Bara en bondförkylning

Riktigt växlande har vädret varit idag. Som solen har lyst så fint, så har det mulnat till och blivit svart och nästa stund har det varit solsken igen. Kallt är det, i morse hade vi bara 4° och det blåser idag också.

Våra ungdomar gav sig iväg på en promenad vid tvåtiden och de har inte kommit tillbaka ännu (16.25), jag börjar nästa bli orolig för dem. Men de har ju mobiltelefoner med sig, så de ringer väl om de kommit vilse på något sätt.

Makens förkylning frodas, men han har ingen feber, så det är nog bara en vanlig ”bondförkylning”. När han 1993 efter en bypassoperation fick feber och kände sig riktigt dålig ett par dagar efter han kommit hem från Sofiahemmet, konsulterade vi en sjuksköterska, som tyckte att han absolut skulle åka in till lasarettet. Hon var rädd att det blivit någon inflammation efter operationen. Vi gjorde som hon sa och träffade en käck läkare, som undersökte och sedan myntade uttrycket ”det där är ingenting att bry sig om, det är bara en vanlig bondförkylning” och det var det nog, för efter ett par dagar var sjuklingen pigg igen, så pigg man kan vara tre veckor efter ett stort hjärtingrepp.

Annars har det inte hänt så mycket idag. En vända till VC för att lämna blodprov, tvättmaskinen har gjort en insats, en äppelpaj är bakad och nästan uppäten och nu står en fläskstek i ugnen och gottar till sig.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Stenstugu, Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

17 svar på Bara en bondförkylning

 1. Ia skriver:

  Mums med äppelpaj 😛

  Sv; Näe, citodon är inget man stoppar i sig om man ska till jobbet 😉 Första gången jag fick citodon så sa doktorn att det var ungefär som pronaxen (som jag fick sluta med för jag fick magsår) så jag tog raskt två när det körde ihop sig….och efter en halvtimme kände jag mig hög som ett hus….huvva så otäckt!! Nu är jag mer förberedd och vet vad som väntar…jag håller mig hemma 😉

  Krya på Er <3

 2. Henry skriver:

  Hejsan!

  Förkylningar är inte att leka med när är lite ” till åren kommen”!

  Ha en skön kväll och hälsa Åke och ungdomarna.

  Kramar!

 3. Znogge skriver:

  Vi använder nästan samma uttryck här fast vi säger ”bonnaförkylning”! Inte så allvarliga men de kan vara ganska så envisa faktiskt…

  Kram

 4. Bettan skriver:

  Hej min kära vän!

  Tack för din kommentar inne hos mig. & visst är det så att folket på landet är mera för att våga hälsa osv. Jag är ju egentligen Dansk, men född här i Sverige. Men Danskarna är ett väldigt öppet folkslag, så det kanske är mina egentliga rötter som gör mig till vad jag är =). Å självklart formgivningen av mina kära föräldrar så klart =)

  Men tänk va mycket bättre världen kunde vara om alla bara gjorde det där lilla smilet =)… Vi kanske skulle må bättre & våga mer än idag… Ja funderingarna de är många må du tro =)…

  Önskar dig hur som haver en underbar kväll kommande morgondag… Å att förkylningen ska backa omgående.

  Kram kram Bettan

  • Ingrid skriver:

   Ja, nog skulle de behövas att vi var lite mer öppna och vänliga mot varandra och även mot främmande människor. Vi har fått ett väldigt kyligt och avståndstagande samhälle där var och en ”sköter sig själva och skiter i andra”.

   Förkylningen frodas!

 5. skogsnuvan skriver:

  Nu börjar jag bli frisk tror jag för en fläskstek och lite äppelkaka skulle smaka gott. Fläskstek med lite knaprigt på vooooo va gott.
  Hälsa gubben god bättring från bonnförkylningen

 6. Du skriver så det vattnas i munnen,oh, så gott,minns barndomsskinkan med knaprig svål, min Pappa och jag slogs om den.Äppelkaka är inte fyskam det heller.med massor av vaniljsås.

  Ovanpå så god mat, blåser nog förkylningen sin kos från Din Åke

  Kram Majsan

  Ps.Idag gick Dennis med ryggsäck o.rullator till affären, för mjölken var slut och han ville ha en tevetidning.Nu var torkservetterna till stomin slut.Konstigt att han inte såg det då Alvedonen var på upphällningen.Använder näsdukar tills jag hämtar hem från apoteket i stan.Det blir på Lördag,fast jag skrev Söndag hos någon.Ds

 7. Skatan skriver:

  Fläskstek och äppelpaj … jo jag tackar jag … rena rama festmaten mitt i veckan! Men bonnförkylningen ger sig säkert snabbare … med sån mat i magen.

  Kram!

 8. Sylvia skriver:

  Så mycket gott du bjuder på ….förstår att ungdomarna låter sig väl smaka :-). Skönt, att det var en vanlig bondförkylning. Tror nästan jag fått en släng av den. Känner mig lite snorig i kväll. Det var säkert syrran som smittade av sig när hon var här.
  Kram Sylvia

 9. Åsa! skriver:

  Hoppas inte förkylningen bitit sig fast på allvar där hos er?! Det har varit en rackare att vara envis tycker då jag…

Kommentarer inaktiverade.