Annandag Påsk

Måndagen den 13 april 2009 | 16:45 | disigt, 10°

Idag har det varit halvklart eller halvmulet, vilket man nu vill kalla det, och 8-12° varmt. Jag hade ju tänkt sova lite länge, men vaknade redan vid ½7-tiden. Jag försökte somna om igen, men det gick inte, så det var lika bra att gå upp. När jag satt och drack morgonkaffet fick jag se den här hackspetten som gick till angrepp mot en talgboll. Fotot är lite oklart, men jag tog det genom fönsterrutan, för jag insåg att den skulle flyga om jag försökte öppna fönstret.

Efter frukosten tog jag en promenad ner till stranden. Åke påstod att det skulle mulna till eftermiddagen, så jag tyckte att det var lika bra att passa på. Det var stilla och fint nere vid stranden och när jag var på hemväg fick jag se att Åke körde in till några av våra bekanta som har sommarstuga i Strandkvior, så då gick jag också in dit och där blev vi sittande en stund. Idag är det enligt allnakku Gait-u-gjåndagen och trevligt hade vi, även om det väl inte var så mycket fnitter och flams precis.

Väl hemma igen var det dags för matlagning och efter lunchen åkte vi på Klinte och där klev jag av och gick genom Masshagen hem, för jag ville se om vitsipporna slagit ut där, men det hade de inte. Några dagar till med värme ska det nog till för att de ska komma igång på allvar. Så idag har jag fått ordentligt med motion. Åke har gått några kortare promenader här hemikring. Jag föreslog att vi skulle slå följe, men han föredrar att gå ensam, så att han kan få bestämma takten själv. För övrigt så har vi suttit ute och läst och solat. Det kan man ju göra med gott samvete när solen är så svag.

Nu är den här påskhelgen slut och för vår del har den verkligen varit lugn och skön och bjudit på överraskande vackert väder. Få sen nu hur fortsättningen av april artar sig. Jag skulle önska att det blev lite stadigt varmt, så att jag kunde våga mig på att flytta ut lite plantor i växthuset.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Påsk och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.