Alla värden var bra….

…men ryggen är kass. Det var väl summan av det besked jag fick idag på ortopeden. Läkaren trodde att man på vårdcentralen tolkat svaren på röntgen och bentäthetsmätningarna felaktigt och att jag haft flera kotkompressioner än den enda de upptäckt och att jag kanske borde fått någon annan typ av behandling än bara bisfosfonater, men hon kunde ändå inte säga att jag varit i en bättre sits idag med annan medicinering.

Nu skulle hon sända en remiss för ny röntgen av bröst- och ländrygg och sedan ta en bedömning om fortsatt behandling. Jag ska även få vara med i en testgrupp, där man ska få prova någon typ av gördel som ska stärka ryggen, så att den inte blir ännu krummare och snedare.

Enligt blodproverna, som jag var och lämnade förra veckan, var alla värden helt perfekta och speciellt bra var D-vitaminvärdet och det kan jag ju kanske tacka de där två veckorna på Cypern för, allt över 50 var ok och jag låg på 125. Att värden var så bra är jag väldigt glad över, för jag hade förberett mig på ännu flera piller. Nu slipper jag det och den där veckotabletten jag tar för skelettet skulle jag ta tills de är slut, vilket innebär sju veckor till och sen kunde jag ta ”sommarlov” från dem.

Eva var med mig, för fyra öron hör bättre än två och det var bra, för nu skulle hon också få en kallelse för bentäthetsmätning. Ärftligheten är stor när det gäller den här krämpan.

Sen tog jag mig givetvis en promenad i Botaniska trädgården och en vända upp på Östercentrum innan jag tog bussen hem igen.

Trevlig helgdagsafton!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Läkarbesök, Visby och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Alla värden var bra….

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att värdena var bra men det är ju illa om annat tolkats fel. Även om det i sig inte skulle påverka så mycket… Så bra att du får vara med i testgruppen för då är du verkligen i goda händer.

  Bra också att Eva får en kallelse för visst finns ärftligheten där. Min svärmor är benskör så Husse har fått gjort en sådan mätning men det var normalt. Min mamma hade flera kotkompressioner men var inte benskör så det är inte helt lätt med ryggar…

  Kram och trevlig kväll!

  • Ingrid skriver:

   Min mamma led också av det och jag var och testade mig när jag var i Evas ålder, men då verkade det vara lugnt. I och för sig var möjligheterna att upptäcka det mindre då, men jag slog mig till ro och skyllde de ryggbesvär jag senare fick på andra saker. Det är minsann inte lätt!
   Kram

 2. Elisabeth skriver:

  Trist med felbehandling, men hoppas du får bra hjälp nu. Jag går också på kontroller vart 5:e, då min mamma hade bekymret. Vackra bilder från botaniska! Många år sen jag var där, men jag har många fina minnen därifrån, då jag ibland jobbade i Visby.

 3. Laila Östergren skriver:

  Skönt att värdena var bra men trist att ryggen är kass. Fina bilder från Botaniskan, ska försöka ta mig dit snart och beundra den själv.
  Ha en skön kväll!
  Kram

 4. Trevlig afton till er också Kram 😛

 5. Så tråkigt att du har sådana problem med osteoporos! Men hur kan de ha tolkat svaren så fel?
  Nu får vi bara hoppas att du kan få adekvat hjälp utifrån de nya förutsättningarna!
  Det låter ju väldigt bra med den där gruppen, forskare brukar vara rätt så idoga och inte ge sig i första taget. Jag önskar dig verkligen lycka till!
  Hur upptäcktes det allra först att du led av benskörhet? Jag har aldrig testats för det…
  Vilka vackra bilder från Botaniska trädgården!
  Önskar dig en fin och solig helg, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det upptäcktes sedan jag haft mycket besvär från ryggen med värk och smärtor och sedan hade jag krympt en massa. Från 159 cm till 150. Efter en period med svår värk fick jag äntligen en röntgen av ryggen och då såg man att ryggraden var urkalkad och sned. Då äntligen fick jag en remiss för bentäthetsmätning. Något som skulle ha gjorts för länge sedan.
   Ha en fin helg du också!
   Kram

 6. Hillevi skriver:

  Vad bra med så fina blodvärden! Nog tankade du extra D-vitamin på Cypern men även hemma ser du ju till att vara ute mycket. Hoppas att du nu får korrekt ryggbehandling framöver. Gördel låter ju bra om än kanske inte mitt i sommaren.
  Underbara bilder från botaniska trädgården.

  • Ingrid skriver:

   Det är tydligen något man inte bär hela tiden, för då kan man få träningsvärk. Det ska bli spännande att se vad de hittat på.
   Kram

 7. Inger Johansson skriver:

  Skönt att det bra med Dej förutom ryggen och den krämpan får Du kanske leva med.
  Du är mycket ute och går och det stärker ryggmusklerna, säjer de lärde 😉
  Pillerätande är ju inte kul 😐
  Kram och ha det gott i vårsolen!

 8. Kicki skriver:

  Så skönt att värdena var bra, men trist med ryggen.
  Jag har en moster som fick polio i tonåren, blev helt sned i ryggen med puckel. Hon har varit tvungen att ha korsett hela livet för att kunna hålla ryggen uppe. Hon fyller 101 år om en månad!
  Kram/Kicki

 9. Hejsan Ingrid !

  Det är ju för bedrövligt att vi på ålderns höst ska brottas med olika krämpor och käka piller.
  Skönt att du nu får hjälp för det.

  Inte kommer jag till Gotland denna sommar heller.
  Lär väl inte komma någonstans, längre bort än över dagen. För Prinzens skull.

  Jag har min artros och astma ,fast det finns hjälp för det med.

  Må så gott !
  Kram Mi

Kommentarer inaktiverade.