Åke vid tandläkaren / Bilen på reparation

onsdag, maj 18, 2005

Igår var vi i Visby för Åke skulle till tandläkaren, eller rättare sagt till tandhygenisten. Besöket gick bra, men sved i plånboken. Jag var och kollade litet på kläder på Julia Hultgren bl a, men jag kläderna ser så knasiga ut nu, så det är inte lätt att hitta någonting vettigt.

På vägen hem skulle vi åka in till Bilcity och köpa olja till bilen och höra om vi kunde få en skyddskåpa under motorn ditsatt. Någon gång under vintern har den ramlat bort. Jag har hört litet missljud ibland, men inte fattat vad det berodde på. Den rackarn´s kåpan har åkt av en gång tidigare, när bilen var precis ny. Åke var i verkstaden och pratade med en kille där, som bestämt hävdade att någon sådan kåpa skulle vår bil inte ha. När Åke sa att vi har fått en ditsatt tidigare, menade killen, att det måste varit på den gamla bilen. Så vi åkte hem, men när vi kom hem kollade jag i bokföringen och minsann år 2001 sattes en ny skyddskåpa på den här bilen in, till en kostnad av 1200:-. Man kan undra varför man åker till märkesverkstäder när de har så dålig koll. Nu måste vi in till stan en gång till bara för deras dålig kunskap om bilarna de säljer. Pust………..

Idag har jag varit i Hemse på Kupan och jobbat. Kupan är Röda Korsets frivilligverksamhet där man tar emot kläder och mycket annat och sorterar, säljer, packar för vidare befordan till beredskapslager plus att där försiggår massor av annan verksamhet: släktforskning, kortspel, snickeri, vävning, datakurser mm mm. Fröjel Röda Korskrets, som jag tillhör hjälper till en dag i månaden.

Vädret är som vanligt, kallt nattetid med nattfrost nästan varje morgon och soligt och runt 12-13 grader dagtid. Inte mycket till värme alltså. Nu längtar men nästan efter ett ordentligt regn. Det känns som om det måste till litet rusk för att vi ska kunna få litet försommarvärme.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Kropp och själ, Utflykter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.