Äntligen är det vår!

Även om det ser allt annat än vårligt ut när man tittar ut genom fönstret, så är det trots allt den första mars idag och då är det vår. I min 10-årskalender 1983-1992 inleds mars månad med den här bilden och texten:

  Mars
  Snart vårdagjämning och ny årstid.
  Den årstiden må innebära nya gräl och nya tvister
  men i en hoppfullare värme och i ett ljus där man ser långt.

Skator är så vackra och förr häckade några par högst uppe i en stor björk, som står på norrsidan av huset. Det var så roligt att titta på dem, men av någon anledning så har de försvunnit och inte bara härifrån, utan man ser nästan inga skator längre. Jag undrar vad som har hänt med dem?

Igår uppmärksammades att det är 25 år sedan Olof Palme mördades och i min
kalender har jag den dagen antecknat:

Det var en solig och fin dag lördag den 1 mars 1986. Det var -2° på dagen och -15 på natten, Olof Palme sköts på en gata i Stockholm natten till lördagen och han avled 00.06, Åke höll på med flisning och ”div annat fix” och jag bakade.

Så ser det ut i mina 10-årskalendrar, en salig blandning av vardag och helg, födelsedagar och dödsdagar, tragedier och roliga händelser, kortfattat och koncist. Ingenting som några efterlevande egentligen kan ha någon glädje av, men ack så praktiskt när vi sitter vi köksbordet jag och maken och diskuterar om när och var saker och ting hände för sisådär en 15-20 år sedan.

Nu skriver jag inte i dem längre, det är ju så mycket lättare att leta fram fakta i bloggen, som dessutom är betydligt utförligare.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Äntligen är det vår!

 1. Kicki skriver:

  Visst vill man att mars ska vara en vårmånad, även om det är full vinter än.
  Skatorna är det full fart på här på tomten, det sitter oftast nån på staketet. Skorpan blir sur för hon kan jaga dem, de är bra på att retas.
  Vi har två gigantiska skatbon, ett i en björk och ett i en gran i tomtgränsen till grannen.
  Hoppas du får en solig och fin dag. Sol har vi iaf, även om det fortfarande är kallt.

  • Ingrid skriver:

   Det är kul med skator och de är experter på att retas med katter också. Nu slipper våra katter dem, men förut hade vi en katt som hette Sofie och den var skatorna inte snälla emot. De älskade att knycka mat av honom. Sofie var en hankatt trots namnet.

   Mulet, mulet och grått är det här!

 2. skogsnuvan skriver:

  Jag har ett skatpar men bara ett och jag vet inte var dom har sitt bo. Förut bodde dom i stora granen men inte längre. Skator är vackra. Jag försökte göra en skata av sträng till vår mänskliga skata igår kväll men det är svårt kan jag tala om för dig och jag lyckades inte så bra. Får bli en ny en annan kväll

 3. Pia skriver:

  Grått och kallt i Skåne idag Men visst är det härligt att det är ljusare Det märks tydligt både mornar och kvällar 😀 Bra vår tecken du hittade Tomatsådd Jag köpte fröer för ett tag sedan Man kanske ska ge sig på att pilla ner lite fröer.. Jag köpte tomatfrön oxå Det har jag aldrig sått förr Man kan kanske hoppas på nybörjartur

 4. Åsa! skriver:

  Vår är verkligen något som vi behöver efter denna långa vinter! Skönt att det är ljusare ute även om det töar lite dåligt.

 5. Ia skriver:

  Nja…vår vet jag inte om jag kan hålla med om när termometern visar minus åtta på morgonen 😉

  Jasså minsann…..Du har startat med tomaterna….mina får nog vänta ett par veckor till…måste få upp lite temperatur i torpet först 😉

 6. Inger Maryissa skriver:

  en så mysig bild med skatorna.
  Ja, nu är det Mars månad…som ska vara den första vår-månaden, eller en mellanmånad mellan vintern och våren
  så snart väntar ljuvliga tider…

  Här fanns det också ett stort skatbo i ett träd framför huset
  men trädet höggs ner, och nu har jag inte sett skator här på länge

  Ja, nog minns man den dagen Olof Palme mördades
  kommer ihåg chocken…så ofattbart att detta kunde hända..
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag håller med dig Inger, mars är lite av en mellanmånad, det kan vara vinter eller det kan vara vår. Vilket vet man inte förrän efteråt 😉

 7. Doris skriver:

  Här har vi minsann inga vårtecken, började snöa som bara den i dag …
  Sköt om dig !
  Kram

Kommentarer inaktiverade.