Almedalsveckan flyttas – Valfria parkeringsavgifter

Efter en mulen morgon börjar solen ny bryta genom molnen och det ser ut att bli en ganska fin dag. Jag vaknade väldigt tidigt idag och eftersom det inte var bekvämt i sängen gick jag upp redan vid halvsjutiden, så jag har haft en lång och skön morgon vid köksbordet med min tidning och kaffekoppen.

Det har dykt upp några uppseendeväckande nyheter i Gotlands Allehanda och på Radio Gotland idag och de är av stor betydelse för alla turister som tänker sig hit till ön i sommar och kanske främst för de som ska besöka Almedalsveckan, så det vill jag givetvis tipsa om här i bloggen.

Almedalsveckan blir nämligen inte alls i Almedalen i år, utan kommer att flyttas till Slite. Orsaken är att det blivit för trångt i Visby och att man ser regionalpolitiska fördelar med en flytt. Från och med 2015 kommer veckan också att byta namn, eventuellt till Heidelbergveckan, eftersom man hoppas på sponsorpengar från Slite Cements ägare Heidelberg Cement.

Slite ligger på Gotlands östra sida, ca tre mil norr om Visby och för att underlätta för besökarna kommer man att ordna med gratisbussar som ska gå i skytteltrafik dygnet runt. Det blir säkert jättebra!

Parkeringseländet i Visby har jag skrivit om flera gånger. Sedan man skaffat parkeringsautomater har det varit ett ständigt ändrande på avgifterna. Ibland ska man betala och ibland inte. Ibland gäller parkeringskorten, ibland gäller de inte. Folk står och plockar pengar i de där automaterna helt i onödan vintertid då det inte kostar någonting och stolparna med skyltar, som ska visa vad som gäller, sträcker sig långt upp mot himlen.

Nu har Tommy Gardell, ordförande i Tekniska nämnden, tagit ett radikalt grepp i saken och bestämt, att man från och med i sommar när Almedalsveckan börjar, själv får avgöra hur mycket man ska betala. Han hoppas att folk blir så glada över att hitta en parkeringsplats, att man är villig att lägga en bra slant i automaterna. Själv skulle han kunna tänka sig att betala en femtiolapp. Slår det här väl ut kommer han att införa systemet i Slite, Klintehamn och Hemse också. Vi får väl se hur länge han står fast vid det här beslutet? Han brukar ändra sig titt som tätt.

Har du blivit lurad ännu idag? Det är ju den 1 april och då ska det ju luras. Jag tror att jag har klarat mig hitintills i alla fall. 😉

Ha en riktigt trevlig tisdag!

April, april…2.4.2014

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Humor, Nyhetskommentar, Tänkt. Bokmärk permalänken.

15 svar på Almedalsveckan flyttas – Valfria parkeringsavgifter

 1. Kraka skriver:

  Jag har inte kommit så längt ännu idag att jag hunnt varken lura eller luras.

  Ha en bra Första april!
  Kram

 2. Znogge skriver:

  Oj, jag som trodde att förändringen av Almedalsveckan var ett aprilskämt…

  Nåja, jag tror jag har upptäckt aftonbladets skömt i alla fall!

  Krma

 3. Znogge skriver:

  Självklart är det ett skämt 🙂

 4. Rigmor skriver:

  Tror nog det där med Almedalsveckan är ett aprilskämt…Men det visar sig!!
  Vi har ju tur när vi besöker ön, då är det fortfarande fri parkering. Men jag förstår att det är problem mitt i semestertider, och eftersom det är trånga gator inne i Visby så kan man ju inte parkera hur som helst heller, som somliga tycks tro (som kommer från fastlandet)…Eftersom vi har husbil blir det alltid på en utav de stora parkeringsplatserna, och där brukar det ju alltid finnas plats, men som sagt, vi är ju inte där under värsta tiden.
  Vaknade upp till en fantastiskt solig morgon, så nu hoppas jag på fortsättning hela dagen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Kan det vara ett aprilskämt? 😉
   Jag skröt med solsken, men får nog ta tillbaka det för nu är det helmulet igen och det var kallt som attan när jag var ute för en stund sedan.
   Kram

 5. Nej, än så länge har jag inte blivit lurad – varken av ditt inlägg eller av Rolle som alltid brukar hitta på något! 😉 Men…han är ute och går med Santos just nu, så man vet inte vad han gör när han kommer hem. Förra året, eller om det var två år sen – åren flyger ju iväg, så var det storyn om att han hade försökt kopplat en räv istället för Santos i skogen. Den var bra….. 😆

 6. Jag har för mig att det var just den här radiogrejen som jag skriver om i min blogg. Talade dom om orten Pukkila i aprilskämtet om p-avgifterna? 😆

 7. Suss skriver:

  Den här dagen vimlar det av bra och även mindre bra aprilskämt. TV har jag tyvärr missat i år. KRAM

 8. Flor skriver:

  Vamos a intentar ayudarte a conseguirlo.

Kommentarer inaktiverade.