon är dessutom väldigt osympatisk 👿

  Kram och trevlig söndag!

 3. Åh, så retligt med bilen! Bilar och datorer och tvättmaskiner SKA bara fungera.
  Håller med dig om Claire Wikholms utspel i ”Stjärnorna på slottet”. Så onödigt! Det var nog inte bara karlarna i det gänget, som tyckte att hon gick för långt…

  Idag har vi några plusgrader här och väldigt dimmigt. Det blir nog en innesittardag.Och så måste jag förbereda för kvällens middag när mellandottern och hennes familj kommer!
  Ha en fin söndag, kram, Monica

 4. Inte kul när bilen strejkar! : Och speciellt trist när man erbjudit andra att åka med!! 😥
  Jag håller med, Claire Wikholm gjorde verkligen bort sig. Det har ju varit på gång under dom tidigare programmen, det var ett där hon avbröt och snackade hela tiden. Efter det var det ett där hon var onormalt tyst – förmodligen bortklippt – och sen det här igår. Jättetråkigt, för jag har tidigare gillat henne! Men en del (tillhör dom) kan inte hålla tyst en sekund….. 😉
  KRAM
  Susie

 5. wiolettan skriver:

  Jobbigt detta då inte bilen startar. Vi har ju en bil från 2000 så vad som helst kan hända. Vi har inget garage och batteriet kan ju ladda ur i kylan. Fint att ni kunde åka med en bekant.
  Skönt att årsmötet gick bra och allt flöt bra. Vinna en sak som du själv hade skänkt, det var ju riktigt roligt. Men,. räcker en chokladkaka så länge hemma hos dig?
  Så fina ni är där ni sitter i gröngräset.
  Hoppas att revyn var bra.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Sonen ska fixa ett nytt batteri nu i veckan, så ska den lille Golfen väl rulla ett tag till.
   Jag är inte så där väldigt förtjust i choklad, så den där kakan kommer nog ett räcka ett bra tag.
   Kram

 6. Kraka skriver:

  Verkar ju varit en bra helg för dig. Förutom det där med bilen förstås.

  Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Jo i januari brukar allt krångla. Hoppas revyn var rolig

 8. Hillevi skriver:

  Skitbil men sannerligen inte skitbild: härlig är den, där ni sitter med kikare och allt.
  Claire Wikholm har jag aldrig gillat. Kommer ihåg barnprogrammet ”Broster, broster” med henne och hon var lika gapig och påflugen då.

 9. Lambergsfrua skriver:

  Fy vad trist med bilen! Känslan när man sitter där redo för avfärd och eländet inte startar och otroligt frustrerande. Hoppas att du får hjälp med den snart, för bilen är ett utmärkt transportmedel.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 10. Eva skriver:

  vilken härlig bild.
  Ja teve ser jag inte så mycket av. Tittar en del på play funktionen. Igår tittade jag på 5 avsnitt av akuten som jag missat.

 11. Sara skriver:

  hej Ingrid,

  jag är 25 och älskar din blogg! Du är suverän. Forstätt med det fantastiska skrivandet! Lycka till 😀

Kommentarer inaktiverade.