Bebisrekord

Nu är jag på plats och resan gick jättebra. Idag har det varit lite mulet på förmiddagen, men nu börjar solen titta fram och det är varmt, runt 25°. Nu ska jag få iväg det här inlägget, äta lite lunch och sen blir det solkräm och bikini på. I eftermiddag kommer det en guide från Vingresor hit och då tror jag att jag ska boka en utflykt till norra Cypern och Famagusta.

Redan igår när jag kom in i gaten upplevde jag att det var ett väldigt oväsen och det berodde på att det var massor av barn och barnfamiljer som skulle åka till Cypern. Jag har aldrig sett så många barn på en flygning och det kommenterade också besättningen på den stora tjusiga Airbus 330 vi åkte med. Planet hade 388 platser, men det fanns 405 passagerare. De 17 var bebisar som satt i föräldrarnas knä och det trodde de var rekord.

Förutom de sjutton riktigt små var det barn i förskoleåldern överallt. Mitt över gången där jag satt fanns det tre barn och den minsta hette Ingrid, så varje gång föräldrarna talade till henne reagerade jag. Jag var faktiskt tvungen att ge dem en eloge för att de valt ett så vacker namn. 😉 Ingrid hade en storasyster i femårsåldern och det är otroligt så duktiga småbarn är på datorer. Vi hade alla en monitor i ryggen på stolsätet framför och den där femåringen hjälpte sin mamma att få den att fungera. Hon pekade här, hon pekade där ”nu ska du göra si och nu ska du göra så”. Man blir imponerad. Jag får väl säga att ljudnivån på planet var något utöver det vanliga och till slut brast tålamodet på en av flygvärdarna där han försökte ta sig fram i gångarna bland alla småbarn. Han stannade upp och sa till föräldrarna ganska skarpt att de måste se till att barnen satt på sina platser. ”Gångarna är vår arbetsplats!”.

Som tur är hamnade inga barnfamiljer på hotellet jag bor på, men jag vet var de är, för de bor på Sunwing Sandy Beach. Jag har varit där idag på förmiddagen på ett informationsmöte. Sandy Beach är ett mycket större hotell än det här och de har all upptänklig service för barnfamiljer. Det är bra här också, men mycket lugnare och trevligare. Rummet är fint, sängen skön och frukosten smakade utmärkt. Här finns en minimarket där man kan handla lite småsaker och där hämtar man också sin badhandduk om man skulle vara i behov av det.

Och så kommer den här resans första blomsterbilder (klickbara förstås), för blommar gör det och det är ungefär samma sorter som på Sicilien, Mallorca och Kanarieörarna.


Ha det gott därhemma!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Cypern. Bokmärk permalänken.

32 svar på Bebisrekord

 1. Znogge skriver:

  Vilken underbar blomsterprakt! Numera väljer vi mindre eller barnfria hotell. Vi föredrar att ha det lite lugnare och slipper gärna stoj och stim vid poolen. Låter klokt med en utflykt och det finns en hel del att se på Cypern!

  Kram

 2. Lambergsfrua skriver:

  Tack för alla vackra blommor du visar oss! Vad skönt att du är nöjd med ditt boende – utan alla småbarn. När vi reser numera bookar vi aldrig barnvänliga hotell som har typ Bamseklubb eller liknande. Allt har sin tid och det var trevligt när barnen var små, men den tiden har vi passerats med råge nu.
  Jag kan tänka mig att det var lite livligt med alla dessa småbarn på planet och att det var störande för framför allt personalen. De har ju begränsad tid för sina göromål och trånga arbetsutrymmen.
  Det låter klokt av dig att förlja med på en eller ett par utflykter, för Cypern har så mycket vackert och intressant att erbjuda.
  Njut nu av sol och bad!
  Varm kram från ett mulet Karlstad med +6.
  Lambergsfrua 🙂

 3. Hejsan !

  Jag hade nog fått ett utbrott, för även om jag hade
  tagit av mig hörapparaterna, så hör jag rätt bra ändå,
  just barnskrik, pappersprassel o.annat.

  Härligt att kunna dra iväg bara så där. önskade att jag hade
  det också.
  Bortsätt Prinzen så fixar jag inga långresor längre.
  Som ung var jag ute och for runt i världen.

  Håller ut för snart kommer den efterlängtade värmen hit också.

  Kram Mi

 4. Geddfish skriver:

  Vilken blomsterprakt!
  Grattis till att ha hamnat på ett fint och lugnt hotell.
  Det har verkligen ökat med barn på flygresor. Förr i tiden var det inte att tänka på att ta med barn, de fick vackert barnpassning hemmavid.
  Och barnen är duktiga nu, men kanske lite högljudda (tycker jag) en del, inte alla.
  Må så gott, kram, Gerd

 5. Ha det nu så himla skönt och kul. Kram från oss Örebroare ♥

 6. Puh, vilken tur att inte alla småbarnen hamnade på ditt hotell! Hur roligt det än är med barn, så är det skönt att slippa allt skrikande och hoppande omkring en!
  25 grader låter ju som en alldeles lagom temperatur, jag gillar inte när det är för varmt.
  Jag kan verkligen rekommendera en utflykt till Famagusta, det var väldigt intressant och samtidigt skrämmande.Det ska bli jätteroligt att höra vad du tycker!
  Ha det så jätteskönt, kram, Monica

 7. Christine skriver:

  Vi har också fått en Ingrid i familjen! Systerns andra barnbarn!

 8. bella skriver:

  den flygresan hade jag bedömt som en mardrömsresa. barn som skriker, sparkas och hostar på en… nä, inget för mig. jag önskar det fanns barnfria flyg, precis som det finns barnfria hotell. för vi väljer alltid barnfria hotell, för att slippa tumultet. en bar under rummet är inget jag reagerar över, men barn, fy sjutton.
  annars, cypern har jag aldrig varit till, men det finns på listan. listan som är låååååång. men finns det inte flyktingar där? jag menar, just nu vill jag inte åka till grekland pga flyktinglägren. jag vill kunna koppla av på min semester. var till grekland en gång och hamnade mitt i en bondestrejk, där vi tillsammans med en busslast blev gisslan i strejken. inte kul att stå på en väg i solsteken utan vatten eller info, det var före mobiltelefonernas tid. så jag har fått nog av såna ”äventyr”.
  alltid kul att få se fina blomsterbilder. och du får två vårar, den i cypern och sen hemma. härligt!

 9. Hej Ingrid och tack för att vi får följa med dej till Cypern, där har vi aldrig varit. Hoppas du får fina dagar – och nätter! Aprilvädershälsningar Britta

 10. Vad härligt att du åter är på resa!
  Något jag ser fram emot att kunna göra allt mer då jag någon gång blir pensionär.

 11. Anna/notonmusic skriver:

  Hahaha, kan inte vara roligt att trampa ner treåringar på jobbet! Ha så härligt på din resa Ingrid 🙂

 12. Gunnar skriver:

  Det verkar som om du har sköna dagar. Ja, det var ovanligt många småbarn. Kan tänka mig att personalen hade det jobbigt. Numer verkar det som unga föräldrar inte tvekar att ta med små barn på flygresa.

 13. Skogsnuvan skriver:

  Så härliga blommor ååååå Här har det inte ens kommit upp en tussilago ännu

 14. Susie Bloom skriver:

  Vilka fina blommor – det är precis sånt man önskar sig just nu! 😉 Bra att du hamnade på ett lugnt ställe!! 😆
  Nä, nått tålamod med springande och skrikande barn, det har jag inte längre – eller har aldrig haft förresten! Och det är ju faktiskt så att barn är egentligen inte mer högljudda nu än förr, det är föräldrarna som inte bryr sig och inte säger ifrån. 🙄
  Vi var ju på begravning för ett tag sen och där var inga barn med, men efteråt på minnesstunden så var det tre stycken pojkar i åldern 3 och 4,5 år – och dom förde ett sånt jäkla liv att man knappt hörde vad man pratade om. Dom sprang hysteriskt både framför och bakom borden. Skrek och klampade och hoppade – men ingen förälder reagerade. Trist tycker jag! 👿
  KRAM och fortsatt att ha det skönt!
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Visst är dagens barn mycket stökigare än vad våra var, för att inte tala om när vi själva var barn. Då vågade man inte säga ett knyst. Det var väl inte heller så bra, men dagens föräldrar är otroligt slappa och låter sina ungar uppföra sig precis hur som helst.
   Jag har en känsla av att i det här fallet var det bättre förr. 😉
   Kram

 15. Bosse Lidén skriver:

  Roligt att se vad som hänt på den ön sedan jag var där sist. Första gången jag var där var i april. Då var det kallt i vattnet och även i lägenheten på hotellet. Fördelen var att blommorna trivdes. Kram Bosse

 16. Elisabeth skriver:

  Nu har jag läst ifatt och tittat på din resa ”baklänges”! Känns som jag var med dig!! Tack

Kommentarer inaktiverade.