Annandag påsk – Konsten att köpa en glödlampa

Nu har jag följt serien The Good Wife i stort sett dagligen sedan jag började se den när jag var i Puerto de la Cruz. Så fort det inte är något annat som lockar på tv, väljer jag den. Nu har jag kommit till avsnitt 17 i säsong 5, vilket innebär att jag måste ha sett över 100 avsnitt.

Inte att undra på då att jag hade svårt att somna igår kväll efter den traumatiska upplevelsen att få se Will bli skjuten. Jag ska inte försöka berätta handlingen, men det är ju spelet mellan Alichia och Will som varit drivkraften i serien. Hur ska det bli nu? Alla som sett och ser serien förstår mig säkert! Hoppas jag!

Det var en vacker himmel i morse med fina molnformationer. Jag satt vid köksbordet och lyssnade på Helgmorgon med Peje Johansson och Landskapskampen i P4 medan jag drack mitt morgonkaffe. Det är ett trevligt program och alla korsord i GA var redan lösta, så jag hade inte annat att göra. Medan jag satt där tittade jag på himlen, som är så vackert blå idag.

Det blev inte så mycket av den där klass1-varningen

Sedan gick jag ut på en förmiddagspromenad, för även om det blåste snålt och bara var ett par grader varmt, så fick solen mig på gott humör. Jag tog vändan ner genom skogen och på hemvägen var jag inne på Konsum och köpte en glödlampa, för det är en som har lagt av. Nu köpte jag en halogenlampa. Den ska ju var hållbar och inte innehålla kvicksilver, så jag inbillade mig att det är ett bra val.

Men sen läser jag: Den 1 september 2018 kommer alla halogenlampor som använder vanlig glödlampssockel med ett högre energivärde än B att fasas ut. Halogenlampor för bl.a spotlights, arbetslampor och skrivbordslampor med tex G4 och G9 sockel berörs inte av förbudet. På kartongen till den här lampan står det ett D och sockeln är E14. Jag begriper ingenting! Hur kan det vara att det är en hel vetenskap att köpa en glödlampa och en ännu större vetenskap hur man ska återvinna den trasiga. Den får man ta med sig till återvinningen och lämna på miljöstationen för farligt avfall, där experter på det delikata uppdraget sen får ta hand om den.

Någon har gjort sig av med en cykel

Trevlig fortsättning på Annandagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Påsk, Tänkt. Bokmärk permalänken.

6 svar på Annandag påsk – Konsten att köpa en glödlampa

 1. Ser att ni har samma väder som vi här! Så härligt med sol igen! Och vilken fin bild du fått på himlen!
  Ja, glödlampor nuförtiden…Jag begriper ingenting! Tacka vet jag när det fanns 40W, 60W o.s.v. och med liten eller stor sockel. Och det går ju inte att veta hur starkt lamporna lyser heller numera…Man blir både irriterad och arg!
  Kram, Monica

 2. Elisabeth skriver:

  Vilken fin bild på himlen! Håller med dig i att lampor är ett mysterium! Ha en bra avslutning på påsken! Kramar

 3. Kraka skriver:

  Det är överhuvudtaget en hel vetenskap att leva och klara sin vardag numera. Försöker räkna ut o min bil kommer att bli förbjuden, det är en bensinbil och de ska ju också förbjudas om de inte har rätt klassifikation. Men jag begriper inget. Blir bara mer förvirrad av att läsa på.
  Kram

Kommentarer inaktiverade.