Ännu en premiär

Årsstämman igår gick bra och styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Jag, som inte har vett att kliva av, omvaldes på två år. Jag var protokollförare på stämman och i förmiddags skrev jag färdigt protokollet. Nu ska det bara justeras, så är det klart för den här gången.

Det är en solig och fin torsdag, även om det blåser lite snålt och jag satt ute på terrassen en stund när jag ”daterat” färdigt och det var rätt skönt, men så kom jag på att jag skulle gå ut och kolla om gräsklipparen fungerade och det gjorde den. När den ändå var igång kunde jag ju inte motstå frestelsen att klippa mina små gräsplättar. Inte var det så mycket att klippa efter kanske, men det blev lite tilljämnat i alla fall och jag är nöjd med att gräsklippningspremiären är avklarad.

Nu blommar dvärgsälgen till bin och humlors stora förtjusning

Efter lunch gick jag ut på en promenad, faktiskt iklädd vinterjacka och halsduk. Frysa är inte trevligt! Jag gick Donnersgatan ner till parken och satt där på en bänk en stund och funderade.

Donnersparken med biblioteket på andra sidan gatan

På hemvägen gick jag in på Konsum för att köpa ett par filéer av deras inlagda sill, men det fanns ingen i dag, så det blev en förpackning rökt lax i stället. När jag kom ut från Konsum träffade jag en bekant, som skulle till Åvallegården och spela bingo, så jag fick trevligt sällskap nästan hela vägen hem. En av fördelarna med att bo kvar på sin hemort är att det finns så många man känner sedan gammalt och är man lite ledsen eller känner sig ensam, är det bara att gå ut. Alltid träffar man någon man kan byta ett ord med.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Odvalds, Odvalds Brf, Promenader. Bokmärk permalänken.

16 svar på Ännu en premiär

 1. Du har alldeles för mycket energi för att sluta åta dig allehanda uppgifter! Och det är ju nyttigt att hålla sig igång!
  Förutom att du träffar på gamla bekanta när du går ut, så bor du ju så vackert och har alla dina barn på nära håll, så varför skulle du flytta? Din lägenhet är ju jättebra, t.o.m med en liten täppa att sitta och njuta i!
  Kram, Monica

 2. Znogge skriver:

  Skönt att ha gräsklippningspremiären över för då känner man att säsongen är igång. Visst är det trevligt att träffa bekanta och småprata lite. Som hundägare möter man oftast någon man byter några ord med. Vad husse eller matte heter har man inte alltid koll på men hundarnas namn kan man 😀

  Kram

 3. Elisabeth skriver:

  Det är trevligt att skriva protokoll någon gång ibland. Jag kan känna mig lite nyttig och också få skärpa till mig, så jag hänger med i beslut och annat. Var tidigare sekreterare i Brf, men sen vi började vara borta länge över vintern fungerade inte det.
  Trist när man ställer in sig på någonting och så finns det inte. Ha dé gott!

 4. Alldeles sant det du säger om att bo på ett ställe där man stöter ihop med bekanta när man går ut. Det kan lätta väldigt mycket att möta någon som visar ett vänligt ansikte, det kan liksom ge jordledning. Jordledning var förr viktigt för elektriska apparater när de krånglade, har inte hört så mycket om det på några år. Hälsningar Britta

 5. Laila skriver:

  Skönt att det gick bra men det var väl inget annat att vänta kan jag tro. Du är snabb att få protokollet klart. Dagen avlöpte bra för vår del och vi hann med en promenad när vi kom hem från stan. Roligt att din blogg är så uppskattad att det var ett reportage om dig i Gotlands gratistidning idag.
  Kram

 6. Kicki skriver:

  Gräsklippning dröjer ett tag till, men med tanke på hur fort den myckna snön försvann, så kanske det även torkar upp fortare än vad man tror.
  Det är nog bra att fortsätta i föreningslivet så länge man själv tycker det är ok.
  Kram

 7. Helena skriver:

  Det är alltid så trevligt att läsa om vad du pysslar med. Hur går det med dina rävsvansar? Mina ligger på komposten…
  Det är trevligt att möta bekanta, man har alltid något nytt att prata om.

  • Ingrid skriver:

   Mina rävsvansar har fått samma destination. De blev alldeles för långa och rangliga. Jag lämnade fröpåsen vidare till sonen, få se om han lyckats bättre än vi gjort. 😉

 8. Gunnel skriver:

  Jag tror alla är glada att du stannade kvar på den posten. Här är gräset rejält högt, så jag ska be Rasmus ta hand om klippningen på måndag när han är ledig från skolan. Kram

Kommentarer inaktiverade.