Årets första julmarknad

Lördagen den 24 november 2007
2-5 grader varmt.

En helt underbar dag har det varit idag, soligt, vindstilla och ett par grader varmt. Jag sov länge imorse och vaknade utvilad och pigg och vid 11-tiden gav vi oss iväg till Roma på julmarknad.

Vi åkte inte till Kungsgården utan till Lövsta Lantbruksskola där Hushållningssällkapet hade sin årliga marknad. Det var massor av folk för att inte tala om antalet bilar. Vi fick flirta lite med parkeringsvakterna för att få en parkering som inte låg allt för långt bort.

Det var utställningar och marknader både utomhus och i husen runt omkring på området. Vi vandrade runt och tittade på alla fina saker och trots att det är “Köpfria dagen” idag kunde jag ju inte låta bli att öppna plånboken. Jag köpte ett par grytlappar, en burk hemgjord äppelmos, ett hyacintglas med tillhörande hyacint och en förpackning med mandelmusslor. När det blev lunchdags gick vi till matsalen och åt en härlig jultallrik med sill, ägg och potatis, köttbullar, prinskorvar, skinka, rödbetssallad, mimosasallad och grönkålssallad och till det ett underbart gott hembakat bröd.

Eftersom det var så stort område att ta sig runt på fanns det två hästvagnar som man kunde få åka runt med.

Vi åkte hem igen vid 14.30 och då tog vi en sväng ut på hamnen i Klinte och där var så vackert i eftermiddagssolen, så jag kunde inte motstå att ta ett foto av Varvsholms Pensionat.

Där ska vi äta julbord nästa söndag.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.