Augusti – skördemånaden

Så har sommarmånaden juli gått över i skördemånaden augusti och det känns nästan lite vemodigt, för även om den månaden ofta är väldigt fin här på Gotland så märks det att kvällarna blir mörkare och mörkare och hösten nalkas.

Mynta, citronmeliss, rosmarin, salvia och oregano

Jag har inte så mycket att skörda, men min kruka med örter gläder mig, om inte annat är det ljuvligt och gå där och stryka över bladen och njuta av de härliga dofterna.

Det var mulet i morse, så när jag druckit mitt morgonkaffe och läst tidningen tog jag bilen och åkte upp en vända på kyrkogården och hade med lite dahlior till Åke. Jag drömmer ofta om honom, eller kanske snarare förnimmer honom. Jag vaknar till av att han vänder sig i sängen, snarkar lite lätt, eller hostar till, men när jag sedan kommer till medvetande och öppnar ögonen finns han inte där. Det gör mig inte ledsen, jag bara konstaterar att så är det. Jag tror att han tittar till mig då och då och det känns tryggt.

Fram på förmiddagen klarnade det upp, så efter lunch tog jag av jeansen och bytte till shorts och la mig i solstolen och lyssnade på Bea Åkerlund, stylist/designer och vad ska man säga om hennes sommarprat? Det var i och för sig ganska intressant, men när man hade gårdagens program med Stig Grybe i färskt minne så blev kontrasten nästan i häftigaste laget. Sommar i P1 bjuder verkligen på omväxling.
Betyget till Bea blir: Prat: ♥ ♥ ♥ Musik: ♪ ♪ ♪

På tal om kläder förresten, i morgon ska jag visa hur en sommardags outfit kan se ut.

Trevlig lördag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi, Radioprogram, Trädgård och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

12 svar på Augusti – skördemånaden

 1. så blev det som vanligt igen, en alldeles för lång kommentar försvann i ett nafs. och en annan sida kom opp.Tydligen inte meningen att du skulle ha den.

  Skrev lite om att Klart att det är din käre Åke som kommer och lägger sig intill dig, det har vi ju sett på ”Det Okända” Älskar det programmet.Bättre än det danska.Minndes Gunnar 141 kg tung, när han vände sig i sängen gick det svallvågor. Visste ju att han var borta.Ändå kändes det som om han var kvar. då sa jag ”ligg still försöker somna”, då slutade sängen gunga.

  Idag första soliga dagen.Hoppas det fortsätter så här tills snön dalar.

  Hoppas du mår prima.
  Du har ju dina nära och kära nära dig.

  Kram Mi

 2. Anna/notonmusic skriver:

  Vad fint du beskriver hur du faktiskt kan förnimma din Åke. Tycker uttrycket ”gått ur tiden” är så fint just för att det i någon mening säger att en människa inte är borta utan har passerat tiden bara. Och visst är det härligt med örter, det är något med dofterna. Brukar knipsa de minsta bladen av citronmeliss och lägga i iskuber. Gott i saft eller annat man vill dricka kallt. Ha en fin kväll Ingrid 🙂 Kram

 3. Geddfish skriver:

  Gomorron på söndagen!
  Jag läser och känner att jag också tycker och förnimmer detsamma som du.
  Har börjat acceptera den här sommaren, är glad att få vara med om sommar överhuvudtaget, tänker ofta, att här du, Sigge, här skulle du varit med. Så känner jag, att han ändå är med på något sätt, känns tryggt.
  Solens strålar kommer lite försiktigt här nu, glad för det.
  Kram, Gerd

 4. Gunnar skriver:

  Om jag måste välja favoritmånad på året så blir det augusti. Fina drömmar som du har!

 5. Karin skriver:

  Nu kommer sommaren stod det i Aftonbladet! Jag tackar för det, för sol piggar upp!
  Vi har det lite rörigt här hos oss med en sjuk svärmor på sjukhus, och mannen far hit och dit, mycket som ska ordnas.
  Kramar Karin

Kommentarer inaktiverade.