Äntligen…

…efter nästan fyra veckor har jag fått tillbaka min bil och nu står den i garaget och förhoppningsvis ska jag få ha den i fred där.

Carina skjutsade mig till verkstaden i förmiddags och när jag löst ut bilen fortsatte jag till Visby och gick på Linds handelsträdgård och köpte blommor till gravarna och sen var jag vid polisen och hämtade ut mitt pass.

Siesta fick också ett besök och en kopp kaffe och en räkmacka senare åkte jag hem till Klintehamn igen.

Nu har jag varit på kyrkogårdarna i Klinte och Fröjel och planterat och gjort fint till helgen, så nu får vi hoppas att det fortsätter att vara varmt väder, för jag planterade petunior och de gillar inte frost, så det är något av en chansning.

Ha en fin fredagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

28 svar på Äntligen…

 1. Agneta skriver:

  Hej!
  Grattis till bilen!! Måste kännas friare med egen bil, att kunna komma iväg dit du vill, som i dag. Gott med fika och så mycket du har uträttat! Jag har aldrig haft varken bil eller körkort och inte haft behov då jag alltid bott hyfsat centralt med tillgång till spårvagn och buss, men har för det mesta gått…! Att köra bil här är en mardröm säger de flesta, enkelriktat i parti o minut och att hitta en p-plats nere i stan vid Avenyn är nästan omöjligt och det kostar dessutom en förmögenhet och värre ska det bli.Då går det snabbare att åka spårvagn och sedan gå runt i stan, om man orkar…

  Just nu hör jag på väderlekn på radion att tempen kommer att sjunka ner mot bara +10 i natt och kallare tider väntar framöver. Sommarvärmen är snart över för denna gången.

  I kväll blir det L’ets Dance på TV. Blir nog en slutduell mellan lilla Molly och Anton, hoppas jag.
  Ha det så bra! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Här är man beroende av att ha bil, åtminstone om man bor på landet. Visst kan man klara sig i Klintehamn utan bilen, men det är lite knepigt ändå och så är man väl lite bortskämd kanske 😉

   Semifinalen gick som den skulle, det blev Molly och Anton i finalen.

   Kram, Ingrid

 2. Kicki skriver:

  Det var då för himla skönt att du fick bilen innan helgen. Jag misstänker att du inte skulle mått bra av att inte kunna komma till gravarna för att göra fint.
  Nu önskar jag dig en trevlig pingst och att barnen uppvaktar på mors dag. 🙂
  Det blir inget bloggande för mig förrän tidigast på måndag.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hade jag inte fått bilen idag, hade vi planerat att Carina skulle hjälpa mig med skjuts till gravarna. Det är så gott att ha Bosse och henne som stöd när det krisar.
   Ha en riktigt fin helg och lycka till!!

 3. Hejsan Ingrid !

  Helgen är räddad. Vilken tur.
  Fast det blev väl ett dyrt ”kalas”.

  Nu kan Du fara runt på ön hur som helst.

  GLAD PINGST !

  Ps. Dennis ringde hade varit på stan.I denna värme.
  skulle ringa om en resa till Älvkarleby, sista dagen var 21/5. Han skulle höra om jag får följa med fullt pris 850:- Hans HSB-pris 350:- om det nu finns platser kvar. 17/6 .Ds

  Kram Majsan

 4. Kusin Göran skriver:

  Det var verkligen Äntligen!
  Hoppas du får en Glad Pingst!
  Hälsa till italienarna.
  /Göran

 5. Sylvia skriver:

  Hejsan Ingrid!
  Så härligt att du fått bilen tillbaka Hoppas du får ha den ifred nu för den är väl nästan ett ”måste” för dig. Så du har varit till kyrkogården och pyntat. Jag har också planterat petunior idag så kalla nätter vill vi inte ha mer.
  Önskar dig en riktigt fin Pingsthelg. 🙂
  Kram Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Visst är det gott att ha sin lilla bil så att man kan sticka iväg när man vill. Jag har onekligen fått motion den här månaden jag varit utan den 😉
   I morgon ska jag plantera ut petunior i rabatten här utanför mitt vardagsrumsfönster.
   Ha en fin Pingst!

 6. Skönt att du har bil igen! Jag har också planterat lite sommarblommor som jag köpte hos Jonas i När när jag var där med ”tjejerna” i veckan. Det blev rosa,vitt och grönrandig majs (!) samt två rosa – i exakt matchande nyans – petunior, fast jag egentligen inte gillar blommor man måste ansa. Men…jag gjorde en tavla, jag köpte bara till en kruka och har två så nu måste jag dit igen. 😉
  Ja, egentligen har jag sex likadana betongkrukor fast i tre olika storlekar, men i dom andra har jag satt mina övervintrade rosaröda dahlior. Första gången jag sparade på dahlior – och dom överlevde faktiskt och har nu växt i flera veckor och blivit riktigt stora så jag var tvungen att plantera ut dom. 😀
  TREVLIG HELG
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Visst är det gott att ha fått tillbaka bilen 😀
   Jag ska köpa mera blommor, men jag tänkte att jag skulle se vad de har på Suderviljan. Och så kan man ju avvakta och se om barnen uppvaktar med något spännande på söndag 😉

 7. Karlavagnen skriver:

  Hurra, hurra, hurra, hurra!

 8. Raija skriver:

  Underbart att du äntligen fått tillbaka din bil…..grattis….och förstår att du kommer utnyttja den ordentligt närmaste tiden.

 9. Znogge skriver:

  Det var verkligen inte en dag för tidigt! Hoppas nu att bilen får vara i fred fortsättningsvis. Kanske säkrast att parkera den i garaget…

  Kram

 10. Eleonora skriver:

  Oj vad jag har missat mycket – det är faktiskt inte varje dag jag har data på men nu ser jag att du har – varit på grillparty, berättat om din svåger. vattnat blommor, mm mm och nu sist att du fått din käre bil tillbaka i garaget! Låter bra med bilen speciellt!

  Vilket underbart sommarväder vi har varje dag. Jag fortsätter mina speciella övningar här och rensar, slänger o dyl. från skåp o garderober. Har lämnat kläder till Second hand, till Stadsmissionen och Erikshjälpen, vilket du ju också har kommenterat. Idag har jag sålt mitt motionsband och det känns bra – inget som kräver något av mig mera!

  Massor med blommor har jag köpt till balkongen och nu är dessa planterade, vilket också känns bra. Nu gäller det att bara njuta så länge det goda vädret håller i sig.

  Kram vännen från
  Eleonora

 11. kajsastina skriver:

  Kikar in på kvällskvisten och önskar dig en riktigt Skön Pingsthelg! Så skönt att du fått tillbaka bilen. Är man van vid att ha bil och ta sig runt känns det svårt att vara utan.
  Här är också varmt, så jag gör nog en tidig kväll och tar vara på morgondagen. Läser en stund innan jag somnar.
  kram

 12. Anita Brehlin skriver:

  Så bra att du har fått bilen tillbaka. Man är liksom lite ställd när man inte har bilen i ordning. Inte blir det väl frost nere hos er den här tiden? Här får man vänta med att sätta ut annat än penceer till omkring den 15-de juni

  • Ingrid skriver:

   Här kan vi få frost långt in i juni. Järnnätter pratar vi om och de brukar komma i midsommartid. En midsommar frös alla plantor och inte bara i trädgården utan även nyplanterad skog i trakten strök med.
   Man får vakta och passa upp med att täcka med tidningar eller odlingsväv, men jag hoppas att det inte blir så i år. 😉

 13. Elisabeth skriver:

  Då är allt fint inför Pingsten! Ha en riktigt bra helg!!

 14. Bettan skriver:

  Men va härligt att du äntligen har fått hem bilen igen. Det var rackarns va det tog tid att få den klar =(. Så nu hoppas vi att skitstövlarna låter den få vara ifred.
  Ha ha ha oj va jag skrattade gott åt ditt inlägg nedan =). Ser dig ju framför mig, när din mamma i alla fall fick rätt. Å kan tro att hon var jätte nöjd över detta =)

  Massor av kramar till dig min underbara vän

  • Ingrid skriver:

   Ja, nu hoppas jag att motgångarna slutar, för jag tycker att jag fått mitt!
   Min mamma var rätt rolig och vi pratar ofta om henne. Det är gott att ha de minnena.
   Kramar tillbaka!

Kommentarer inaktiverade.