Åkes årsdag, Kevin – 1:a på Svensktoppen, Nyårsrevyn

Söndagen den 25 januari 2009 | 17:40 |

Igår var sönerna med sambos och Åkes syster och hennes man här. Åke tyckte inte att han ville ha något årsdagskalas, men jag tycker att man måste ta tillvara på tillfällena att träffas och festa lite. Om man slutar att fira årsdagarna är det risk för att det blir väldigt långt mellan festligheterna. Vi startade med ett litet glöggparty vid 17-tiden och sedan åt vi middag. Avocado med ishavsröra och räkor som förrätt, lammstek med ugnsstekta grönsaker till varmrätt och så fruktsallad till efterrätt. Lite senare drack vi kaffe och åt jordgubbstårta och saffranspannkaka med grädde och björnbärssylt.

Det blev inte så farligt sent, men lite sovmorgon tog vi oss i dag i alla fall. Och till lunchen hade vi rester från gårdagen, så det blev en lugn och skön förmiddag. När vi satt oss för att äta lunch fick jag höra att Kevin Borg, Sveriges gladaste maltesare, nu ligger etta på Svensktoppen med vinnarlåten “With every litle bit of me”.

Det tycker jag är jätteroligt, för jag gillar honom verkligen! Han sjunger så bra och är så otroligt sympatiskNyårsrevy på Rondo

I dag har vi varit på Rondo i Klintehamn och sett den elfte uppsättningen av Gotlandsrevyns nyårsrevy. Vi har sett samtliga och den här var absolut fullt i klass med de övriga.

Vi har verkligen haft några trevliga timmar i en fullsatt salong och jag har skrattat så att tårarna runnit. Det var fin dekor, jättebra sång och musik och roliga sketcher.

Hela första akten handlade om Gotlands nya slogan “Magiska Gotland”.

I pausen var det som vanligt kaffeservering, men vi avstod från kaffet den här gången.

I kylskåpet står en stor bit tårta från gårdagens årsdagskalas och den måste vi ju hem och äta.

Om vi inte hade bokat in revyn i dag, hade det nästan varit läge för en promenad, för just vi lunchtid var solen framme en liten aning och det var nästan 5° varmt. Det kändes nästan som vår i luften när vi gick ut till bilen. Hoppas att det blir några fina dagar nästa vecka. Jag har lust att åka in till Visby någon dag och gå och strosa lite i Almedalen och Botaniska trädgården (och i affärerna förstås).

Angående dagens ord i allnakku, “Geiskdagen” kommer här en liten förklaring: Geisk är detsamma som vidskeplighet och i dag, när Paul har namnsdag, tror de som är lite vidskepliga att om solen är framme så länge att man hinner sadla en häst, så blir det ett bra år.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gäster, Trevliga händelser, TV o Video o Kultur och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.