Är det tacken?

Idag har det verkligen varit omväxlande väder. För en stund sedan vräkte regnet ner och nu skiner solen igen, 4 mm fick vi på bara någon minut. Blåser förfärligt gör det också, det är typiskt höstväder med andra ord.

Vi var på återvinningsgården efter lunchen och lämnade en massa papper, tidningar, förpackningar och gamla kläder och textil som jag rensat ut. Det känns bra att lämna det där, i stället för att hålla på och elda hemma som vi gjorde förut. Samtidigt blir jag beklämd när jag läser, att Tekniska nämndens budget går back på grund av soporna . Vi gotlänningar har blivit så duktiga på att sortera, så kommunen får inte in tillräckligt med pengar för de hushållsopor som hämtas var fjortonde dag. Eventuellt måste kilotaxan höjas – är det tacken det, för att vi sorterar och sortera och sorterar och komposterar! Om nu det nya sophämtningssystemet med Ragnsell bilar, som hämtar sopor fjortonde dag, blir så dyrt, så får de väl återgå till hämtning en gång i månaden, åtminstone av det brännbara avfallet. Vi hade månadshämtning förut och det räckte bra. De få soppåsar vi får ihop nu lämnar vi ändå bara en gång i månaden, för Åke tycker att det är onödigt att bilen ska stanna för bara ett par påsar.


Åsnor kanske skulle kunna vara ett alternativ till Ragnsells gröna sopbilar. Miljövänligt och billigt måste det ju vara. Då kanske vi slipper höjda taxor. (Jag vet att jag har visat den här videon förut, men jag tycker den är så bra.)

Jag tog smög mig in och tog ett foto av mina ”gossar” när de vilade middag idag.


Visst ser de ut att ha det gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.