Annandag påsk – Reseplaner

Dagen började soligt, men kallt! Vi hade snudd på -6° i morse och tulpaner och påskliljor låg som slagna soldater i rabatten. De piggnade till när solen värmt upp dem lite, men de ser rätt medtagna ut, för det är kallt nu också och för en stund sedan yrde det snö i luften.

Jag hade bestämt mig för att jag skulle gå ut efter lunchen, men så fick jag ett mejl från Britt, som lägger schema för oss som jobbar på Kupan, och hon ville veta vad vi har för semesterplaner, i första hand för maj och då började jag fundera på hur sommaren ska läggas upp. Just nu känns det ju som om man vill åka så långt bort från Skandinavien som möjligt, så jag började leta efter resor, men det finns ju givetvis ingenting kvar i april-maj och 10 juni ska jag åka till Bornholm. Det är bara en 4-dagarsresa, men det blir ett avbrott i vardagen i alla fall.

När jag ändå var igång fortsatte jag att leta höstresor. Det är ju så attans dyrt att resa ensam, men Vingresor har några hotell där man kan boka Ving Solo och slippa betala dubbelrumstillägg. Jag letade och letade, men allt var fullbokat.
Fast jag hittade faktiskt en 14-dagarsresa till Mallorca och till ett hotell som jag gillar och har bott på flera gånger, senast 2013. Hotellet ligger i Palma Nova och heter Ponent Mar och det var lite lockande, men jag vill ju gärna åka till något ställe där jag inte varit förut. Till slut hittade jag en resa till Teneriffa i slutet av september. Jag har varit på Teneriffa en gång, men det är väldigt länge sedan. Nej, jag bokade den inte! Jag chansar på någon sista-minuten-variant i stället.

Så blev min annandag, inte mycket gjort, lite köttbullar och potatis till lunch och ingen promenad, men nu ska jag gå och koka eftermiddagskaffe och göra mig en påskbakelse på sockerkaka, jordgubbar och vispgrädde.

Hoppas du har gjort något vettigare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Påsk. Bokmärk permalänken.

14 svar på Annandag påsk – Reseplaner

 1. Musikanta skriver:

  Varför inte en sällskapsresa med buss i Europa någonstans. Tyskland eller Frankrike – inte så långt. Jag fick ju SPF:s tidning Senioren för några dar sedan och där hade de många annonser med just buss.
  Annars kan jag ju rekommendera Krores seniorresor till Kroatien där allting fungerade fantastiskt fint hela tiden. Vi var ju där i början på oktober och vädret var mycket varmt och härligt de flesta dagarna. Många trevliga människor träffade vi också. Och många fina utflykter var vi med om.
  http://www.krores.eu/resor-till-kroatien/seniorresor-till-kroatien.html
  Kram från Ingrid

 2. Något vettigare än att leta resa finns väl knappast? Det är ju så roligt att sitta vid datorn och drömma sig bort… Men man märker ju att resorna tar slut snabbt, så man måste ju boka jättelångt i förväg numera! Om man inte väljer att vänta tills det kommer en sista-minuten-resa dit man vill!
  Vi har faktiskt redan bokat vår höstresa! Det blir faktiskt för andra året till Kreta, men till ett annat ställe där! Jag blev så förtjust i Kreta, det kändes så småskaligt och äkta.
  Ingen värme här heller, men plusgrader i alla fall. Maken oroar sig för sina änglatrumpeter, som togs ut för någon vecka sedan – dom slokar betänkligt…
  Ha det så gott, kram, Monica

 3. Laila skriver:

  Det blev faktiskt en promenad i förmiddags vilket var nödvändigt med tanke på att vi skulle åka till Levide på kaffekalaset i bygdegården. Många och mycket goda kakor var det att välja på. När vi åkte hem åkte vi över Ekstastranden och det var full snöstorm så det var inte många fåglar vi fick se där. Vi funderar också på resa, just nu Hurtigrutten men vi har svårt att bestämma oss.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Eva hade lagt ut en bild från Stenstugu på facebook och där var trädgården täckt av ett tunt lager snö. Här kom det just ingenting i dag, bara några enstaka flingor.
   Kroatien funderade jag också på. Den resan går ju i perfekt tid men det är långt med buss. Tre dagar ner, sex dagar där och tre dagar hem. Det tål att fundera på!
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Det är stor synd att det ska vara så dyrt att resa ensam. Men ditt tips om Ving solo, ska jag undersöka.
  Vi ensamma behöver då verkligen komma ut och iväg!
  Nattakram, Gerd

  • Ingrid skriver:

   Visst behöver vi det. Jag har bokat Ving Solo två gånger och det har varit bra. Rummen är givetvis inte så stora, men det kan man ju inte förvänta sig och förhoppningsvis ska man ju inte sitta där så mycket..
   Kram

 5. Helena Sandegren skriver:

  Jag läste tillbaka på din blogg om dina tidigare resor. Du är ju resvant och har kört på norska vägar, så då kan du ju resa överallt. I Norge finns speciella resebyråer för dom som reser ensamma. Jomfrureiser är en.
  Det är ju en upplevelse i sig själv att sitta och titta och drömma sig bort…
  Lycka till att hitta drömresan, och hoppas det blir lite varmare idag.

  • Ingrid skriver:

   Njaa, jag har inte kört på norska vägar utan åkt buss. Det är äventyrligt nog för mig. 😉
   Norge är annars helt fantastiskt!
   Det är kallt i dag också, men solen lyser i alla fall.
   Kram

 6. Märtha skriver:

  Gjort något vettigare – ha. Städade faktiskt i ett hörn! Resplaner har jag inte, vi får allt hållas på hemtorvan under odlingsperioden, som för oss börjar i januari och slutar i oktober. Med undantag för några dagar i hemlandet då och då. Men jag läste en bok också, bloggade…

  • Ingrid skriver:

   Har man odlingar är det inte så lätt att sticka iväg. Mina små rabatter klarar sig bra utan mig några dagar.
   Duktig du var som hann med så mycket igår. 😉
   Kram

 7. Vonne skriver:

  Vad roligt att sitta och drömma sig bort lite. Resor bokas tydligen väldigt tidigt av de flesta vilket resulterar i fullbokat om man försöker senare. Hoppas att det finns någon sistaminuten för dig senare. Det är ett otyg det där att man får betala mer för boendet när man reser ensam, väldigt synd och begränsar ju en del. Man kan ju även boka direkt som vi gör, dvs vi anlitar aldrig researrangörer utan bokar flyg och boende separat själva. För boende finns det Booking.com och airbnb.com och fler… Det bästa är ju om man kan hyra via kontakter och det har vi haft tur med några gånger. Airbnb är uthyrning av privata men på booking.com söker man hotell eller plats, anger tidpunkt och får sen en massa förslag. En del går att boka utan någon som helst förbetalning och kan avbeställas ända fram till en vecka innan utan kostnad. Mycket bra och vi har använt detta flera gånger. Airbnb däremot är jag mer tveksam till av den enkla anledningen att de vill ha in pengarna direkt vid bokning men uthyraren får inte pengarna förrän man kommit dit. Jag har då inte lust att ligga ute med pengarna flera månader i förväg och tycker det är fräckt att firman (airbnb) ska ”låna” dom ett tag innan uthyraren får dom.
  Du kan ju nu i allafall till att börja med se fram mot ett trevligt avbrott i vardagen genom din resa till Borgholm. Det blir säker bra! Bra fortsättning på denna tisdag önskar jag dig! Kram.

  • Ingrid skriver:

   Booking.com har jag använt flera gånger och de fungerar jättebra. Det är när jag varit på Sicilien där jag känner mig hemma och då har jag åkt dit med Norwegien. Annars föredrar jag att boka via något av resebolagen när jag åker ensam. Det innebär en viss trygghet att veta vart och till vem man ska vända sig om något skulle hända.
   Det var inte Borgholm jag ska åka till i juni, utan till Bornholm. Då åker jag med en bussresa som utgår här från Gotland.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.