Anledningen till vårt Sicilienintresse

Fredagen den 29 oktober 2004

Anledningen till att jag lagt in sicilianska länkar beror naturligtvis på att vår dotter Eva är gift och bosatt på Sicilien. Vi åkte dit hela familjen på påsken 1979 och Eva var då 17 år. Jag hade läst litet italienska på studiecirkelnivå och ville naturligtvis åka till Italien och testa om jag hade någon användning av mina nyvunna kunskaper.

En varning dock, för att ta med tonårig dotter till Italien är på sin plats, man riskerar att förlora henne!! Naturligtvis blev hon förtjust i landet och senare på hösten åkte hon och en väninna ner igen. Och sedan for hon, som en jojo, fram och tillbaka mellan Sicilien och Gotland i många år. Hon jobbade som barnflicka och på restauranger på Sicilien och när hon kom hem på vintrarna lyckades hon alltid ordna något jobb, allt från kontorsarbete och jobb på Klintebys konservfabrik till skogsröjning.

Till slut träffade hon sin nuvarande man och då blev hon permanent boende i Italien. Turistsäsongen på Sicilien är från påsk och fram till i mitten av oktober, så på vintrarna var Eva och hennes man flera år på ett hotell i La Thuile, som är en skidort i norra Italien. Sedan barnen blev så gamla att de började skolan blev familjen dock kvar på Sicilien även vintertid. De bor i ett samhälle som heter Gaggi och den ligger ca 6 km från Giardini Naxos.

  

Gaetano, Edoardo, Eva, jag och Åke på restaurang La Conchiglia och en bild av Claudio i grilltagen.

  

Edoardo och Gaetano är passionerade tennisspelare. Här spelar de på Holiday Clubs bana.

Evas man, Claudio är musiker och Eva arbetar på Hotel Naxos Beach i Giardini Naxos, där hon jobbar med kongresser med deltagare från hela världen. Deras pojkar är nu 10 och 15 år gamla.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Sicilien och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.