Årets första…

…penséer är inköpta och planterade. Jag föll för gula och blålila krusblommiga. Det är så fina tycker jag, men jag har aldrig provat dem förut, så vi får väl se hur de kommer att utvecklas.På kyrkogårdarna tog jag bort all vinterdekoration, men får vänta ett tag till med nyplantering, för det är ännu tjäle i jorden. Spaden går bara ner en liten bit, men det kändes skönt att få städa upp lite på gravarna i alla fall.

Det har varit soligt och fint hela dagen. Några moln har dragit in då och då, men det har verkligen känts som en vårdag. Nu mulnar det till och de pratar fortfarande om regn. Vi får väl se hur det blir med det. Jag ska nog passa på och ta mig en lite promenadsväng i Vallekvior. I söndags hörde jag koltrastens underbara sång. Det vore roligt att få se och höra lärkan också, för innan man har hört den, går det inte att påstå att det är vår på riktigt.

Ha en fin fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård. Bokmärk permalänken.

10 svar på Årets första…

 1. Har både sett och hört lärkan – fast inte här hemma utan nere på Näsudden! 🙂
  Vilka underbart söta penséer. Har aldrig sett dom där krusiga i verkligheten, så jag får väl kanske ta mig en tur till Klintehamn! 😉

 2. snawitz skriver:

  Åh vad fint.
  Även om gult inte är min favoritfärg så lyser den upp

  Hälsningar från ett grått och regnigt stockholm
  Susanne

 3. Raija skriver:

  Så fint med penséerna. Jag har inte köpt eller planterat något alls än, för vi har inte blivit av med snön helt än och det är tjäle i backen. Men jag längtar :-).

 4. De var fina och lite annorlunda.
  Så slö jag varit, inte satt ett enda frö –än-
  Bara från kärven,så Prinsen får sitt gräs.

  Skulle se halv åtta hos mig, det är på nu.
  Känner dom ändå inte.

  Känner mer för att läsa och skriva hos mina blogg-
  vänner.

  Tror bara jag varit in till Dig idag,
  Bäst att ta några till

  Sov gott när det är dags för det

  Kram Majsan Mi

 5. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Jag älskar ju blå blommor och dina blålila penséer är verkligen läckra med de där lite krusiga kanterna. Du brukar ju köpa en sort som är små och dom blir otroligt vackra, likt en stor boll.
  Men dessa ser lite större ut. Tyvärr finns det inga blommor alls att köpa hos Hemköp där alla med hemtjänst är tvingade att handla så det lär nog inte bli något i balkonglådan i år heller.
  Bedrövligt att man ska tvingas avstå fr. krukväxter både inne o ute p.g.a. kommunens snålhet gentemot äldre/funktionshindrade. Det är väl då man verkligen behöver piggas upp?
  Man kan bli sur för mindre över att andra ska bestämma vad man behöver …kränkande i allra högsta grad.
  Får väl se om det går att lösa på något sätt.
  Ha det gott! Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Så tråkigt att ert Hemköp inte har blommor. Nog borde även den som är äldre och/eller har funktionsnedsättningar kunna få muntra upp sig med lite blommor.
   Jag hoppas att du har någon vän som kan hjälpa dig att få hem lite jord och plantor så att du kan få pynta på din balkong.
   Kram!

Kommentarer inaktiverade.