Attans också!

Igår, när jag skulle gå iväg till Kupan för att jobba, skulle jag som vanligt sätta på mig halsbandet med brickan som talar om att jag behandlas med Pradaxa, blodförtunnande medel. Halsbandet var borta! Då kom jag på att jag tagit av mig det när jag var på Björkhaga, för brickan bränner när man ligger och solar. Jag la det i ytterfacket på väskan där jag hade mobilen och pappersnäsdukar och förmodligen har jag råkat få med halsbandet när jag tog upp en näsduk, för det fanns inte i väskan heller. Det var bara att gå iväg utan den där livförsäkringen!

Det var väldigt lugnt på Kupan igår och nästan inga kaffegäster, men det var en hel del som var inne och tittade och köpte lite småprylar och en del kläder. När jag kom hem hamnade jag framför tv:n och datorn fick torsdagsledigt.

Det är mulet på förmiddagen idag och alldeles tomt på stranden

Idag tänkte jag ringa AK-mottagningen och be dem skicka en ny bricka, men först åkte jag till Björkhaga för att göra ett försök att hitta brickan, för jag vill ju väldigt gärna ha tillbaka guldkedjan som brickan var fäst i. Jag var först i receptionen och frågade om någon eventuellt lämnat in halsbandet där, eller åtminstone brickan, men där fanns det givetvis inte.

Då gick jag ner på stranden och letade där Ann-Marie och jag legat och solat. Jag ”räfsade” sanden med fingrarna så djupt jag kunde och fick hjälp av en liten kille, men han stack iväg när han upptäckte ”kryp” nere i sanden. Attans också! Jag hittade det inte, så det var bara att ringa till lasarettet. Det var inga problem, de sänder en bricka idag, så har jag den på måndag. Någon guldkedja kunde de dock inte ställa upp med. 😉

När jag nu var ute och vädrade bilen for jag till kyrkogårdarna och tittade till gravarna och konstaterade att det såg skapligt ut på graven i Klinte, men att det måste snyggas till på Fröjel, så det blev en vända till Suderviljan och så upp till Fröjel igen.

Nu ser det bättre ut på Åkes grav

Plantorna som jag tog bort tog jag med mig hem och har grävt ner dem i rabatten. Det är osäkert om de tål den chock det måste vara för dem att hamna från dyngsur jord till ökenklimat, men det är ju värt ett försök.

Nu väntar jag på en bekant som ska komma hit på en kopp eftermiddagskaffe, så jag passar på att önska alla en trevlig fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Irriterande. Bokmärk permalänken.

24 svar på Attans också!

 1. Laila Östergren skriver:

  Nu skiner solen igen och jag sitter och svettas vid datorn, har betalat räkningar, skall strax stänga av den och gå ut och sätta mig och läsa.
  Tråkigt att du inte kunde hitta guldkedjan. Man kan hoppas att någon ännu hittar den och lämnar in den så du får väl fråga efter den igen.
  Ha det bra!

 2. Astrid skriver:

  Trist att du inte fann guldkedjan. Den är kanske inlämnad hos Polisen?
  Det låter så härligt allt du skriver om

 3. Geddfish skriver:

  Du får väl pröva det gamla receptet på att lägga en sax och en nyckel i fönstret.
  Synd om guldkedjan.
  Ha det gott i högsommarvärmen! Kram, Gerd

 4. Znogge skriver:

  Vilken otur med kedjan men saker som man tappar i sanden och oftast stört omöjliga att finna igen. Så det var nog klokt att du beställde en ny direkt!

  Kram och trevlig kväll!

 5. Musikanta skriver:

  Världsligt, skulle Karlsson på taket sagt. Visst var det synd att du förlorade guldkedjan, men huvudsaken är ju att du får en ny bricka och att du mår bra. Du har ju gjort allt för att hitta den, så du kan inte göra så mycket mer.
  Kram från Ingrid

 6. Gunnel skriver:

  Så retligt att du inte hittade brickan. Mest retligt är klart att ha blivit av md kedjan, men den kanske dyker upp en vacker dag. Kram

 7. Bia skriver:

  Jobbigt! Men bra med det där halsbandet!
  Konstigt att jag inte har något som visar att jag har en immunbristsjukdom.
  Ska ta upp detta med min infektionsläkare.

 8. Ja, det är märkligt med sand, saker bara försvinner ner…
  Fast härom året lyckades jag hitta min systers tappade klocka med hjälp av att kratta sanden, där hon trodde att hon tappat den! Jag kan ännu minnas ”klinget” i krattan, när den träffade klockan…
  Hoppas att du på något sätt får tillbaka din guldkedja!
  Kram, Monica

 9. Kicki skriver:

  Det var ju synd på guldkedjan, brickan får du ju en ny.
  Jag har inte hittat det borttappade kopplet och halsbandet, trots flera sökningar.
  Åter har ett av mina kommentarer försvunnit. Jag hade skrivit under inlägget med den äldre mannen som firade varje år som om det vore det sista.
  Smart av honom tycker jag.
  Kram/Kicki

  PS
  Vad heter travarna på riktigt, för jag utgår från att det bara är smeknamn som dom kallas för.
  DS

  • Ingrid skriver:

   Den de har köpt heter Mr Runaway, de andra vet jag inte riktiga namnen på, men de ska lämnas tillbaka. De har bara varit på prov
   Den ena går inte att rida och den andra har något fel på benen.
   Så trist att dina kommentarer försvunnit. 🙁
   Kram

 10. Hillevi skriver:

  Här var det också mulet på förmiddagen och därmed inte för hett i skogen. Den tomma stranden ser underbar ut i mina ögon.
  Den nya bricken får du väl hänga i ett höbalssnöre, så gör det inte så mycket om den försvinner nu när de var så snåla att inte skicka med en ny guldkedja! 😉

 11. Trist att du tappade guldkedjan och brickan! Den senare gjorde ju tydligen inte så mycket, den var tydligen lätt att få en ny av – men den förra….. 😥
  Håller på att ”packa” och det är ett jäkla sjå. 🙁 Det enda gubben min gör är att lägga fram kläder åt sig själv samt rakapparat, resten måste jag komma ihåg. Sen om det fattas nått så får man höra: ”Va, tog du inte med det…..!” 🙄
  KRAM
  Susie

 12. Gunnar skriver:

  Otur! Sånt händer tyvärr. Visste inte att det fanns sådana brickor men det låter som en bra id’e

  • Ingrid skriver:

   Jag hade en när jag åt waran också och visst är det bra att de finns ifall man skulle råka få en blödning. Då vet sjukvården vad de ska använda för antidot.

Kommentarer inaktiverade.