Anders braskar/Mammografi/Krångel med billyset

Tisdagen den 30 november 2004

Anders slaskar och enligt gamla bondepraktikan innebär det att julen ”braskar”. Det ska med andra ord bli en kall jul. Ja, det kan man väl nästan önska sig. Slask och gråväder är inget att stå efter.

Igår jobbade jag halvdag i stan och på eftermiddagen räfsade jag litet i trädgården. Vi har ett gammalt äppelträd och nu har äntligen de sista tusentalet småäpplen ramlat ner. Innan snön kom satt de ännu kvar på trädet, men som sagt, nu när snön töat bort, låg de där på gräsmattan och såg allmänt ruttna och eländiga ut. Det blev en hel skottkärra alldeles full.

Idag började dagen med en mammografiröntgen kl 08.15 (hälsokontroll) och sen jobbade jag till 14.00 och då tog jag bussen hem. Åke körde mig in till stan, för han skulle med bilen på verkstad. Vi har haft krångel med ett baklyse ganska länge. Det har lyst ibland och ibland inte, så nu måste det åtgärdas. Dessutom upptäckte jag att bromslyset uppe i bakrutan inte fungerade! Nu blev det också fixat. Hoppas nu att det inte händer något mer på ett tag.

Nu börjar det bli dags att dra igång julstöket. I morgon tror jag att jag ska vara hemma, få se vad jag hittar på då. Litet storstädning i sovrummet skulle nog inte skada. Fast jag måste nog medge, att jag dragit ner på en hel del av det där hysteriska städandet, som man höll på med till jularna förr. När varenda garderob, varenda låda, varenda skrubb och alla rum skulle städas och när alla golv och trappor skulle fernissas, allt silver putsas och allt porslin som inte använts på länge skulle diskas. Nej, nu gör man litet efterhand och det som inte blir gjort, blir inte gjort. Huvudsaken är att man har pyntat och att alla juldukar ligger på plats och att man har god mat, goda kakor och mycket glögg, sen ordnar sig resten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.