Bara 5 plusgrader….

…var det i morse när jag kom upp, men solen sken så vackert och om Åke funnits kvar hos mig hade han som vanligt sagt:

”Idag blir det mulet, för när solen skiner så här skarpt på morgonen blir det mulet fram på dagen.”

Och det ser faktiskt ut som om han får rätt den här gången också, som så många gånger förr. Nu börjar det mulna och himlen är täckt av vita molntussar som växer till sig mer och mer och börjar gå över i grått.

Jag trotsade termometern och tog med min kaffekopp och tidningen och gick ut och satte mig på uteplatsen, som jag försöker göra varje morgon när vädret så tillåter, och där strålade solen in och det var alldeles stilla och härligt varmt. Jag tog in parasollet häromdagen i tron att det inte skulle användas mera, men idag skulle jag verkligen ha behövt det. Det är lite svårt att läsa tidningen med solen rakt i ögonen, men det var väldigt skönt och det kändes lite konstigt att tänka sig att på andra sidan lägenheten, utanför köksfönstret, var det nu bara 9-10 grader.

Det är ett rikt djurliv här på Odvalds inte bara fjärilar, sniglar
och bin, vi har bladlöss också.

Solstrålarna glittrade så vackert i det daggvåta gräset och det var alldeles tyst och stilla och helt plötsligt tänkte jag, vad ska jag på Mallorca och göra, när det är så härligt här? Nu är det i och för sig ett tag till innan jag ska åka, så det lär väl hinna bli höstrusk, men ändå. 🙄

Höststädningen fortskrider och idag är det klädkammaren som fått en uppfräschning. Ett par stora speglar har förpassats till uteförrådet, jag dammsugit och golvet är tvättat och nu väntar jag bara på att det ska torka så att jag kan flytta in skor och annat igen.

Sen står badrummet på tur!

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på Bara 5 plusgrader….

 1. wiolettan skriver:

  Där blev jag påmind om en jobbig sak. Städa i klädkammaren, vilket skulle behövas verkligen. Jag sa senast i förra veckan till min man att jag måste ta itu med att städa därinne. Om det inte vore så jobbigt ändå.
  Härligt att du kan sitta ute och fika. Vi har fått en fin och solig dag och det känns så varmt i solen. Skuggan där kan det vara lite si så där men det blir säkert bättre på eftermiddagen.
  Kram och sköt om dig.

 2. Gunnar skriver:

  Låter som en skön morgon. Ja, än är det inte slut på sommaren. Underbart när det är så här i september. Har du en uteplats som är helt öppen? Inget vindskydd?
  Jag har en släkting som började utbilda sig till meterolog men sen sadlade om. Han sa att man kan utläsa mycket bara genom att studera himmel och moln.
  Du är duktig som höststädar. Det borde jag också göra. Fast jag kanske inväntar sämre väder 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag har en stensatt altan under tak så där är det väldigt skyddat och så en liten gräsmatta utanför den.
   Jag vill helst ha bra väder när jag städar så att man kan få hänga ut och vädra mattor och sängkläder och så putsa fönster förstås.
   Kram

 3. Anne-Lie skriver:

  Underbart med sån här härligt höstväder. Så duktig du är med höststädningen. JAg håller på i trädgården och höststädar just nu, inomhus får vänta till trädgården är klar.
  Höstkram!

  • Ingrid skriver:

   Ännu är det inte så mycket att göra i min lilla täppa. En vända om dagen med sekatören bara för att klippa bort visset, annars blommar det överallt fortfarande.
   Kram

 4. GeddFish skriver:

  Det är skönt att städa upp lite. Jag fixade ju sovrummet igår, det blev inte bara ommöblering utan även städning!
  Solskenskramar, Gerd

 5. Znogge skriver:

  Det skulle behövas tas krafttag i vår klädkammare och grovkök men en sak i taget. Vi är i alla fall klara med förrådet och garaget och skönt är det! Vissa saker skyndar man långsamt med…

  Kram

 6. Carita skriver:

  Du inspirerar mig så ofta. Både vad gäller att hålla ordning och så det där helt enkla lilla fina i vardagen som att gå ut på balkongen så länge vädret tillåter. Jag har ännu inget bord på min, men eftersom vi haft +20 på dagarna har där varit för varmt faktiskt … men morgnarna har varit kalla och fuktiga även här, +2 – +5 … så hur ska vi ha det egentligen för att vara nöjda 😀

  • Ingrid skriver:

   Det är skönt så länge vi har varma fina dagar, men visst känns det att hösten kommer närmare med stormsteg. Man får ta vara på varje stund då man kan få njuta.
   Kram

 7. Det kan ju tänkas att det stämmer. Här var mulet i morse och nu skiner solen så gott. Tvärtom alltså.

 8. Musikanta skriver:

  Nu har jag läst igen – det blev lite uppehåll i och med att jag var hos barnbarnen förra veckan. Valet blev väldigt konstigt, jag satt också uppe till halv ett på natten. Kent var valförrättare så han var inte hemma förrän vid midnatt. Här i vårt lilla valdistrikt på landet utan en enda invandrare fick SD 18% av rösterna! Det ska bli spännande, om än lite sorgligt, att se hur man ska reda ut det hela.
  Det där med att om det blir mulet frampå dagen om solen skiner väldigt klart på morgonen har jag aldrig tänkt på. Men det stämmer faktiskt med hur vädret har varit de senaste veckorna.
  Kram från Ingrid

Kommentarer inaktiverade.