Augusti

Första augusti och nog märks det att det redan har börjat bli mörkare om kvällarna, att hösten nalkas. Skördemånaden augusti startar i alla fall bra, för efter en lite småmulen förmiddag lyser nu solen från en klarblå himmel. Jag har varit ute på en förmiddagspromenad och tänkte först ta en extratröja på mig, men det var tur att jag inte gjorde det, för det blev riktigt gassigt.

Här på Gotland brukar augusti vara en riktigt härlig månad, men jag gillar inte att det är så mycket rönnbär i år igen. 😉

Nu är det dags för lunch och sen ska jag lägga mig i solstolen och höra på Sommar i P1, om det nu är något att lyssna på idag. Jag måste säga att jag är måttligt road av det de yngre värdarna har att komma med. Även om de har gjort en snabb karriär och är otroligt duktiga på det de gör, så saknar de den livserfarenhet och självdistans som jag inbillar mig att det krävs för att kunna förmedla sina tankar och minnen på ett underhållande sätt under 90 minuter. Jag vill ju faktiskt bli road, eller åtminstone berörd!

Gårdagens modebloggare lyssnade jag på medan jag bakade lite småkakor (det var regnväder, så solstolen var inte aktuell) och inte lyckades hon fånga mitt intresse många minuter. Men visst ska Nadir ”Red One” Khayat få en chans!

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Radioprogram, Tyckt. Bokmärk permalänken.

12 svar på Augusti

 1. Annika skriver:

  Hej. Varför gillar du inte Rönnbär? Det ser riktigt lovande ut inför helgen så vi får nog behålla sommaren ett tag till. Själv börjar jag jobba på Måndag och det känns ju lite så där minsann. Men nu njuter vi av de dagar som är kvar. Ska nog oxå ta och lyssna på Sommarprataren då det inte är nå vidare solväder hör idag. Ha en bra eftermiddag. Kram på dig.

 2. Znogge skriver:

  Vårt träd dignar av rönnbär så jag befarar det värsta! Tänkte på det just igår…

  Ha en fin dag och en bra början på augusti!

 3. Birgitta skriver:

  Rönnbärssylt är väl inte fy skam? Ut och plocka! Fast de kanske skall frysa först i frosten – som slånbär ungefär. Och frost skall väl förhoppningsvis inte komma på ett tag. Sen undrar jag: varför får det inte vara många rönnbär på träden? Tyder det på något som jag har vetskap om? Jag läser ju inte bondepraktikan så jag har ingen aning.

  Hoppas allt är väl med dig. Själv sticker jag till gymmet om en dryg timme 🙂
  Kram

 4. Lambergsfrua skriver:

  Här finns det också mycket rönnbär på träden – hoppas Bondepraktikan har fel i år 😉
  Många björkar har redan gulnat på grund av torkan, men det ger en föraning om vad som väntar oss. Liiite tidigt tycker jag nog att det är i alla fall.

  Vi har en solig och fin dag och om en stund ska vi hälsa på Dottern med familj.
  Önskar dig en bra fortsättning på dagen.

  Varm kram,
  Lambergsfrua
  PS. Din kommentar på min blogg gjorde mig väldigt glad, tack! DS

  • Ingrid skriver:

   Det finns många gula björkar här också, men just här på Odvalds är det ganska skapligt.
   En toppendag blev det med vackert väder, trevlig promenad och överraskande bra sommarpratare.
   Kram

 5. Eivor skriver:

  Här är det också otroligt mycket rönnbär i år Fast ag tänker inte på kylan för den komme nog ändå. Tyvärr.
  Har inte lyssnat på några sommarpratare i år. Men klart måste de få chansen också att börja någonstans så de kommer igång. För meningslöst prat är ju inte mycket att lyssna på.

  Morgonen började bra här men sedan kom det rejäla regnskurar, det bara vräkte ner. Självklart var jag ute och blev dyngsur. Måtte solen komma tillbaka medan det fortfarande kan vara varmt. Jo mörkret har man märkt ganska länge att det kommer tidigare och tidigare. Det är väl bara att vänta ett år till. För nu går det ju bara utför. Hemska tider.
  Ha det gott 😀
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Hoppas att du har haft finare väder idag. Här har det varit jättevackert, varmt och soligt.
   Mörkret och kylan vill vi inte tänka på ännu. 😉
   Kram

 6. Suss skriver:

  Vet du om det ligger någon sanning i att många rönnbär innebär en kall vinter? Jag har alltid trott det, men nu har jag hört att det inte har med varandra att göra! Vet någon svaret tro? Vi har också många och jag skottade tillräckligt förra vintern. Tur det är långt kvar! Kram!

  • Ingrid skriver:

   Bondepraktikan brukar vara ganska tillförlitlig, men jag vet inte om det finns någon statistik på sambandet mellan hårda vintrar och tillgången på rönnbär.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.