Äntligen har vi gått i mål…

… och dessutom fått oss lunch efter en ansträngande förmiddag med Vasaloppsåkning. Redan 7.30 startade vi och vi var med ändå tills vinnaren gick över mållinjen i Mora. Det blev en riktigt spännande spurt mellan fjolårsvinnaren Jörgen Brink, Jerry Ahrlin, tjecken Stanislav Rezac, och norrmannen Anders Aukland och först över mållinjen var Jörgen Brink i år igen.


Här försöker André Pops intervjua en rörd Jörgen Brink

Nu är väl sanningen den, att vi givetvis inte suttit klistrade vid TV:n hela förmiddagen, men den har stått på, så att vi kunna följa dramat. Starten är bland det mäktigaste man kan se och att sedan få följa, inte bara elitåkarna, utan även ”blåbären” är väldigt roligt. En gotlänning intervjuades till och med vid ett av stoppen. Drygt trettio gotlänningar var anmälda till årets lopp, men hur många som kommit till start vet jag inte.

Solen skiner idag, men det blåser snålt. Maken har klätt på sig ordentligt och tagit en stol och gått ut och satt sig i solskenet. Han är angelägen om att få en dos D-vitamin och jag får väl ta och höra med honom om det är så pass varmt att jag också kan våga mig ut.

Eller ska jag ta mig en promenad??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, TV och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Äntligen har vi gått i mål…

 1. Ailas skriver:

  Vasaloppet är verkligen en folkfest utan dess like! Jag har inte tittat på sändningen, men följde med lite via datorn mellan varven. Jag har nämligen varit på biblioteket och hämtat ett par böcker jag hade reserverat. Solen skiner även här, så lite D-vitamin fick väl även jag idag.

  Tänkte titta en stund på femmilen, dvs TV:n kommer på här. En bragd i sig, hoppas bara att svenskarna åker bra också.

  Fortsatt trevlig söndag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag åkte med maken till Klintehamn när han skulle hämta tidningen och så gick jag hem. 4 km med vinden i ryggen och solen i ansiktet, det var riktigt behagligt!

   Nu har vi bytt sportgren från skidor till fotboll 🙂

 2. Eva Henriksson skriver:

  Så lika det är i pensionärernas hus…..vi åkte också Vasalopp hela fm och nu tog vi en kort kall promenad. Vi bor i Tyresö och jag läser gärna din blogg ibland. Men jag har aldrig vågat mig på en egen.
  Synd att det är långt till gotland……din promenad lät så trevlig.
  Hejdå från eva 67

  • Ingrid skriver:

   Så trevligt Eva, att du tittar in här ibland och så glad jag är att du hörde av dig 🙂 Visst är det härligt att sporta framför TV:n!

   Välkommen tillbaka!

Kommentarer inaktiverade.