Baka, baka lite kaka

Idag fortsatte jag med bakningen på förmiddagen. Det har gått riktigt bra och jag har bakat kanelkubbar, norrlänningar, nötkakor och saffranskaka. Mazariner gjorde jag häromdagen, så nu är det färdigbakat för tillfället i alla fall.

När vi ätit lunch och vilat oss en stund for vi iväg till Hemse på en tur. Det finns en butik där som vi skulle göra ett besök i. Ja, ja det var systembolaget vi skulle till 😉 Man kan beställa i Pressbyrån i Klintehamn också, men det är lite kul att gå och botanisera på hyllorna och välja och vraka bland alla olika märken. Särskilt nu när det är helg och vi väntar storfrämmande från Sicilien. Dotri måste ju få smaka riktig svensk vinglögg när det är advent.

När vi kom hem drack vi kaffe och provsmakade saffranskakan och den var jättegod!

Ha en fin onsdagskväll!

Själva ska vi givetvis se hur det går för bönderna på TV4. Gotlandsbonden intervjuades i Gotlandsradion i morse, men han avslöjade givetvis inte vilken av flickorna han valt. Däremot talade han om att de fått åka till Österrike och att de bytt ut de två enkelrummen mot ett dubbelrum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i TV, Utflykter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Baka, baka lite kaka

 1. Hejsan Ingrid !

  Baka inte Du lussekatter häromdagen.Det tar ju sin lilla tid, jäsning,utbakning m.m.
  Har inte letat efter saffranskakan(småkaka).
  Det kommer nog ingen hit om jag inte bjuder hit lilla familjen. De har fullt upp, vill inte tränga mig på.Bättre de frågar mig om de får komma.Någon dag före JUL. Vet inte när skolan har Jul-lov.Går väl att googla på det som allt annat.

  Kram Majsan

 2. Gunnar skriver:

  Vad duktig du är som bakar så mycket. Vi blir bara sämre o sämre på att baka själva. Norrlänningar har jag inte smakat nån gång men det ser gott ut när man läser ditt recept.

  • Ingrid skriver:

   Jag bakar inte så mycket nu som jag gjorde förr, men till advent och jul måste det finnas lite i burkarna.
   Norrlänningar är jättegott och enkelt att göra.

 3. skogsnuvan skriver:

  Så roligt att ni ska få storfrämmande från Italien.
  Jag ska också se på bönderna ikväll och det ska bli roligt att se hur det går. Jag bakar bara pepparkakor och pepparkakshus. Det är ingen som gillar kakor så varför ska jag bry mig. Jag köpte några rullrån på marknaden och så ska vi försöka baka tunnbröd.
  Imorgon åker jag och pappersbeda till Island för att fira hennes 50-årsdag. Jag skulle hellre åkt söderöver men hon har alltid önskat sig att få se Island och det är ju hon som fyller år. Hoppas att vulkanerna håller sig lugna.

 4. Znogge skriver:

  Tror jag får slänga ihop en omgång småkakor i kväll. Känns som om jag behöver det. Saffranskakor är bland det bästa jag vet!

  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Jag har inte följt Bondeprogrammen, för jag har så dåligt gtålamod när det gäller serier. Men nu mot slutet kan det ju bli spännande. Jag ska testa att baka den adventskakan de gjorde på Gokväll. Den såg så god ut. Kram

 6. Ingela skriver:

  Duktig är du! Gott låter det! Sugen blir jag!

  Kram Ingela

 7. Ailas skriver:

  Du fortsätter att vara duktig, med både det ena och det andra. Förstår dock mycket väl att du vill ha lite i reser när ”finfrämmat” anländer. Trevligt för er!
  Jag har handlat hela tre julklappar redan, så i år är jag ute i god tid… tror jag.
  Advent strax, går knappt att fatta!
  Kram

 8. Karin skriver:

  Så roligt med långfrämmad, rå nu om varandra ordentligt!
  En fin advent önskar,
  Karin

Kommentarer inaktiverade.