Är män djur?

Naturligtvis är de inte det! ”Dä” tycker jag absolut inte.

Fast ibland undrar jag om hon inte hade rätt, Ireen von Wachenfeldt. Speciellt när man i dag, dagen efter den Internationella kvinnodagen, kan läsa i DN att Åtta män åtalas för en gruppvåldtäkt på Migrationsverkets boende i Mariannelund utanför Eksjö. Det är fruktansvärt att läsa vad den här kvinnan blivit utsatt för.

Vad är det som driver män att bete sig på det här sättet mot en kvinna? Och vad ska samhället göra för att få dem att inte upprepa sina nesliga handlingar? Normalt följer fängelsestraff för våldtäkt. Längden på straffen kan dock skilja avsevärt. Ett normalstraff i Europa ligger på tre–fyra år medan straffmaximum i vissa amerikanska delstater är livstids fängelse.

Tre-fyra år alltså, för vi befinner oss ju i Sverige, det är vad som väntar de här männen, men kvinnan hon har fått livstid, för minnena och skadorna efter det här övergreppet kommer hon att få leva med hela sitt återstående liv.

Jag undrar om de här våldtäktsmännen tänkte på det, men de ”tänkte” väl bara med en kroppsdel.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nyhetskommentar, Tyckt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

35 svar på Är män djur?

 1. Karlavagnen skriver:

  Nej jag tycker inte heller att man kan säga att män är djur så generellt (nu har jag inte kollat videon). Men samhället och omvärlden förändras. Gränserna för vad som accepteras tänjs hela tiden eftersom vi blir ganska flata eller rädda för att markera att detta inte är okay. Att den sociala kontrollen har slappat till, att man numera kan komma undan lättare med saker som man inte kom undan med förut. Vill man inte så behöver man ju nästan inte längre gå ut. Utan gömma sig i en anonymitet som tidigare inte fanns där man kände folket i kvarteret där man bodde. Nu kan man sitta hemma och uggla. Beställa varor och tjänster via internet etc… Just i detta fall ska killarna utvisas (tycker jag) efter avtjänat straff. Du har rätt att kvinnan fått livstid… Måtte hon få det stöd hon behöver!!!!

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas verkligen att förändringarna i samhället och vårt sätt att se på hur man behandlar sina medmänniskor, inte går så långt att ett sånt här överfall anses legitimt.

   Utvisning blir en del av straffet och det är ju tur. Men jag tycker synd om alla skötsamma män, speciellt invandrare, de har fått ännu en stämpel på sig.

 2. Martin Linderoth skriver:

  Det här är inte män generellt. Det här är invandrare med bakgrund i muslimska länder som utför detta på en svensk två-barnmammas. En rasistiskt dåd kan man säga.
  Dessa män har stor respekt för sina egna afghanska kvinnor medan västerländska kvinnor ses som horor.

  De som har ansvar för detta är alla sju riksdagspartier samt massmedia. Men även de som röstar för de här partierna har på sätt och vis skuld i detta, vill man ha en stor invandring får man också acceptera händelser som denna.

  • Ahmed skriver:

   Jag måste ha missat det memot när jag utvandrade från mellanöstern. Att jag har undvikit att våldta någon under all denna tid, får mitt muslimska ursprung mig att skämmas.

  • Skatan skriver:

   Det är sannerligen inte män generellt som våldtar, det är inte invandrare generellt, det är inte muslimer generellt, det går överhuvudtaget inte att generalisera. Skrämmande vilka åsikter du kommer med här … och som tur är tycker inte män generellt som du heller.

  • Ingrid skriver:

   Tala om att generalisera Martin! Vilken planet kommer du ifrån?

   • Ingrid skriver:

    Martin, jag har plockat bort dina fyra senaste kommentarer, för jag vill inte låta min blogg bli ett forum för dina rasistiska påhopp på muslimerna. Sånt kan du hålla på med på din egen blogg, om du har någon.

    Mitt inlägg handlar om våldtäktsmän oavsett etnisk tillhörighet.

 3. Znogge skriver:

  Straffsatserna för brott mot person borde höjas rejält!

 4. Gunnel skriver:

  Överlag tycker jag att straffen i Sverige är på tok för låga. Har man gjort nåt fel måste man ta konsekvenserna av det…och det ska kännas rejält. Ha en skön helg

 5. Gunnar skriver:

  Det är en fruktansvärd handling som dessa har gjort sig skyldiga till. Tyvärr finns det sådana män men det finns också undantag så jag tror inte lösningen av dessa problem ligger i att dra alla män över en kam som hon gör.

 6. Skatan skriver:

  Dessa män har sannerligen betett sig som djur (nu vet jag inte vilka djur som våldtar precis ) men vi brukar ju jämföra dem med det i alla fall. De borde få väldigt hårda och långa straff … som förhoppningsvis då skulle ha en avskräckande effekt på andra män som har dålig kontroll över sig själva och också få lära sig om moral, etik, behärskning av sin aggressivitet och vad det innebära att vara människa … och inte djur.

  Kram!

 7. Ann-charlott skriver:

  Hej min vän. Ja det är något som man inte kan förstå att män gör så här mot kvinnor. Men dom måste ju ha något fel ihuvudet när dom gör så här. Det är ju inte normalt alls. Jag är så glad att jag har en underbar man. Hoppas du har en fin fredag och att du får en skön helg. Här är det bus väder och det blåser och ingen sol alls i dag. Ha det gott vännen och ta väl hand om dig. Kram Ac

  • Ingrid skriver:

   Visst är det svårt att förstå sånt här när man levt i ett långt lyckligt och kärleksfullt äktenskap.

   Kallt och trist väder är det här också idag.

 8. Inger Maryissa skriver:

  Ja, ibland kan man undra om inte män är djur, åtminstone vissa som utför hemska handlingar mot kvinnor
  Jag hörde också om gruppvåldtäkten mot en kvinna på Migrationsverkets boende
  det är så fruktansvärt det denna kvinna utsattes för….
  tycker också det är alltför milda straff här i Sverige för dessa män
  för som du skriver, för dessa kvinnor som drabbats, de får leva hela sitt liv med dessa minnen och med men av övergreppen
  kram

 9. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Hörde på radion att 7 av de 8 ska utvisas! Det som är mycket skrämmande är att en eller flera redan tidigare är dömda för just våldtäkt..!! Hur kan ”man” låta dessa gå omkring lösa och lediga och fria på ett sådant boende?
  Usch o fy!
  Kram, Agneta

 10. Lambergsfrua skriver:

  Allt våld både mot kvinnor och män är avskyvärt. Jag högaktar dig Ingrid som vägrar låta din blogg bli ett forum för pajkastning.
  Önskar dig en avkopplande kväll!
  Varmaste kramar,
  Lambergsfrua

  • Ingrid skriver:

   Visst är allt våld fruktansvärt vare sig det är män eller kvinnor som drabbas.

   Martin fick behålla sitt första inlägg, men sen fick det räcka. Han har fått säga sitt!

   Kram till dig!

 11. Rune skriver:

  Det som utmärker sådana här män är empatilöshet. Det är samma som också kan råna, misshandla och utnyttja andra utan skuldkänslor eller förståelse att de skadar.
  Utvisas hoppas man, för de kommer ju att göra någon annan illa. de tar det de vill.

 12. Lena skriver:

  Gruppvåldtäkter, hedersmord och ihärdiga nekanden. Straff, skadestånd och utvisningar kanske hjälper?

 13. Anita skriver:

  Djur beter sig inte som manniskan, tycker illa om ”beter sig som djur”!!!

 14. Raija skriver:

  Stackars, stackars tjej som drabbades av detta. Och jag undrar vad som driver dessa våldsmän att utföra såna här handlingar? Då är det nästan så man önskar att det var hårdare straff. För hon får försöka leva vidare med all smärta.

  Bra att du satte ner foten och inte låter en del personer ta för stor plats med sina rasistiska kommentarer.

  Hoppas du får en fin helg.

  • Ingrid skriver:

   Jag har läst så mycket av kvinnor som blivit våldtagna och fått hela sin sexuella identitet förstörd. Det innebär ett oerhört trauma.
   Hoppas att din helg också blir fin!

Kommentarer inaktiverade.