All böikars dag

Det är blåsigt den här måndagen och det har varit en solig förmiddag, men det lär ska kunna komma någon regnskur fram på eftermiddagen. Vi får väl se hur det blir med det? Jag ska iväg till Kupan och jobba, så jag får väl ta paraplyet med mig för säkerhets skull.

Världsbokdagen kan kallas all böikars dag på gutamål. Gutamålsgillet vill ha fler böcker skrivna på gutamål, men till gillets skrivartävling räcker det med att skriva och lämna in några väl valda rader.

All böikar är mer än väl värda att få ha en egen dag och Världsbokdagen instiftades av Unesco 1995 för att uppmärksamma boken och upphovsrätten.

Böcker har alltid betytt mycket för mig och när jag var barn var böckerna som man fick i årsdagspresent och julklapp de absolut bästa presenterna.

Vi får väl se om jag får sälja några böcker i dag på Kupan. Böcker är dyra om man ska köpa dem i bokhandlarna, men vi tar bara 5:- för pocket och 10:- för inbundna. Det är bara specialböcker, typ Gotlandica, som betingar ett högre pris.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Temadagar. Bokmärk permalänken.

20 svar på All böikars dag

 1. Astrid skriver:

  Ja det brukar finnas mycket böcker
  Heter det kupan i hela landet?
  Googlade jo det heter det även här, det har jag aldrig tänkt på
  Jag köpte en röd fin jacka sist

 2. Ulla Attlerud skriver:

  Jag var också en bokslukare när jag var barn. Fick åka med pappa till vuxenbiblioteket och låna. När jag läste existerade inte omvärlden. Även som vuxen tycker jag om att läsa men det har inte funnits så mycket tid. Ha en fin dag!

 3. Znogge skriver:

  Böcker kan man aldrig få för många av och jag uppskattar alltid att få något läsbart i present. Tyvärr är böcker tämligen dyra så för min del blir det numera mest att jag lånar på bibblan. Jag har inget direkt behov av att äga fler böcker heller. Men från Kupan hade jag nog inte gått tomhänt 😀

  Kram och god måndag!

 4. Jag älskar böcker och har alldeles för många, men det är svårt att göra sig av med dem. De är ju dessutom en fin inredningsdetalj – gör det hemtrevligt, tycker jag! Läser fortfarande ”pappers”böcker, svårt att ligga i sängen och läsa från en padda…
  Kram, Monica

 5. Bosse Lidén skriver:

  Böcker har jag läst sedan jag var i femårsåldern. Ändå har vi skänkt flera hundra böcker de senaste veckorna. Hade du haft ditt Kupan närmare skulle du/ni fått dem. Nu har det istället gått till tre andra ställen i Ystad. Funkar paraply hos dig i blåst? Bättre med regnplagg. Hoppas du får sålt många böcker och annat idag.
  Fastlandskram Bosse

 6. Laila skriver:

  Jag läste också väldigt mycket som barn. Nu blir det bara då och då, för börjar på en bok så ska den läsas ut på en gång om den är bra.
  Det blev inte så mycket regn. I den här blåsten hade väl inte paraplyet gjort så stor nytta. Vi var ute i trädgården på förmiddagen. Jag fick i alla fall kratta i en rabatt innan regnet kom.
  I morgon ska det vara musik på biblioteket.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu har jag läsarperioder och precis som du, så vill jag läsa ut en bok omgående, så då blir jag sittande.
   Det ska visst bli regn i dag också……

   Kram

 7. Musikanta skriver:

  Jag var också glad över böcker som jag fick i present när jag var liten. Då var det inte tal om att beställa böcker på biblioteket utan man fick låna dem som fanns där. Och var man bokslukare så hade man snart läst dessa. Att läsa böcker var det enda nöjet jag hade på den tiden – förutom sällskapsspelen jag spelade med min bror.
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag lånade också mycket på biblioteket och det gjorde alla i familjen. Jag lämnade tidigt barnbokshyllorna och läste deckare och romaner för vuxna. Bibliotekarien protesterade ibland, men pappa tillät det och då gick det bra.
   Kram

 8. Kraka skriver:

  Jag älskar böcker och är beroende av dem. Numera lyssnar jag mycket på ljudböcker också. Som barn och ung ”bodde” jag på biblioteket. Det var min plats på jorden.

  Jag har svarat på din senaste kommentar: http://kraka.moah.se/2018/04/23/borde-nog-lara-mig-lasa/#comment-58968

  Kram

 9. Gunnel skriver:

  När jag var barn och yngre önskade jag mig också alltid böcker till jul och födelsedag. Ljudböcker har jag aldrig testat, men jag har läst några e-böcker. Fast jag föredrar när man kan bläddra…precis som i gammaldags tidningar. Göran däremot läser alltid tidningen på nätet. Kram

 10. Elisabeth skriver:

  Böcker har jag läst och haft många av. När Lennart och jag flyttade in i vårnuvarande lägenhet, gjorde jag mig av med innehållet i tre 90 cm Billyhyllor. Det var tufft, men många av mina klassiker togs om hand av en studiekompis till sonen. Hon läste litteraturhistoria. Innan jag gav bort böckerna, läste jag dem en gång till. Det var trevligt att se att jag upptäckte och tänkte annorlunda runt böckerna vid den andra genomläsningen. (En del böcker hade jag läst många gånger, men långt ifrån alla.)

  • Ingrid skriver:

   Böcker är verkligen något som betyder väldigt mycket, men en och annan kasse har hamnat på Kupan, så att jag får plats att fylla på hyllorna med lite nytt då och då.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.