Äntligen är bänkskivan på plats / Hjälp mig välja kakel

Mulet och duggregn har vädret utvecklats till efter en ganska fin morgon. Snickarna ringde i morse och beklagade så mycket att bänkskivan inte kommit ännu 🙁 så jag gick ut på baksidan och röjde i rabatter och krukor. Jag har klippt ner perennerna och tagit in pelargoniorna och satt dem i en låda i förrådet. Nu gäller det bara att inte glömma bort dem när det blir kallt, för då måste jag flytta in dem förrådet under trappan, så att de inte fryser.

Rätt vad det var ringde snickaren igen och talade om att bänkskivan hade dykt upp trots allt och att de omgående skulle komma ut och sätta in den. Gissa om jag blev glad. När de anlände hade de dessutom med sig blommor, wienerbröd och en tårta, som plåster på såren för den långa väntan. 😀

Här sitter de trevliga killarna, Rasmus och Mathias från Kibbas Snickarservice, efter väl utfört arbete. Kaffe med wienerbröd och prinsesstårta till lunch äter man inte varje dag.

Bänkskivan, diskmaskinen och diskbänken är på plats och i morgon kommer Bosse och installerar vattnet.

Sen gäller det att hitta något trevlig kakel. Jag var i Hemse häromdagen och fick med mig en katalog hem och har hittat några trevliga exempel på mosaik. Jag är inte helt övertygad om att det ska vara just mosaik, men hjälp mig nu och säg vad du tycker!!


       

Rutorna på nr 1 är 5×5 cm, på nr 2 är de 2,4×2,4 cm och på nr 3 2,2×7,2 cm

Själv lutar jag åt nr 1. Den är lugnast, men kanske också tråkigast. Nr 2 ger ju lite färg åt köket och nr 3 ser faktiskt lite fräck ut. Det är svårt att välja, för ett kakel ska ju sitta många år och det gäller att tänka sig noga för, så att man inte väljer ett som man tröttnar på efter ett halvår.

Dagens ordspråk:

Den som lyssnar i smyg får höra sanningen om sig själv.

Trevlig onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.

68 svar på Äntligen är bänkskivan på plats / Hjälp mig välja kakel

 1. Hej syster!
  Vi tycker nr. 2
  Det gör en glad,att se på.
  Men som sagt, smaken är ju ” förskillig”.
  Kram! 😆

 2. Maj BB skriver:

  Tycker absolut det första, enfärgade ljusa, om du ska välja mellan dessa tre. Sen kan du ställa vad du vill på bänken (olika färger) utan att det blir för oroligt. Det blir fint ditt kök. 😀
  Jag kanske ska göra något åt mitt kök med på sikt.

  • Ingrid skriver:

   Det är jätteroligt att fått ett snyggt kök.
   Få se vad det blir för kakel. Jag är ju lite sugen på nr 2, men inser att det är klokast att välja nr 1. 😉

 3. Birgitta skriver:

  Vilka gulliga killar som kom med tårta (snygga var de också. Synd man inte är 20 år yngre)… Alla tre är skitsnygga. Den första lite tråkig. Nr 2 är klatschig och fin, Nr 3 är jättesnygg. Men – vilken tröttnar man först på? Jag kan tänka mig att ha den mittersta i svart/vitt. Eller möjligen nr 3 som den ser ut. Nr 1 är ju klassisk och hänger med länge länge.
  Fy vad svårt 🙁
  Kram

 4. Doris skriver:

  Svårt men jag gillade både 2 och 3 skarpt 😉
  Får läsa på senare om renoveringen, visste ju inte ens att du skulle göra sådant, får visst börja läsa bloggar igen *rodnar* …
  Ha det bra, kram, Doris

 5. Rigmor skriver:

  Det var snabb service, precis som det ska vara!! Vilket snyggt kök du fått sen, helt i min smak. Och kakel, ja jag skulle nog välja som du, det går att piffa upp med färg på annat, kakel, det sitter där det sitter…De andra var också väldigt snygga, men man kanske tröttnar fortare på dom. Svårt val!! Sen ser jag din kökstapet bakom de trevliga snickarna…åh gud va jag tycker den är söt!! Och med tanke på den…jo jag skulle välja det första kaklet!!
  Ha det så gott vännen!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Det lutar nog åt det första alternativet även om jag är lockad av nr 2 också eller också blir det något helt annat.
   Jag är totalt förvirrad. 😉
   Kram

 6. Hillevi skriver:

  Åh, vilken fin gest med ”plåster-på-såren” -tårta! 😀
  Jag tycker nog bäst om ettan, jag, fast jag är ju lite konservativ!

 7. susan skriver:

  Så mysiga hantverkare ni har på Gotland:)
  Jag hade utan tvekan valt nr 1. Tycker inte alls att den är tråkig….Bättre att pigga upp med detaljer som lätt kan bytas(Typ blommor eller burkar, än att välja allt för moderna färgstarka väggfasta grejer.
  Kram

 8. Znogge skriver:

  Vilka trevliga hantverkare på alla vis! Prinsesstårta blir man inte bjuden på varje dag 😀

  Det första är på tok för snällt och blekt tycker jag. Personligen hade jag valt något som bryter av och ger lite färg. Ska du ha kvar ditt gamla golv? Om jag inte ser fel så går det lite i brunt och då kan kakel 2 passa perfekt! Kakel nr 3 är snyggt men för modernt för inredningen och beslagen!

  Att välja ett lugnt och tråkigt när man förnyar sig är inte bra. Ditt gamla kakel var vitt så våga lite nu 8)

  Kram och lycka till med valet!

 9. Syster Kerstin skriver:

  Vi håller med Znogge på alla punkter, välj nr. 2 , mosaiken den är toppen tycker både Hassine och jag!

  Lycka till!!!

 10. Gerd skriver:

  Vilka mysiga hantverkare! Och komma med extravagans en vanlig tråkig dag, då lockas solen fram!
  Jag har tittat och jämfört färgen på dina skåpsluckor och kommit fram till att nr 2 harmonierar bäst. Svart/vitt stämmer inte, om än snyggt i sig. Oh, absolut nr 2! Det kommer att stå sig bra mot blommor och annat också!
  Kram och lycka till vad du än väljer, köket blir ”skitsnyggt”! ♥

 11. Kusin Göran skriver:

  Jag tycker att nr 3 ser ut att gå bäst ihop med skivan.

 12. Lambergsfrua skriver:

  Spontant säger jag nr 1 som är mest neutral men ändå har lite variation i färgen. Annars nr 3, som är lite tuffare. Jag skulle nog tänka mig för två gånger innan jag valde nr 2. Vi satte in något liknande, när vi byggde vårt hus på 80-talet. Kaklet var visserligen större men färgerna mycket lika det där provet. Jag var så nöjd i början, men oj vad trött jag blev på det sedan. Färgerna dominerade och kändes riktigt påträngande. Man vill ju ha lite andra färger i köket också och då blir det lätt för mycket av det goda. Viktigast är ändå att du känner efter vad du själv vill ha och som du tror, att kommer att trivas med.

  Nya köket är riktigt snyggt, tycker jag. Stilfullt. Lycka till med valet.
  Varmkram,
  Lambergsfrua 🙂

 13. Gunnel skriver:

  Med tanke på tapeten hade jag inte valt tvåan. Jag tycker inte ettan är trist……tvärtom. Kaklet ska ju vara ett komplement och inte sticka ut så det är det enda man ser. Det är inte lätt det där att välja. Du har kanske inte blivit mycket klokare av alla våra förslag. Kram

  • Ingrid skriver:

   2:an passar faktiskt ganska bra till tapeten. Färgmässigt i alla fall och tapeten ska absolut inte få råda, för den kan man ju byta när man vill. 😉
   Kram

 14. Malin N. skriver:

  Hm… alla är fina. Jag tror jag gillar trean bäst. Modern, lite kul. (Men i slutändan hade jag nog fegat och valt 1:an i alla fall… Och sen ångrat att jag inte vågade mer, haha!)

  Nej, Ingrid, alla var fina. Du kan inte välja fel. Ja, ettan är blek, men den har fina skiftningar. Klassisk.

  Sen finns det något som heter kitchen board/kitchen wall, som är ett alternativ till kakel.(Men nu kanske du inte vill ha ytterligare val att ta ställning till!)

 15. Kraft´n skriver:

  3:an är visserligen snygg och ovanlig men kan bli för dominerande efter ett tag, 2:an väljer jag bort helt, skulle själv tröttna efter ett halvår. Så jag skulle nog föredra 1:an, den är ju ändå inte helt vit och som sagts ovan det går att få lite färgglatt med andra pryttlar på bänken.
  Lätt är det inte. Kram Anders

  • Ingrid skriver:

   Nr 1 passar jättebra till luckorna. När man fotograferar blir färgerna lite förvrängda.
   Nej, lätt är det inte och lätt ska det inte vara, sa expediten i färgaffären, vad hon nu kan ha menat med det?
   Kram

 16. Per-Ola skriver:

  Jag gillar det oregelbundna i nr 3.
  Vi satte förra året upp en mosik som bestod av oregelbundet stora grå liggande stavar. Det blev jättesnyggt.
  Kram
  Per-Ola

 17. Cristina Fareld skriver:

  Efter att sett ett avsnitt av danska serien ”Brottet” var jag tvungen att Googla på serien och då träffade jag på din kommentar och du kände precis som jag. Det här var november 2010 och sen dess har jag tacksamt följt din blogg.
  I kakelfrågan tycker jag absolut att du ska välja det lite fräcka uppiggande kaklet, nr 3.

  Lycka till, hur du än väljer.

  Hälsningar Cristina

 18. Laila Östergren skriver:

  Jättesvårt att välja, alla var ju fina. Jag tycker om färg men tvekar ändå att välja nr 2. Det kakel vi har (och har haft sen vi byggde 1984) är beige och vart 4:e har en blomranka i brunt och vi är fortfarande nöjda med det.
  Vad du än väljer så blir det fint.

 19. Ailas skriver:

  Det kommer att bli fräscht och fint, oavsett vilket alternativ du väljer. Tycker att du ska gå efter din egen smak, det är ju du som ska husera i detta kök. 🙂 Men visst, jag funderar på alternativ 4… vill ha lite kontrast, men inte alltför mycket. Ettan är snygg, men i blekaste laget. De andra njaaa…

  Snygga och trevliga hantverkare!

  Trevlig kväll
  Kram

 20. Vonna skriver:

  Att fråga andra om råd att välja kakel är väl ungefär som att be om hjälp att välja glasögonbågar? Vet av erfarenhet att alla tycker olika, man blir förvirrad, lyssna på din egen känsla o tro på den då tror jag det blir bra. Kramar PS ( kan ju ändå inte låta bli att välja, solklart för min del nr 1. Varför? Då kan man ju komplettera med färg, t.ex en kaffebryggare i i knallröd färg eller en färg som man själv tycker mycke om). Säger en småländska som aldrig har lyckats med sin egen design!!

 21. Viola skriver:

  Det var ett snyggt kök du fått. Att välja kakel är inte lätt. Själv gillade jag 3:an men det kan bli för dominant. Det ska bli roligt att se resultatet.
  Ha det bra.
  Kram Viola

 22. Hejsan Ingrid !

  Vilka trevliga montörer,
  aldrig varit med om att de ha med sig fikabröd
  och tårta, det är nog Ö-andan.

  Minns när jag fick äran att välja kakel, då tog jag ett
  italienskt som blev en sol av fyra ihop.
  Det var en glädje varje morgon komma ner och se en massa
  solar skina för mig.

  Det blir nog bra med det Du väljer, men fanns det inte flera alternativ.

  Idag var det inget vidare med regn skurar men så sken det upp,
  lagom att Madeleine o.barnen for hem
  Ett par trevliga timmar fick vi tillsammans.

  Kram Majsan Mi

 23. Charlotte skriver:

  Jag gillar förslag nr ett, ljus, lite diskret, och håller bäst i längden. Absolut inte tråkig!
  Vi som har kommenterat verkar tycka olika allihopen.
  En eloge till killarna från Kibbas, blommor och kaffe bröd för lång väntan. Fantastiskt !
  Det borde fler hantverkare ta efter.

  • Ingrid skriver:

   Alla har vi ju olika smak, men det är kul att få en liten hint. Jag får väl ta och göra en sammanställning sedan.
   Visst var det gulligt av killarna!
   De vet hur man fjäskar in sig hos en tant. 😉

 24. Madde skriver:

  Personligen hade jag valt 3:an i kakel, jag tycker också att det var lite fräckt, och…
  Dom där hantverkskillarna var ju… såg ju JÄTTETREVLIGA ut!!!
  Tror bestämt jag också måste göra om i köket, kan man få hit samma hantverkare måntro…?
  Ska bara se till att hålla sambon hemifrån först 😉 😉 😉
  Tant Madde slår till!
  Ha en bra kväll, ditt kök blir jättesnyggt, KRAM Madde

 25. Karin skriver:

  Så fint du får det, och jag hade valt nr 1. Hoppas att det kaklet har en blank yta som du kan torka av. Det finns även kakel med matt yta, men där syns alla fläckar på speciellt fettfläckar från spisen. Lycka till!
  Kramar Karin 😀

 26. Kicki skriver:

  Jag är ingen större älskare av mosaik, tycker det ser ”plottrigt” ut.
  Jag skulle nog välja den första, eller möjligen den tredje, för den var lite fräck.
  Ska bli kul att se vad du väljer, det kanske kommer nåt helt annat 😉
  Kram/Kicki

 27. Beppan skriver:

  Oj så snyggt det blir i ditt kök – och kul att det bjöds på gofika!
  Mosaik ja – alla tre kul på sitt sätt.
  Mitt val faller på ettan i alla fall.
  Ljust och fräscht. Något man inte tröttnar på
  i första taget. Färg är lätt att sätta på andra, lätt utbytbara ting.

 28. Det där med att välja kakel kan inte vara lätt – och vi har ju alla vår personliga smak. 1:an är det fel nyans på om du jämför med inredningen, 2:an är bättre färgmässigt men blir nog väldigt oroligt i längden, 3:an är snyggast med precis som 2:an lär man tröttna på det. Men…måste du ha kakel, numera finns det jui massor av roliga saker att ha som stänkskydd. Det finns glas (som man kan ha olika taoeter under t.ex. och byta när man tröttnat), det finns laminatskivor, det finns speglar, det finns plexi – det finns otroligt mycket kul och nytt som inte behöver se alltför ”modernt” och skrikigt ut!

 29. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!

  Men jösses då vilken service 🙂 Jag har ännu inte fått någon spis och denna är utdömd så här lever man farligt.

  Jag gillar nog 4:an eller kanske 5:an bäst 😉

  Mosaik är inte i min smak det blir så plottrigt och dominant och lite ”stirrigt”.
  Det i mitten tröttnar man på lätt för när julen är utstädad så har du det röda kvar till vårgardinerna.

  Nr 3. fick jag sjösjuka av att se på, men annars är det lite kul med kakel på längden.

  En god idé är att du kaklar i ditt grafikprogram 💡

  Fotografera båda sidor av köket rakt framifrån och ”klistra in” kaklet så kan du titta på det ett tag…hämta plattor fr. internet och testa.

  Gillar bäst de lite större plattorna 15×15 och i lite dova färger men inte i gult för det ser lätt smutsigt ut.

  Kaklet ska ju inte ”råda” över köket. Där sätter man ju färg med köksmaskiner och annat.
  Så beror detockså på golv och ev. mattor där. Alla färgerska ju passa ihop.

  Lycka till med att kakla ditt kök i datorn 😉

  Kram, Ageta

  • Ingrid skriver:

   Jag har gjort som du föreslår, men blir inte så mycket klokare. Jag hoppas att sonen tar sitt ansvar och kommer med goda råd. 😉 Det är i alla fall han som ska sätta upp kaklet.

   Kram!

 30. Eleonora skriver:

  Utan tvekan skulle jag ta nr 1, som jag tycker harmonierar bäst med köksdörrarna och så måste det väl passa ihop hyfsat med den vägg som redan har plattor på väggen. Lycka till!

 31. Inger Johansson skriver:

  Nummer 3 är bäst 😀
  Kram Inger

 32. Bosse Lidén skriver:

  Vad fint du fått det. Bra med plåster på såren ibland och ruckade matrutiner. 🙂 Min spontana tanke är trean men när jag tänker lite längre och även ser på ditt kök lutar det starkt åt alternativ ett. Jag tror att det vinner i det långa loppet. Härligt att ”få” ett nytt fräscht kök. Fastlandskram.

Kommentarer inaktiverade.