Årets första utesittning

Det har varit en solig och ganska fin dag, men det har nog inte varit mer än en 5-6 grader i skuggan. Jag vaknade ganska tidigt och när jag fått läsa tidningen och löst dagens sudoku satte jag igång med städning igen. När jag var ute med mattorna upptäckte jag att det var riktigt varmt och skönt i solen på min uteplats, så när golven var klara och mattorna på plats igen, tog jag med mig kvasten ut och sopade av terrassen.

Sen gick jag till förrådet och hämtade en stol och en kratta och krattade bort mossa i gräsmattan. Belåten med dagens verk tog jag sedan med mig min bok ut och satte mig och läste i solskenet en stund, men det blev inte så länge, för solen försvann bakom björkarna och då blev det svalt, men det var i alla fall årets första utesittning.

När jag stod och lagade mat ringde det på dörren och där utanför stod det två glada damer och jag såg genast varifrån de kom. Det var två Jehovas vittnen. Det är länge sedan de var på besök nu, men de dyker upp då och då. Jag vet inte hur det är i Klintehamn numera, men förr var de ganska livaktiga och med förr menar jag när jag var barn och ungdom. Bland annat hade pappa en moster som var ett vittne.

Jag släpper aldrig in dem, för de är så snacksaliga och kommer de in blir man inte av med dem igen. Min svärmor, som var baptist tyckte om att diskutera religiösa frågor, så hon bjöd alltid in dem och det kunde bli oändliga diskussioner. I dag kunde jag i alla fall skylla på att jag just släppt ner ett ägg i stekpannan, så jag tog deras inbjudan till Den årliga högtiden till minne av Jesus död och stängde dörren igen.

Efter lunchen tog jag mig en promenad bort till Suderviljan för att se hur deras minipåskliljor ser ut och de var riktigt fina. Jag fortsatte min promenad och på hemvägen stannade jag till vid Konsum och kunde konstatera att Suderviljans Tête à tête visserligen är tio kronor dyrare än Konsums, men absolut värda det priset.

I morgon ska SPF ha påskfest och när jag kom hem kollade jag om jag hade pengar hemma så att jag kan betala lunchen. Jag hade 38:-! Attans också, att jag inte tänkte på att kolla det innan jag gick ut. 🙄

Det var bara att ge sig iväg igen, men nu tog jag bilen och så åkte jag förbi Suderviljan och köpte sex krukor minipåskliljor och sedan körde jag till bankomaten och tog ut pengar. Jag hade tagit en spade med mig också, så när jag fått mina pengar fortsatte jag upp till Klinte kyrkogård, för att plantera två krukor på mammas och pappa grav, men det gick inte. Jorden var fortfarande stelfrusen, så jag fick ta med mig alla påskliljorna hem och nu står de på stolen på uteplatsen. Hoppas att solen och värmen snart töar upp jorden på gravarna, så jag får plantera de här blommorna till påsk. En ska jag i alla fall plantera och ställa utanför min ytterdörr, så blir det lite påskigt där också.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Påsk, Vårtecken 2018 och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

16 svar på Årets första utesittning

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att kunna sitta ute och läsa! Det har det inte varit på tal om att göra här. Tack för påminnelsen. Minipåskliljor måste inköpas, både till oss och till kyrkogården.

  Jehovas skulle jag aldrig drömma om att släppa in. För mig personligen är det en sekt tyvärr…

  Kram och god fredagskväll!

  • Ingrid skriver:

   Visst är det en sekt och dem vill jag inte ha något att göra med, men ändå kan jag inte låta bli att beundra dem lite för sitt engagemang.
   Kram

 2. Låter härligt att du kunde sitta ute i solen en stund! Här har det varit gråväder hela dagen, jag hade absolut ingen lust att sitta ute…
  Du har en sådan energi – önskar att jag hade det också!
  Men lite sol hade nog piggat upp!
  Ha en fin helg, kram, Monica

 3. Anne-Lie skriver:

  Jag har också njutit av eftermiddagssolen idag. Tog kaffemuggen med mig ut och satte mig mot husväggen. Så underbart skönt.
  Kram!

 4. Karin skriver:

  Solen har också visat sig här i veckan, men det har varit kallt. Och två gånger har vi vaknat till nysnö.
  Vi har det rörigt och stökigt, och hela vårt bohag har flyttat in i sovrummet!!! Snart ska datorn och min arbetsplats också dit. På måndag kommer golvläggare och ska lägga om golv i flera rum. Sen ska det tapetseras i några rum. Sen kommer det roliga: vi ska bli med ny soffa, matta, lampor od. Vägen dit är lång, men har man något fint att se fram emot så kan man stå ut med att leva Compact Living, som dottern sa.
  Påskkram från Karin
  PS Idag åkte gamla soffan från 70-talet på soptippen.

  • Ingrid skriver:

   Så roligt Karin, att få renoverat hemma och få byta ut lite gamla möbler. Det är klart att det är jobbigt medan man håller på, men tänk så fint det kommer att bli!
   Kram

 5. Lena i Wales skriver:

  Oj, vad vårlikt det ser ut hos dej! Härligt!
  Jag orkar inte längre med de religiösa debatterna, skulle inte släppt in dem heller.
  Önskar dej en trevlig helg!

 6. skogsnuvan skriver:

  Så underbart med gula blommor och barmark. Så jag längtar Här är det över metern snö och Kinabrors barnbarn som kommit igår kastar sig i snön och fastnar och hunden Jack får gräva lös dom och det gillar han. Den hunden är makalös på att arbeta med både det ena och det andra

 7. Lambergsfrua skriver:

  Det är så härligt att se de allra första vårblommorna sticka upp ur marken och glädjen är större än för någon blomma senare på året – men som självklart också gläder. Jag har tre krukor minipåskliljor på vår inglasade balkong, där lyser upp tillvaron för oss. Din korg med mimipåskliljor pryder sin plats väl tills du kan plantera några av dem på gravarna.
  Ha en skän lördag!
  Varm kram.
  Lambergsfrua 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Så skönt att kunna sitta ute och läsa! Påskliljor är vackra och hör ju årstiden till. Hoppas jorden tinar så blommorna kommer på plats!

Kommentarer inaktiverade.