Ännu en härlig solskensdag

Förutom en kort regnskur i morse, så har det varit en helt strålande fin sensommardag. Man blir så glad när solen skiner och det är varmt och gott. Nu i eftermiddag har jag suttit ute och löst DN:s fredagskryss och det är så varmt att man inte kan sitta mitt i solen, utan får söka skugga efter en stund.

Jag borde egentligen klippt gräsmattorna, men ”latmasken” har slagit till och jag skyller på ryggen, så fort det är något som inte är lockande 😉 På fredag i nästa vecka ska jag till Visby för att kolla bentätheten, det kom en kallelse idag, sen får vi se vad läkarna kommer fram till och vad de kan erbjuda för behandling. Det börjar bli lite jobbigt!

Trots latmasken så har jag sorterat kläder idag och så har vi varit nere i lägenheten och fyllt på i klädkammaren. Åke hjälpte mig sätta upp gardinstången i köket också, så att jag fick sätta upp köksgardinen. Nu ser det riktigt rart ut.

Enligt Gutamålsgillets allnakku är det Ovädargallns dag idag och eftersom jag har en bild av en sådan i mitt arkiv, så passar jag på att visa den igen.

En ovädargalle är en vädersol, ett halofenomen på himlen. Det kan synas en eller flera extra solar eller ringar, vita eller flerfärgade, och förr trodde man att sådant bådade oväder eller något ännu värre.

Den här bilden av ett halofenomen tog jag för några år sedan. Jag låg och solade och tittade upp och fick se att solen såg så konstig ut. Det var flera ringar runt den, men innan jag hann få fram kameran hade flera av dem försvunnit. Jag vet att jag har haft med den flera gånger i bloggen i olika sammanhang, men tycker att den passar så bra just idag.

Klickar du på bilden, så kan du få se en stor sol!

Ha en fin fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Flytten, Hälsan, Väder och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

23 svar på Ännu en härlig solskensdag

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, nån nytta ska man väl ändå ha av det där dumma ryggontet! 😉

  En jättefin bild! Förstår att den har fått vara med flera gånger 🙂

 2. Znogge skriver:

  Även här blev det en solig dag så sedan jag började jobba har vädret varit nästan fint. Nej, jag är inte förvånad för så brukar det vara men inga klagomål åt det!

  Kram och trevlig kväll

 3. Henry skriver:

  Här har det också varit en fin solskensdag.
  Det är lite kompensation för alla regndagarna vi haft den senaste tiden.

  Ha en skön kväll!

  Kramar

 4. Margaretha skriver:

  Vad fantastiskt att kunna fånga den där solen (även om du inte fick med allt). Den var jättevacker.
  Ja, här i Stockholm har det varit fint också utom nu på kvällen när det kom ett par riktiga skurar. Såg hur alla hemvändare (de som kom med bussen och alla cyklister) hur de kämpade i ösregnet. Skönt att vara pensionär och välja när man går ut … 🙂

 5. Skatan skriver:

  Härligt med alla soliga dagar som bjuds … och med solen som du visar på din bild … ännu härligare (även om den inte var ”färsk”).

  Kram!

 6. Birgitta skriver:

  Här i Lund har det också varit fantastiskt väder – för ovanlighetens skull. Man får njuta de få dagar solen är framme.

  Din bild var härlig. Du verkar vara rena naturfotografen 🙂

  Kram

 7. Suss skriver:

  Jag hoppas du får hjälp med ryggen, min kära granne (världens bästa) är 78 och hon äter något för att öka bentätheten. På ett år han hon blivit mycket, mycket bättre, så det är lönt att kolla upp och göra något åt det. Lycka till! Kram

 8. Ailas skriver:

  Tänk, någon gång ska jag vara duktigare än du! 🙂
  Min gräsmatta är klippt… nu blev du allt lite snopen, erkänn?
  Fint det blivit i lägenheten, ni kommer säkert att trivas där.
  Trevlig kväll önskas!
  Kram

 9. Gunnar skriver:

  Jag såg en sån halo-effekt på solen för ett par år sen. Det är enda gången så det är nog inte så vanligt?

  Min hustru har ärftlig benskörhet och äter medicin varje dag men har annars inget obehag. Hoppas att du får en bra behandling!

  Trevlig helg!

 10. Hejsan Ingrid !

  Det var fint att få se en sådan sol.
  Här har varit fint och strålande sensommarväder ända till Kl.14.00 då tornar det upp mörka moln. Kan ju komma en skvätt.

  Blir nog att jag får flytta katterna igen.En av tjejerna som var med på fotot tidigare,Amanda hade sagt till en klasskompis som skvallrade till mig att hon skulle ta dit hela klassen och kolla katterna. Ändå har jag bett dem låta bli att stressa dem.Försvinner får vi ju inte fatt på dem när de ska på Jourhemmet.
  Varför lyssnar inte barnen på mig.

  Igår råkade jag ut för en mycket obehaglig beskyllning av två kvinnor som trodde jag var en ”pedofila” för jag hade tagit kort på dem, det fick man inte om man inte kände föräldrarna och de hade givit lov till det.Jag raderade dem genast.Och sa jag matar bara katterna har inget skumt med barnen. Men jag förstår varför.Tycker ändå inte att dessa kvinnor ska ge sig på mig när de inte ens bor i området.Sa att barnen ville jag skulle fota dom.Hädanefter blir det inga foton på annat än kattbarn.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Det där att fotografera andra och speciellt barn, kan nog vara känsligt och att lägga ut sådana bilder på nätet får man absolut inte göra utan tillstånd.
   Det är bra att du håller dig till kattbarnen 🙂
   Kram och ha en fin lördagskväll!

 11. Doris skriver:

  Har läst på hos dig och ser att det närmar sig flytten, hur tar Åke det ? Här är det ju så att jag vill flytta men inte Maken …
  Sköt om dig ,kram.

  • Ingrid skriver:

   Det är Åke som har tjatat i flera år nu att han vill flytta härifrån, men jag är ändå lite orolig för hur reaktionen blir när vi väl har lämnat gården…
   Som tur är tar sonen över, så vi har ju fortsatt tillträde till Stenstugu 🙂

 12. Inger Maryissa skriver:

  Här har det idag varit en ljuvlig dag med sol och värme
  även om solen inte är lika varm som tidigare på sommaren, så är det skönt i alla fall.
  och ja, man blir så glad när solen skiner
  Intressant detta med halofenomenet..och så vackert
  jag har aldrig sett det…
  ha det så gott och ha en fin ny vecka som kommer
  kram

Kommentarer inaktiverade.