Årets julklapp

Kylan har gett med sig, men då har det blivit mulet och grått i stället och det har regnat lite lätt. På vägarna har det varit halt på morgon och förmiddag och två bilar har åkt i diket. Det är alltid så i början av vintern innan alla fått på vinterdäck och man anpassat sig till vinterväglaget.

Jag kan nämna en nyhetsnotis till från Gotland, när jag ändå är i farten. Polisen har fått åka ut till Klintehamn natten till idag och ta hand om en man som gick Donnersgatan fram och kastade sten på husen och slog sönder brevlådor. Vad är det som gör att man blir så frustrerad att man beter sig på det sättet?

Nu lyser det så fint både på framsidan och baksidan av lägenheten

Idag har jag satt upp min stjärngardin i köket på förmiddagen och tagit hand om en strykhög och lunchen åt jag i Skolgården i Fröjel tillsammans med andra fröjelbor. En god tomatsoppa med gott bröd och en stunds gemenskap förgyllde verkligen den här grå dagen. Man visade också en film från 40-50-talets tröskning här på Gotland, Pa tråsken.

Innan jag åkte hem var jag och tittade till gravarna på Fröjel kyrkogård. Idag har Åkes pappa Adolf sin födelsedag och den 24 november har alltid varit en viktig dag på Stenstugu. Då var det fest för släkt och grannar, men den 24 november har också varit en riktig olycksdag. Det skrev jag om 2011.

Jag gick förbi en av mina grannar en dag i somras där han satt på bänken ute på sin veranda och när jag stannade till och pratade med honom så sa han:

-Du kanske tror att jag bara sitter här och latar mig, men jag håller faktiskt på och dammsuger.
-Det ser inte speciellt jobbigt ut, sa jag.
-Nej, kom in får du se!

Och inne i lägenheten surrade en sån här robotdammsugare runt. Den hade besvär med mattfransar, så dem fick han vika in, annars fungerade den jättebra, men det tog tid för den att klara av hela lägenheten. Den fick gå ett par timmar minst, men den skötte sig själv och när batteriet började ta slut gick den själv till laddningsstationen.

I år är robotdammsugaren alltså utsedd av HUI till årets julklapp. Vill jag ha en sån? Nej, jag tror inte det. Jag har ju ont i ryggen ibland och då kan det vara jobbigt att städa, men jag har inte större lägenhet än att jag kan sitta och köra dammsugaren runt mig. Ett par förflyttningar, sen är det klart.

I morgon ska jag gå och klippa mig och efter lunch är det Onsdagsträffen och den är i Västergarn den här gången. Om inget oförutsett inträffar ska jag åka dit, för programmet är verkligen lockande – Allsång i adventstid med Helen och Robert.

Trevlig fortsättning på tisdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fröjel, Klintehamn, Nyhetskommentar, Odvalds. Bokmärk permalänken.

18 svar på Årets julklapp

 1. Geddfish skriver:

  Jag var nästan på väg, ja jag hade bestämt mig, jag skulle ha en robotdammsugare! Men när jag fick reda på dessa problemen med mattor, så. NEJ. Jag köpte en nyare batteridammsugare med i stället, som jag är SÅ nöjd över.
  Detta var för 1,5 år sedan. Så det är årets julklapp, ojoj.
  Ha det fint och kram, Gerd

 2. Lambergsfrua skriver:

  Njäe, det blir nog ingen årets julklapp för mig heller. Jag tror jag kan använda de pengarna till något roligare 😉
  Din stjärngardin är verkligen fin INgrid!
  Ha det gott!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 3. Znogge skriver:

  Tror jag avstår den också. Något säger mig att hundarna hade på fått spader och trott att den var en leksak. Så jag håller mig till min vanliga 😀

  Kram

 4. Hillevi skriver:

  Den 24 november har inte varit en lyckodag, ser jag, födelsedagen till trots.
  Robotdammsugaren får vara, jag har läst så mycket om att den inte klarar hörn mm och då ruschar jag hellre runt själv på en tiondel av tiden!

 5. Gunnar skriver:

  Idén är inte fel men en sån skulle inte fungera här. Vi har alldeles för mycket möbler o prylar. Den skulle nog fastna nånstans bara. Däremot funderar jag på en extra tyst dammsugare

 6. Musikanta skriver:

  Mirren har en sådan dammsugare och när jag var ensam i huset när de just köpt den och den satte igång av sig själv höll jag på att få slag. Jag trodde att det var någon som höll på att bryta sig in. Den används sällan numera…
  Han var väl inte helt nykter, den mannen som slog sönder allt omkring sig. Vissa blir ju aggressiva av alkohol. Skönt att de tog honom innan han kom hem och slog sönder något hemma…
  Kram från Ingrid

 7. Även här har vi fått plusgrader idag, men det kraftiga snöfallet i förgår gjorde, att det blev jättelånga köer på däckbytarställena! Vi hade, som tur var, bytt förra veckan!

  Så fin din stjärngardin är!

  Nej, någon robotdammsugare är inte aktuell här heller. Visserligen är det tråkigt att dammsuga, men numera har man ju tid…
  Ha det gott, kram, Monica

 8. Skogsnuvan skriver:

  Vilken fin gardin. Jag är lite kluven för det där med robotdammsugare men jag dammsuger sällan med min riktiga dammsugare för den väsnas så och jag hatar sladdar som man snavar i. Min batteridrivna är det dålig fart på så jag vet inte. Kvasten går ju bra den med men det är klart att det blir mycket katt och hundhår nu när jag har katt och brorsans hund är här varje dag. Vi får väl se. Jag har inte råd men nog vore det väldigt behändigt.

  • Ingrid skriver:

   Har man hund o katt krävs det nog dammsugning då och då. Här man man sopa mellan dammsugningarna och om man dessutom våttorkar golven blir det rent och fint.
   Kram

 9. Inger Maryissa skriver:

  Här har det också blivit mildare igen och idag har det regnat
  men usch, för mannen som gick på gatan och kastade sten och slog sönder brevlådor
  man kan verkligen undra vad som gör att en person beter sig så
  Så fin bild och så fint och mysigt du har det hos dig
  kram

Kommentarer inaktiverade.